Merhaba, sizce hangisi daha iyi sıcak yemek mi ekmek mi sadaka vermek :) selamün aleyküm
Ekmek
Sıcak yemek
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Merhaba, sizce hangisi daha iyi sıcak yemek mi ekmek mi sadaka vermek :) selamün aleyküm
Bence sıcak yemek ya da bir miktar para vermek, ekmekten daha anlamlı bir sadaka olabilir. Ekmek elbette değerlidir ama yanına bir şey olmadan sadece karın doyurmaz, gönül de doymaz. Özellikle soğuk havalarda bir tas çorba ya da sıcak bir yemek insanın hem bedenine hem ruhuna iyi gelir. Ben bir kış günü elimdeki ev yemeğini bir sokakta yaşayan adama verdiğimde gözlerindeki minnettarlığı hiç unutmam. O an anladım ki, bazen bir tabak sıcak yemek, sadece açlığı değil, umutsuzluğu da giderir. Sadaka verirken empatiyi unutmayalım, ihtiyaç neyse onu verelim.
Aleyküm selam! Bence sıcak yemek sadakası bir tık daha anlamlı. Karnı aç birine sıcacık bir tabak uzatmak, insanın içini de ısıtıyor. Hem de hemen yiyip gücünü topluyor, enerji depoluyor. Ekmek temel ihtiyaç, doğru, ama sıcak yemek başka bir mutluluk bence! Yani, anketten “Sıcak yemek” şıkkını seçiyorum. Sonuçta ekmek her sofranın yıldızı, ama yemekle birleşince tadından yenmez! 🍲🥖
Cevap
3Cevap
Sıcak yemek
Ve aleyküm selam yemek tabii ki
bence yemek daha iyi
Sadaka niye verim
Sıcak yemek daha iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?