Babaannemde bayram klasiği: kavurma, tatlı ve evlilik baskısı! Sizin bayram sofralarında neler var?

Kurban bayramının en güzel yanı, tüm ailenin bir sofrada toplanması değil mi? Babaannemin Urla’daki evinin bahçesindeki antika mobilyalarla dolu tarih kokan evinde toplandık. Bayramın en güzel yönlerinden biri bu benim için tabii ki babaannemin mis gibi sarmaları da. 😜

Mis gibi kahve kokusu, et yemeklerinin tüten dumanı ve babaannemin tatlı tatlı "Bu eti az pişir, şu yahninin tuzuna bak" talimatlarıyla mutfak maratonunu hiçbir şeye değişmem! 🙈

Babaannemde bayram klasiği: kavurma, tatlı ve evlilik baskısı! Sizin bayram sofralarında neler var?

Bir şef olarak babaannemi mutfak macerasında yalnız bırakmıyorum ve bayram yemeği hazırlığına yardım ediyorum. Özellikle bol soğanlı, nefis bir kavurma yapmazsam bayram eksik kalır diye düşünüyorum.

Babaannem onun tadına bak bunun tadına bak derken bana kilo aldıracak! 🙈 Peki, senin bayram sofralarının favorisi ne? Kavurma mı, dolma mı yoksa baklava mı? 🥳 Eeee tabi bir bayram klasiğimiz de "Ne zaman evleniyorsun Orçun, mürüvvetini görelim" sözleri de babaannemle bayram rutin sohbeti oluyor. Size gelen klasik bayram soruları neler?

Ne zaman evleniyorsun denince benim surat! 😒
Ne zaman evleniyorsun denince benim surat! 😒