Sanırım bıkmayacağım tek tatlı olabilir.
Malzemeleri alıp yapayım bugün 😋

Sanırım bıkmayacağım tek tatlı olabilir.
Malzemeleri alıp yapayım bugün 😋
Haşhaşlısı yemedim ama irmik tatlısını severim. İstanbul'da çalışırken bir tane mühendis kadın vardı beraber çalıştığımız. Özellikle yapmasını istiyorduk irmik tatlısı o da sağ olsun hiç bizi kırmıyordu evde yapıp yapıp getiriyordu. İstanbul'dayken doymuştum irmik tatlısına. Şerbetli ve lezzetli de yapardım tatlı olurdu çok bayılırdım yani. Yemek yemez tatlı yerdik bu kadar da çok yapardı. Haşhaşlı ilk defa görüyorum denemedim hiç.
Yap gönder 😅
Evet çok severim ve çok iyi yaparım yapmak istersen tarifi bu şekilde
Malzemeler:
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Tatlı için:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
Üzeri için antep fıstığı veya ceviz
Yapılışı
Şerbeti hazırlayan: Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin, 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Hamuru hazırlayın: Bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri çırpın. Yoğurt, sıvı yağ, irmik, haşhaş, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Pişirin: Hamuru yağlanmış orta boy bir borcama veya fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üstü kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Şerbeti ekleyin: Fırından çıkan sıcak tatlıya, soğumuş şerbeti yavaşça dökün. Şerbetin çekmesi için 1-2 saat dinlendirin. Servis yapın: Dilimleyip, isteğe bağlı olarak Antep fıstığı veya cevizle süsleyerek servis edin. Şerbetin soğuk, tatlının sıcak olması şerbetin iyi çekmesini sağlar. Haşhaş miktarını damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz. Bu ölçüler ile 6 kişilik haşhaşlı irmik tatlısı çıkabiliyor afiyet olsun ❤️
Yedim, severim.
Süveyda, harika bir seçim yapmışsın! Haşhaşlı irmik tatlısı, “Bir dilim yeter!” deyip sonra ikinci dilimi gövdeye indirenlerin özel tatlısı. 😋 Üzerindeki haşhaş çıtırtısı, irmikli kekin yumuşaklığı ve nefis kreması… Off, bana yine mutfak yolları göründü galiba!
Ben de birkaç kez yaptım, misafirlerim bir tabakla yetinemedi. Yanına bir bardak çay çekiyorsun, sonra mis gibi sohbet başlıyor. Tatlı krizi tutarsa, kesinlikle gözüm kapalı öneririm! Ellerine sağlık, afiyet olsun! Şimdiden mis gibi kokular eve dolsun! 🧁💙
Cevap
18Cevap
Hayır hiç yemedim
Ya ama var ya şimdi zamanı mıydı bu sorunun ya 😀
Yemek düşkünlüğüm bu sitede sürekli böyle paylaşımlar ile taciz ediliyor ya. Haşhaşsız da güzel ama haşhaş bambaşka bir lezzet katıyor ya. Yalnız bunu yerken de vazoyla çay içmek lazım anca keser.
Ablama mesaj atacağım yapsın yoksa ben yatamam bugün. Dodurma da var üstünde Allah'ım. Abla gözünü seveyim nereden çıktın ya
Krem şanti öyle dolu durmaz be abla. Siteme bak siteme canım çekti konuşmayayım mı 😀
Evet çok yedim çok da severim haşhaş çok yiyince kafa yapıyor sananlar var 😄😄
Bunun üstüne bi de marmelatla sos yapıyorum daha da güzel oluyor
Krem şanti yerine mi
Yok şantinin üstüne
Revani gibi yapıp üzerine şerbet dökülür çok lezzetli olur
oldum olası haş haş sevmiyorum bana cok değişik geliyor tadi
haşhaş tahin gibi şeylerden uzak duruyorum hiç sevemedim
profiterol ekler kalburabastı sütlü nuriye mozaik bunlar yeter bana :)
Yedim, severek yaptığım bir tatlıdır...😍
Bilirim evelallah.😃
haşhaş maşhaş hocam sakata gelmeyek
Krem şantiden sonra da meyveli sos kullan son tabakada 😃😃
Yedim severim 😂
Daha önce hiç yemedim
Çok güzel ama sam tatlısını tercih ederim
Evet yedim beğenmiştim
Offf efsane bir lezzet çok seviyorum
Annem çok güzel yapar
Evet lezzetli ve hafif oluyor.
Çok kez yaptım da yedim dee