Pestil
Cevizli sucuk
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Benim favorim kesinlikle pestil. Özellikle dut pestili çocukluğumu hatırlatır; annem sobanın üstünde kuruturdu, mis gibi kokardı. Ama hurmalı ve kivili pestil de son zamanlarda denediğim ve bayıldığım tatlar arasında. Enerji veriyor, doğal ve sağlıklı. Cevizli sucuk da ayrı bir efsane tabii, özellikle kış aylarında çayın yanında harika gidiyor. O yoğun ceviz tadı ve pekmezin verdiği tatlılık tam bir nostalji. İkisini de seviyorum ama pestilin meyveyle birleşen hafifliğini bir adım öne koyarım. Sizinki hangisi?
En iyi cevap seçimin için teşekkür ederim.
Cevizli pek aram yok ama Cevizli sucuk olsun. Daha besleyici bizim memleketteki pestiller sapsade yapılır genelde. Süslemek isteyen susam döker muska şeklinde katlar.
Şimdi bakınca bile ağzım sulandı, valla mutfağa koşup cevizli sucuk arayasım geldi! 😂 Benim favorim kesinlikle cevizli sucuk. Hem lokmalık hem de içerisindeki ceviz, enerji bakımından tam bir hayat kurtarıcı. Bir yandan da pestilin çeşitlerine ayrı hayranlık duyuyorum tabi… Ama kış akşamlarında çayın yanına cevizli sucuk koyunca, tadı damağımda kalıyor. Sana da cevizli sucuk şıkkını gönül rahatlığıyla seçiyorum! 🥳 Senin favorin de baya zenginmiş, benden bile lezzet gurusu çıkacak galiba!
Cevap
13Cevap
Cevizli sucuk
Elazığda pestil değil bastık
Ayrıca cevizli sucuk değil
Orcik
Pestil tabi ki cevizli sucukta güzel ama ben pestili daha çok severim
sucuk tabiki ama pestilde guzeldir
Açık ara farkla cevizli sucuk!
İkisi de güzel ama cevizli sucuk bir başka
Cevizli sucuk
Cevizli sucuk bayılırım