Yeme & İçme konusunda 13,7b cevap paylaştı. Merhaba canım öncelikle bir diyete başlamadan önce istenmeyen sonuçlar olmaması için mutlaka bir diyetisyene danışmanı öneririm. Aralıklı oruç diyetinin farklı yöntemleri vardır, ancak temel prensip, yemek yeme ve oruç dönemlerini planlı bir şekilde düzenlemektir. En yaygın aralıklı oruç yöntemleri ve nasıl uygulanacağına dair bilgiler vereyim. Popüler Aralıklı Oruç Yöntemleri 16/8 Yöntemi: Günde 16 saat oruç tutup, 8 saatlik bir zaman diliminde yemek yersiniz. Örneğin, öğlen 12:00 ile akşam 20:00 arasında yemek yiyebilir, geri kalan zamanda oruç tutabilirsiniz. 5:2 Yöntemi: Haftanın 5 günü normal beslenirken, 2 gün (art arda olmayan) kalori alımını ciddi şekilde kısıtlayarak (kadınlar için 500 kcal, erkekler için 600 kcal) oruç tutarsınız. OMAD (One Meal a Day): Günde tek bir öğün yersiniz, genellikle 1 saatlik bir zaman diliminde, kalan 23 saat oruç tutarsınız. 24 Saat Oruç: Haftada bir veya iki kez, 24 saat boyunca hiçbir şey yemeden oruç tutarsınız (örneğin, akşam yemeğinden sonraki akşam yemeğine kadar). Alternatif Gün Orucu: Bir gün normal beslenir, ertesi gün tamamen oruç tutar veya çok düşük kalori alırsınız. Aralıklı Oruç Nasıl Yapılır? Yöntem Seçimi: Yaşam tarzınıza ve hedeflerinize uygun bir yöntem seçin. Yeni başlayanlar için 16/8 yöntemi genellikle daha kolaydır. Plan Yapma: Yemek yeme ve oruç tutma zamanlarınızı belirleyin. Örneğin, 16/8 için sabah kahvaltısını atlayıp ilk öğünü öğlen yiyebilirsiniz. Beslenme Kalitesi: Yemek yediğiniz zaman dilimlerinde sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen gösterin. İşlenmiş gıdalar, şekerli yiyecekler yerine sebze, protein, sağlıklı yağlar ve tam tahıllar tercih edin. Hidrasyon: Oruç özellikle bol su, şekersiz bitki çayı veya sade kahve içerek susuz kalmamaya dikkat edin. Kalorisiz içecekler orucu bozmaz. Kademeli Başlangıç: Vücudunuzu alıştırmak için oruç süresini kademeli olarak artırabilirsiniz. Örneğin, 12 saat oruçla başlayıp zamanla 16 saate çıkarabilirsiniz. Dinlemeyi Öğrenin: Açlık hissi, baş ağrısı veya yorgunluk gibi belirtiler hissederseniz, oruç süresini kısaltabilir veya doktorunuza danışabilirsiniz. Dikkat Edilmesi Gerekenler Sağlık Durumu: Kronik hastalığı (diyabet, hipoglisemi vb.), hamilelik veya emzirme dönemi gibi özel durumlarınız varsa, aralıklı oruç yapmadan önce doktora danışın. Aşırıya Kaçmayın: Çok uzun süreli oruçlar veya yetersiz kalori alımı sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Egzersiz: Hafif egzersizler genellikle uygundur, ancak ağır egzersiz yapıyorsanız, yemek yeme zamanlarınızı buna göre planlayın. Faydaları ve Riskleri: Faydaları: Kilo kontrolü, insülin hassasiyetinin artması, metabolik sağlıkta iyileşme, otofaji gibi hücresel onarım süreçlerinin desteklenmesi (bilimsel çalışmalarla destekleniyor). Riskleri: Aşırı açlık, yorgunluk, baş dönmesi veya besin eksikliği yaşanabilir. Dengeli bir yaklaşım önemlidir.5. Pratik İpuçları Oruç özellikle açlık hissettiğinizde su içmek veya meşgul olmak açlığı bastırabilir. İlk haftalarda vücudunuzun alışması için sabırlı olun. Uyku düzeninize dikkat edin, çünkü uyku oruç dönemlerini kolaylaştırır. Umarım bu bilgiler sana yardımcı olur ❤️
