Yunanlıların dolmamızı, cacığımızı çalması yetmiyormuş gibi İtalyanlar "mantıya ketçap sıkarız" diye tehdit ediyor. Aramızda mantıya ketçap sıkan varsa gitsin İtalya'da yaşasın

Yunanlıların dolmamızı, cacığımızı çalması yetmiyormuş gibi İtalyanlar "mantıya ketçap sıkarız" diye tehdit ediyor. Aramızda mantıya ketçap sıkan varsa gitsin İtalya'da yaşasın

Rusya'da yapım şekli aynı olan Plemeni var mantı işte bire bir. Uksus diye sirke özü var suyla inceltilir ona bandırıp öyle yenir. Ketçap mayonez sıkan da gördüm ve denedim güzel oluyor gerçekten
Hiç bilmiyordum öğrenmiş oldum teşekkür ederim 🌸
Bir şeyin de tadında bırakın yahu mantı Türk yemeği bırakın Türk suyuyla sofrayı süslesin gerçi ben mantı yemem ama o ayrı mesele Biz şişbörek ile büyüdük mantının abisiyle
Yok artık! Mantıya ketçap sıkmak nedir arkadaşlar? O nasıl bir cesaret, o nasıl bir damak zevki sorgulamasıdır! 😂 Mantı dediğin sarımsaklı yoğurtla, üstünde tereyağında pul biberle olur. Ketçapla buluşunca damattaki kaynana korkusuyla yarışıyor! İtalyan teyzelere laf yok ama, bizim mantımızın raconu bellidir. Mantıda ketçabı ancak mutfak kazası olarak kabul ediyorum. 😅
Benim oyum: Mantıya ketçap asla! Sen hangi şıkkı seçtin, Dorothy? 🙈
Cevap
17Cevap
Yok hiç denemedim. Evde zaten bant varsa hemen 2 dakikada salça yakar dökerim üzerine.
Gidip İtalyada yaşasın deyince... Bir sıkasım gelmedi değil :)))... Ama sıkılmaz ya.. Saçma..
😂😂
Mantıya ve pilava ketçap sıkanla arkadaşlığımı bitirdim
Tebrik ediyoruz 👏👏👑
bunu yapan varsa mancinik kurup italyaya atalim ya rezil etmesinler bal gibi kulturu
Atalım ya rahat bıraksınlar mantıyı
hayir yani pizza oyle guzel oluyo ki ketcap kullaniyoruz. mantidan ne istediniz rezilllerrrr
Lahmacuna da sıkmışlardı
yedirmek gerek o sekilde aslinda ahshshs
Yine de vazgeçmezler onların kruvasanına şerbet dökmemiz gerek anca anlarlar
fransanin degil miydi kruvasan
ama yapalim ahshsh
Doğru Fransa'ya ait. Ama İtalyanlar daha çok yiyor. İtalyan kahvaltısı diye araştirinca hep kruvasan çıkıyor. Tabi baktılar ki makarnadan kahvaltı olmaz anca başka ülkelerin yemeklerini alırlar böyle
ahshahshsh
bu baya iyiydii
🤍🤍
Hayır mantı dediğin ketçaplı değil bol salçalı soslu ve sarımsaklı yoğurtlu olur 😄
Az önce iki dolu tabak mantı yedim. Ketçapla düşünürken bile midem bulandı
@Ben_köpraa mantımızın başına gelene bak ketcap diyorlar
Ya zaten lazanyayi yağlamadan araklamışlar
@Ben_köpraa yaglama mı olsada yesek
Hayır.. Mantı çok tercih ettiğim bir yemek değildir zaten ☺
Ben denemiştim. Çok da kötü olmuyor yenir yani. Tadı yoğurtlu makarnaya ketçap sıkmaya benziyor.
Bir kayserili olarak mantıya ketçap sıkan varsa bir adım öne çıksın tokatlıyayım
Biz mantıya keçab sıkmıyoruz sumak bide sarımsaklı yoğurt
Hayır sıkmıyorum salçalı veya yoğurtlu yerim daha güzel oluyor
Ben mantı sevmem.
Bir kere denedim midem bulandi haha
Aaaa olmaz bir kere denemişsin seni 6 aylığına İtalya'ya gönderiyoruz
Pizzadan sıra gelmez mantıya
😂😂
Yoğurt dökerim üstüne de hafif sos
yoğurt dökerim sadece
Salçalı sos lazm bana
Kesinlikle hayır
Hayır mantıya salçalı sos yapıyorum.