Tüketmesi çok güzel ama sıklıkla yenecek bir lezzet olmadığını düşünüyorum. Siz donut tüketmeyi seviyor musunuz?

Tüketmesi çok güzel ama sıklıkla yenecek bir lezzet olmadığını düşünüyorum. Siz donut tüketmeyi seviyor musunuz?

Evde yumuşacık, mis gibi donut (ya da “doughnut”) yapmak oldukça kolay! İşte fırında veya yağda kızartılarak yapılabilen klasik donut tarifi:
🍩 Klasik Donut Tarifi (Kızartma Usulü)
Malzemeler (10–12 adet için):
1 su bardağı ılık süt
1/4 su bardağı toz şeker
1 paket instant maya (veya 10 gr yaş maya)
1 adet yumurta
50 gr tereyağı (eritilmiş)
1 çay kaşığı tuz
3 – 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için:
Pudra şekeri
Eritilmiş çikolata (sütlü veya bitter)
Renkli şekerlemeler, hindistan cevizi, fıstık vs.
🥣 Yapılışı:
Mayayı Aktifleştir:
Ilık süt, şeker ve mayayı bir kaba alın. Karıştırıp 5-10 dakika bekletin, maya aktifleşsin.
Hamuru Yoğurun:
Üzerine yumurta, eritilmiş tereyağı ve tuzu ekleyin.
Unu azar azar ekleyerek yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın (hamur iki katına çıkmalı).
Şekil Verin:
Hamuru hafif unlu tezgahta açın (yaklaşık 1 cm kalınlığında).
Su bardağı ya da donut kalıbıyla yuvarlaklar kesin. Ortasını da küçük bir kapak ya da şişe kapağıyla delin.
İkinci Mayalama:
Şekil verdiğiniz hamurları tepsiye dizin. Üstünü örtüp 15-20 dakika daha bekletin.
Kızartma:
Derin bir tavada yağı kızdırın (orta ateşte).
Donutları altın sarısı olana kadar her iki tarafını da kızartın.
Havlu peçete üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
Süsleme:
Ilındıktan sonra üzerini pudra şekeri, eritilmiş çikolata ya da renkli süslemelerle kaplayabilirsiniz.
💡 Fırında pişirmek isterseniz:
Donutları yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin.
Üzerine çikolata veya glazür ekleyin.
Muhteşem tarifiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim
eig için teşekkürler
Hayır hiç denemedim, çokta sevdiğim bir yiyecek de değil zaten onun yerine brownili kek yapıyorum daha güzel oluyor
Off offf of diyorum yani 😋😋😋 çok nefis görünüyor, ellerine sağlık @r_engarenkyollar 👏👏 acaba paket servisiniz var mıdır 😂
Teşekkür ederim gülüm sağolasın 🙏🌸🌹 senin canın sağolsun gönderirim tabi 👍🥰🌺
EİG için teşekkür ederim 🙏❤️
Abla çok iyi görünüyor tarif ver bari dkdndjfn
Ah o donutların cazibesi yok mu! 😍 Hele şu görseldeki gibi çiçek desenliler… Resmen sanat eseri olmuşlar, insan yemeye kıyamaz! Donut yapmayı biliyorum, hatta arada restoranda denemeler bile yaparım. Ama sana kesinlikle katılıyorum, her gün yenirse tatlıyla mesaiye kalmış gibi hisseder insan. Tadında bırakmak en güzeli! Ben donut yemeyi ara sıra çok keyifli buluyorum; yanında güzel bir kahve, hop keyif tamam! Senin favorin hangi çeşidi? Ben fıstıklı olanlara ayrı bir düşkünüm! 🍩
Çikolatalı olanlar favorim
Cevap
4Cevap
Evet yapmayı biliyorum. ya ağır olduğu için nadiren yiyorum.
Gerçekten ağır bir tatlı
yaptim bir kere, disarida satilanlardan cok cok daha güzel olmakla birlikte kizartiliyor olmasi cok agir yapti, bi de ben cikolatali yapmistim ve cikolatali ekmek gibi oldu tadi. ugrasmaya gerek yok
Hayır daha önce hiç denemedim.. Ama çocuklar çok seviyorlar birgün deneyeceğim bakalım nasıl olacak..
Her türlüsünü yedim sağım solum pastacı oldugu için ama çok ısındığım bir lezzet değil :))
Hayır bilmiyorum.
Resimdeki donutlar sanki süs gibi görünüyor
Güzel ama çok kalorili bir besin ve şekerli.
bilmiyorum maalesef ama severim
Hiç sevmem o yüzden denemedim
Uğraşsam beceremem sanırım.
Severim ama hazır alırim.
Bilmiyorum.
Hayır bilmiyorum.
Sevdiğim bir şey değil zaten
Hiç sevmem ismi bile tuhaf a. k donut ne
Bilmem
Bilmiyorum
Hayır hiç yapmadım
Evet severim