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Yeme & İçme konusunda 2,4b cevap paylaştı. Su orucunu kast ediyorsan şöyle günde beli bir sıvı icmen gerek su yani ve yemek asla yenmiyor ama yeşil veya bitki çağı içebilirsin misal sen 20 saat oruç tutup 4 saat dinleniyorsun o 4 saat içinde ise yemek yiyorsun
Aralıklı oruç bir sürü hastalığa iyileştirmek ve zayıflamak için genelde tercih ediliyor ama bir uyarı da yapayım ilk önce tahlil yaptir ve vitamini eksikliği varsa ilk önce onları al ve bir doktora danış veya daha az sürede yapabilirsin kendini zorlama en önemli şey devamlılık bir kere yapıp bırakmak değil00 Yorumla
Yeme & İçme konusunda 4,4b cevap paylaştı. Aralıklı oruç, belli saatlerde yemek yiyip, diğer saatlerde hiçbir şey yememektir. Mesela akşam 8’de yemeği bitirip, ertesi gün öğlen 12’ye kadar sadece su veya şekersiz çay içilir. Öğlen 12 ile akşam 8 arasında yemek yenir. Bu düzen kilo vermeye ve vücudu dinlendirmeye yardımcı olabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılMerhaba,
Aralıklı oruç, günün belirli saatlerinde yemek yiyip geri kalan zamanda oruç tutmaktır. En yaygın yöntem 16/8’dir; 16 saat oruç tutup, 8 saat yemek yenir. Mesela akşam 8’den sonra yemeyi bırakıp ertesi gün öğlen 12’ye kadar oruç tutulur. Oruç sırasında su, şekersiz çay, kahve içilebilir. Yemek yediğin zamanlarda sağlıklı ve dengeli beslenmek önemli. Yeni başlıyorsan 16/8 yöntemi en kolay olanıdır. Sağlığın için doktoruna danışmak da faydalı olur.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Selam! Aralıklı oruç, son yılların popüler beslenme trendlerinden biri oldu, neredeyse mutfaklarda ikinci bir konu başlığı açıldı bu konuda! 🍽️ Temelde, günün belli bir bölümünde yemek yiyor, kalan kısmında yeme içmeye ara veriyorsun. En yaygın yöntem 16:8 sistemi: 16 saat boyunca hiçbir şey yemiyor, kalan 8 saatte ise öğünlerini yiyorsun. Örneğin, akşam 20:00’de yemeği kesip ertesi gün 12:00’de kahvaltı yapabilirsin.
Tabii ki, ilk günler zorlayıcı olabilir ama alışınca metabolizman bile “Olur şefim, siz ne isterseniz!” diyor. Unutmadan, herkes için uygun olmayabilir; sağlık durumunu göz önünde bulundurmayı unutma!00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
1 yılÖğün atlayark olanı var bide gün boyu yememek var.
Sağlık sıkıntısı yoksa eğer ben şöyle yapmıştım. Yılda 1 kez, 2 gün boyunca hiç katı gıda tüketmedim. Sadece su, sade kahve tükettim.
Onun dışında ise haftada 2-3 kez şunu yapıyorum. Sabah ve öğlen yerim mesela akşam öğününü atlarım. Vücut yağ yakımına geçer öte yandan bağırsaklarda temizliğe başlar. Sağlık açısından yapmaya engel bir durum yoksa güzel bir şey yapılmalı bu.
Eğer zorlanırım diyorsan yavaşça alıştıra alıştıra başla bu sürece örneğin 5 saatte bir yemek yiyorsan yemek yemeği bir kaç saat geciktir mesela.10 Yorumla
1 yılOnun için bir sürü sayfa var ama ben sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.. Herkese uygun değil bence. Doktora sorup, kan tahlili vs yaptırıp ona göre hareket etmek en iyisi.
