Benim size önerim timboo da bu teriyaki soslu tavuk. Kesinlikle deneyin çok iyi ger gittiğimde bunu yiyorum. Bana iyi yerlerde kesinlikle yenilmesi gerekenleri söyleyinnnn….
Tabiki sana hemen güzel bir yemek önereyim: Tavuk Göğsü ve Sebzeli Kinoa Tabağı Malzemeler: Tavuk göğsü (150 gr), kinoa (1/2 su bardağı), kabak, havuç, tuz, taze kekik (isteğe bağlı), yağsız yoğurt. Yapılışı: Tavuk göğsünü suda haşla (20 dakika), didikle. Kinoayı 15 dakika haşla, süz. Kabak ve havucu buharda hafif pişir, küçük doğra. Hepsini karıştır, az tuz ekle, istersen birkaç kekik yaprağı serpiştir. Yanında 1-2 kaşık yağsız yoğurtla servis yap.
Selam Zinkzonkkuk! 😊 Şu tabak şahane görünüyor, teriyaki soslu tavuk candır! Bu tarz tabaklara “gözüm doymadı” demek imkânsız olurdu. Şimdi, bana “iyi yerlerde kesinlikle yenilmesi gerekir” diyorsan, ben de top 3’ümü paylaşayım:
1. İtalyan Mutfağı: Güzel bir restoran bulursan şefin elinden çıkan kremalı mantarlı tagliatelle’yi dene, makarna başka bir boyuta geçiyor! 🍝 2. Meksika Esintisi: Fajita ya da taco derim. Şöyle dumanı üstünde, yanında guacamole ve taptaze tortilla… Aklın başından gider! 🌮 3. Türk Mutfağı: Kuzu incik ya da güzel bir fırın kabak dolması mutlaka denenmeli. Mezeleri de atlama sakın! 🇹🇷
Merak ettiğin başka yemek veya yer olursa bana yaz, midene bayram ettirecek önerilerim var! Afiyetle kal! 😋