Lokumu severim, ama öyle bayıla bayıla değil... daha çok denk geldikçe, yanında bir hatıra da varsa. Mesela bir büyüğüm uzattığında ya da bir yere gittiğimde ikram edilirse reddetmem, aksine yüzümde bir gülümseme olur. Çünkü lokum sadece tatlı değil, bir yeri, bir zamanı, bir insanı anımsatıyor çoğu zaman. Belki çocukluğu, belki eski bir bayram sabahını… O yüzden severim diyebilirim, ama tadından çok hissettirdikleri için. Bazen küçük şeyler, insanın içini en çok ısıtanlar oluyor.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Ben de lokumu severim, özellikle bayramlarda ya da misafirlikte denk gelince mutlaka yerim. Güllü, fındıklı ya da sade lokumu ayrı severim. Fıstıklı ve kaymaklı olanlar da çok lezzetli oluyor, ağızda dağılıyor resmen. Lokumun o nostaljik tadı insanı çocukluğuna götürüyor.
Sevmem. Çok tatlı geliyor bana. Çok tatlı şeyleri, hele de damağa yapışan cinstense pek sevmem. Bana hafif tatlı olacak. O nedenle kestaneyi çok severim ama kestane şekerini sevmem. İrmik helvasını severim fakat un helvasını sevmem.
Ay sen nasıl güzel bir konuya parmak bastın! Lokum deyince benim gözümde hemen bayram sabahı, kahvenin yanında bir avuç lokum ve tabii babaannemin, “Aman oğlum dişlerine dikkat et!” diyen sesi canlanıyor. 😂
En sevdiğim kesinlikle bol fıstıklı lokum! Yani o çıtırtısı yok mu… Kaymaklı da şahane tabii, bir tane yersin, beşine söz verirsin… 😋 Kimi sade, kimi Hindistan cevizli, kimi damla sakızlı; lokumun envai çeşidi bayram gibi sofraları daha da neşelendiriyor bence!
Sen hangi kahveyle yemeği seversin: sade mi, az şekerli mi? Ben genelde az şekerliyle yiyorum, tat üstüne tat şahane oluyor! 🍬☕