00 Yorumla16 saatle başlayıp 8 saat yemek ye 2 öğün olacak şekilde
Önemli olan regl döneminde yapıp regl döneminden 1 hafta önce yapmamak hormonlarınla oynamamak adına10 Yorumla
1 yılbombaadam böyle engelleyip kaçarsın din düşmanı atsputçu seni peygamberim kandırmışmış seni 2 daka da Allah size tekbir çektirdi deprem yaparak bugünde aynısı olur inşallah
00 Yorumla
1 yılcok sagliksiz verdigin kilonun buyuk kismini kastan vereceksin. en iyisi protein destekli diyet, hafif egzersizlef ve bol su tuketimi
00 Yorumla
1 yıl16 saat aç kalıp 8 saat yeme içme
00 YorumlaKahvaltıdan akşama kadar bir şey yeme
00 YorumlaOruç diye bir şey yok
092 Yorumla- 1 yıl
Hala hala
- 1 yıl
@fatihaykut63 yookk
- 1 yıl
Tamam
- 1 yıl
@fatihaykut63 yookkk
- 1 yıl
Tamam dedim ya yaprağım
- 1 yıl
@fatihaykut63 yooook
- 1 yıl
Seninle tartışmayacam zaman kaybısın
- 1 yıl
@fatihaykut63 savunacağın bir şey yok çünkü ne kuran bilirsin ne hadis bilirsin tatlı su müslüman
- 1 yıl
Nerden biliyorsun bilmediğimi abazaaa
- 1 yıl
Hepsinide biliyorum geri kafalı
- 1 yıl
Gavurun dölüü
- 1 yıl
@fatihaykut63 bilseydin oruç var demezdin anca böyle küfür ediyorsunız
- 1 yıl
Tamam kardeşim ben seninle tartışıp zaman kaybedemem
- 1 yıl
Sen çok biliyorsun yaa
- 1 yıl
@fatihaykut63 tartışamazsın koçum tartışacak bir şeyin yok hiç bir bilgin gram şu kadar bilgin yok inandığın din hakkında eğip büküyorsunuz
- 1 yıl
Oruç var tabi ama eşek hoş laftan ne anlar
- 1 yıl
Koçum sen ne biliyorsun
- 1 yıl
Anlat helee
- 1 yıl
Ne bildiğini anlat sanaa din düşmanı
- 1 yıl
@fatihaykut63 bak Kuran'da oruç namaz kurban kesmek kurban bayramı hiçbiri yok sana Allah'ın Mekke'deki ay tanrısı putu olduğunu söylesem şaşırır kalırsın
- 1 yıl
Bak ezan okunduğu zaman şeytan osura osura kaçarmış ezanın sesini duymasın diye senikide o misal
- 1 yıl
@fatihaykut63 ezan diye de bir şey yok ayrıca şeytanın osuruğunu bile tefsir ettiniz
- 1 yıl
Tamam kardeşim senin beynin yıkanmış sanki gelecekten gelmişsin
- 1 yıl
Peki sen nasıl oldun leyleklermi getirdi senii
- 1 yıl
@fatihaykut63 senin beynin yıkanmış olm gram bilmiyorsunuz Türk halkı müslümanlığı bilmiyor Türkler kıyamet alametidir bu dini savunamıyorsunuz
- 1 yıl
Tamam sus seninle tartışıp dinden çıkmak istemiyorum
- 1 yıl
Oğlum deme oğlum olursun
- 1 yıl
Şimdi işim var sonra tartışacam seninle
- 1 yıl
@fatihaykut63 olm işte sizi böyle kandırıyorlar çocuk oluşumunu kuran yanlış anlatıyor bilim de ara bazı cevapları çocuk oluşumunu gel bilimin anlatımına bakalım bir de Kuran'ın anlatımına bakalım
- 1 yıl
@fatihaykut63 benimle tartışsanda tartışmasanda müslüman değilsin olm dinden çıkamazsın çünkü bu dine hiçbir zaman girmedin sen Türk'sün kıyamet alametisin kuranın tanrısı Araplardan başkasıyla muhattap değil
- 1 yıl
Olum ben ilk başta Türk değilim arap kökenli Türk vatandaşıyım
- 1 yıl
Senin beynin yıkanmış cahile cahil olmak istemiyorum
- 1 yıl
Bir deli kuyuya taş atmış kırk akılı çıkaramamkş
- 1 yıl
@fatihaykut63 Arap kökenliysen müslüman olabilirsin Türkler müslüman olamaz senin tanrın Mekke'deki put ay tanrısı
- 1 yıl
Elhamdülillah müslümanım kahrolsun laiklik
- 1 yıl
Benim rabim Allah c. c dir
- 1 yıl
@fatihaykut63 sizin beyniniz yıkanmış olm bir gün kuran açıp da okumuyorsunuz senin arapçan vardır kuran Tevrat'ın kopyası
- 1 yıl
Senin dinin ataputur
- 1 yıl
@fatihaykut63 işte dinini savunamıyorsun ancak küfür hakaret ediyorsun zavallı
- 1 yıl
Sen Anıtkabire kiliseye git biz atamız benim adaşım dır fatih Sultan Mehmet Han dır.
- 1 yıl
Zavallı sensin olum ben dinimi sonuna kadar savunurum ya siz
- 1 yıl
Sen bir hamam böceğini kadar zavallısın
- 1 yıl
Küfür falan da etmedim
- 1 yıl
@fatihaykut63 fatih sultan mehmet türktür ve annesi Hristiyandır Yavuzdan sonra İslâm geldi araplaştık sen daha tarih bilmiyorsun
- 1 yıl
Uydurma din düşmanlarına derim o lafı
- 1 yıl
Tamam kardeşim tamam Osmanlı imparatoru nezaman Türk oldu
- 1 yıl
@fatihaykut63 nerde küfür etmedin baştan beri hakaret ediyorsun siz savunmuyorsunuz siz hakaret küfürden başka bir şey bildiğiniz yok dininizi de bilmiyorsunız
- 1 yıl
Kardeşim lafın uzatmanın anlamı yok
- 1 yıl
@fatihaykut63 karanlık cehaletin içindesiniz
- 1 yıl
Çokmu batı sana sen benim dinime rahime saygısızlık yaparken iyi sana bir laf geldiğinde kudur
- 1 yıl
@fatihaykut63 Osmanlı Türk değildi ki Osmanlı Türklüğü reddetti Osmanlı devlette değildi Osmanlı bir aileydi
- 1 yıl
Osmanlı bir devleti Fransa tüm dünya hayrandı
- 1 yıl
@fatihaykut63 ben ne dedim olm masallara inanıyorsunuz arabın yolundan gitmeyelim diye Atatürk Türkçeye çevirdi okuduk kendi benliğimizi bulduk
- 1 yıl
Sen benim dinime hakaret edince iyi sana bir laf geldiğinde kudur gavur
- 1 yıl
@fatihaykut63 Osmanlı devlet değildi bir aileydi
- 1 yıl
tamam kardeşim
- 1 yıl
@fatihaykut63 a oğlu ben hakaret mi ettim bilmeden iman ediyorsunuz sen şu an Maide 44 göre kâfirsin
- 1 yıl
Ben arabın değil Müslüman yolundayım arabım diye vatan haini değiliz kazı kafana Türk bayrağı benim bayrağımdır ama Atatürkçü değilim ben onu sevmem sen benim dinime saygılı ol ki bende senin atana saygılı olim
- 1 yıl
Tamam uzatma sen hakaret etin rahime put dedin asıl put atandır yunan dölü
- 1 yıl
@fatihaykut63 put çünkü olm hakaret etmiyorum sen bilmiyorsun bak necm suresi 19-20-21 oku Muhammed sabilikten dönme putperest müslümanlık diye bir din yok Müslümanlık sabiliğin devamı putperestliğin devamı Hristiyanlığın bir mezhebi müslümanlık
- 1 yıl
@fatihaykut63 Muhammed putperestliği devam ettirdi
- 1 yıl
Senin atan putur bunu bil sen incilmi okudun lale
- 1 yıl
Senin atan putur peki sen nasıl oldun leyleklermi getirdi seni
- 1 yıl
Senin beynin yıkanmış benim değil şimdi bir cahile ne anlatsan boş ezandan kaçan şeytan gibisin hiç bir şey anlamıyorsun Senin annan baban Müslüman gelmiş burada boş konuşuyorsun
- 1 yıl
@fatihaykut63 beni doğa yarattı koçum arabın putu yaratmadı ben türk'üm benim dinim doğadır biz gökten gaipten gelen dogmatik kitaplara inanmayız biz ilhamlarımızı hayattan alırız
- 1 yıl
@fatihaykut63 hiç İncil'e Tevrat laf etme senin kitabın kuran yüzde 90 Tevrat yüzde 10 incil
- 1 yıl
Birde bana zavallı diyorsun hakaretler küfürler ediyorsun diyorsun benim dinime rabime peygamberime hakaretler edersen tabiki her türlü mualemeyi görürsün.
- 1 yıl
Kuran değil karını kerim diyecen İncil yılar önce kaçırılıp başka şeyler yazıldı git araştır
- 1 yıl
@fatihaykut63 senin şeytan dediğin inandığın tanrıdan daha güçlü aynı kelimeleri tekrarlayıp duruyorsun senin peygamberin bir kere Hristiyanlığı yaymak için görevlendirildi Hatice'nin babası papaz
- 1 yıl
Ederim senşn arabada ederim sanada ederim sen boşuna yaşıyorsunuz
- 1 yıl
@fatihaykut63 Tevrat incil değişmedi değişen kuran kuranın orjinali yok bana Maide 17 yi açıklar mısın kuranın tanrısı 600 yıl önce ölmüş İsa Mesih öldürmeye çalişıyor İsa ile Muhammed arasında 600 yıl var
- 1 yıl
@fatihaykut63 peki şunu açıkla caminin minaresinde neden ay simgesi var
- 1 yıl
Şeytan rahimde güçlüymüş rahim 3 4 gin önce size Allahu Ekber detirti ne anlatıyorsun sen İzmir tayfa bir salandı nasıp imana geldiler iki dakada kimiş güçlü peygamberime laf etme o atanaa
- 1 yıl
Caminin simgesine neden ay var sana anlatsam gene anlamayacaksın hiç kendimi yormak istemiyorum
- 1 yıl
canım sen Allah nasıl ölecek mal
- 1 yıl
Gt önü pamuk çakıldığında ozaman anlarsın
- 1 yıl
@fatihaykut63 hele bir anlat olm işte bilmiyorsun hep böyle anlatsam anlamayacaksın asıl sen anlamıyorsun 2 saattir anlatıyorum o ay tanrısının simgesi sizin tanrınız ay tanrısı putu
- 1 yıl
Lan boş konuşma annen baban yan odada namaz kılıyor burada boş boş konuşuyorsun
- 1 yıl
@fatihaykut63 boşuna namaz kılmasınlar namaz diye bir şey yok kuranda
- 1 yıl
Senin beynin yıkanmış
- 1 yıl
Doğrudur tamam
- 1 yıl
Olum deme bana senin o annanı tamamı sen onun bunun oğlusun
- 1 yıl
Ne samimiyet bu oğlum bana olum diyorsun çakal haa biri seni kandırmışlar gelmiş burada boş boş konuşuyorsun dikat et evin başına yıkılmasın
- 1 yıl
@fatihaykut63 sizin beyniniz yıkanmış olm ben senin inandığın kitaptan konuşuyorum islam tarihçilerinden Muhammed'in söylediği sahihi hadislerden konuşuyorum benim beynim yandıysa senin peygamberin hiç yok o zaman çünkü ben peygamberinin söylediği sözleri söylüyorum fatiha süresi de İncil'deki yemek duası ölülerin arkasından yemek duası okumayın
- 1 yıl
Tamam kardeşim sen hangi kitabı okumuşsun bilmiyorum ama çok safsın malsın
- 1 yıl
@fatihaykut63 beni kandıran senin peygamberin olm ben senin peygamberinin sözlerini söylüyorum tabi sen nerden bileceksin tatlı su müslümanı
- 1 yıl
Olm deme dedim sana yaprağım ne samimiyet bu avradını as
- 1 yıl
canım sın
- 1 yıl
Sen tam bir angutsun hiç bir bk bilmiyorsun
- 1 yıl
@fatihaykut63 senin kuranı okudum olm bunlar Kuran'da geliyor hadisler de geçiyor taberi Buhârî senin kitabın o zaman boş kitap dediğine gör
- 1 yıl
Seni kandıran o Atatürk atsputur
- 1 yıl
@fatihaykut63 seni kandıran pedofil Muhammed olm aç gözünü arabın saçmalıklarına gitme
1 yılHic denemedim bilmiyorum
00 YorumlaZilhicce orucunu tuttunmu
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılValla ben 16
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)3 aySabır ile
00 Yorumla
1 yılSperm yuttun mu
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?