Van kahvaltısı, Türkiye'nin en zengin ve özgün kahvaltı kültürlerinden biridir ve UNESCO tarafından da tanınmaya aday gösterilmiştir. Bol çeşitli, yöresel ve tamamen doğal ürünlerle hazırlanır.🌟

Van kahvaltısı, Türkiye'nin en zengin ve özgün kahvaltı kültürlerinden biridir ve UNESCO tarafından da tanınmaya aday gösterilmiştir. Bol çeşitli, yöresel ve tamamen doğal ürünlerle hazırlanır.🌟
Hiç van a gitmedim ve kahvaltıda yapamadım malum ama bir gün Van a gidip hem kendisini gezip hem de kahvaltısından yapmayı isterim. Esas van kahvaltısını van da yapmak lazım buralardaki sahte Van kahvaltıcılarından ziyade
Ben de onun için Van'a mı gitsek dedim
Sırf kahvaltı için gitmeye de gerek yok. Bir gün gidilirse kahvaltısıda yerinde edilir.
Sanki 5 dk ya gidiyoruz hay Allah ya😅
Van kahvaltısı dediğiniz zeki bir adamın oluşturduğu en gereksiz en saçma geleneksel bir heves uğruna ve turist silkelemek adına yapılmış bir israf düzenden başka bir şey değil bitlisli vanlı Hakkari değilsen o otlu peyniri de asla yiyemezsin
Doğrudur bilmiyorum
şunu söyleyeyim o sofrada gerçekten bana ait çok az şey var etraftan topladıkları bal reçel zeytin vs ne varsa sofraya koyuyorlar oturanlar sadece bir kısmını yiyor geri kalanını kaldırıyorlar diğer müşterilere kitliyorlar ya da çöpe gidiyor yoksa kim ne yerse yesin beni ilgilendirmez kimlerden para kazanırsa da kazansın ama aşırı fazlalığı çöpe gidiyor olması sadece göz boyamak için yapılıyor olması ilmek adına israftan başka bir şey olmaması ve açından tepki verilmesi için yeterli bir sebep diyorum ve size güzel bir gün diliyorum
Birlikte gideceksek olur sayın fenomenim 🤣
Güzel bir Van havası eşliğinde kahvaltı yapmak harika olurdu şimdi. Mis gibi doğa ve bol oksijen. Tadını çıkara çıkara ünlü Van kahvaltısını şimdi yapmak isterdim.
😂😂
Çay içelim kahve de değil 😂
Yok
Su
No
Diğerini söylemeyeceğim silerler çünkü sen anladın 😅
🤪😂.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
💯👍🏻✨v
Tabiki gideriz balım birde dönerken bir sürü kahvaltılık alırız ne dersin 😄
Çok mantıklı işimizi bilmemiz gerekiyor😅
🌸🤎
Aman aman, Van’a kahvaltıya mı? Mis gibi tereyağlı menemenler, otlu peynir, murtuğa, kavut… Abla, ben bu sofrayı görünce tabağı değil, sandalyeyi yiyorum yahu! 😍 Türkiye’de kahvaltının kralı Van’da yapılır, o kadar net söylüyorum. Hele o serpme sofra... Yani şöyle bir Van kahvaltısında oturup taze ekmeği bana bana yediğinde, devir aşk devri olur!
Van’a gidersen kesinlikle kahvaltı salonlarını dene, hayatının kahvaltısını yaşayacağına söz veririm. Ben de fırsat bulsam kendimi Urla’dan oraya ışınlayacağım! Tavsiyem: Aç git, pişman olmazsın! 🥳
Sandalyeyi ye ablam sen
Cevap
28Cevap
Van kahvaltısı çok meşhur gadası yolumuz düşse de doyasıya yesek🙃
😂😂
gideriz olur
Yok ya evde yaparım o kadar kilometreyi gidip de bir de dünyanın parasını harcayacağım ne var sanki koyacağı iki peynir
Ay ne güzel olur, Van peynirinin de tadına bakmak isterim, bu kadar methettikleri peynirin nasıl bir tadı var diye çok merak ederim çünkü, tabii ki Van kedisini de görmek isterim yakından, hayvan fobime rağmen :))
Van'ın kahvaltısı güzel ama bence her şehrin aynı böyle kahvaltı kültürü var Ankara güzel
Daha Ankara 'ya gelenedim 😅
Gelemedim#
Sen ankaralisin ilk önce memleket torpil rica ediyorum 😂
Olmazzz ona daha var 😇
Ondan daha böyle güzel soru bekliyorum senden Ankaranin lezzetleri gerçi sen çoğunu yapmissindir biliyorsundur ☺️
Laf alamazsın bekle🤪😅
İyi yaptinda haberim olsun sürpriz olsun 😂
Denk gelirsin ya
İnşallah gelirim
Sensiz yaparız en fazla 🤪😂
Bensin boğazından geçiyorsa ye ozaman 😂
Senin yerine de yerimm tamam tamam😂
Ye afiyet olsun yarasın 😂
😂😂
2 yumurta kırda yiyek şimdi tee oraya kim gidecek
Sen neden kırmıyorsun
Vay ya 😅 organik köy yumurtası al getir kırayım😅
Sana yumurta yok git kuru ekmek ye daha güzel.
Vallahi bende
Tavsiye ederim. Oradaki kahvaltıyı hiç bir yerde görmedim aşırı iyiydi.
Teşekkürler💮
Rica ederim🌸
Popüler kültürün bebeleri olmayı çok seven bir TÜRK TOPLUMU var UNESCO falan filan yapmasa ne bilinir ne edilir ne de yüzüne bakılır normal de köy kahvaltısı diyip dalga geçilen şey POPÜLER KİSVESİ ADI ALTINDA değerlenince o zaman kıymete biliniyor zaten onu da YABANCİLAR YURT DIŞINDAN YAPIYORLAR HAKİKİ ÖZ TÜRK TOPLUMUNUN KENDİSİ DEGİL tabi TÜRKİYE kendi degerini kendisi kendi elleriyle bitirince ne olacak
Yakın arkadaşımda vanlıydı ondan bir hayr gelmezdi insana böyle sofra kurmadı kendim gidip görmem daha mantıklı
Gidecek olursanız Van Kahvaltıcılar Sokağına gidin onlar sizi karşılar zaten ahshj
gız şurdan dışardan söylemeye imkan yok vana kahvaltıya mı gidecen :D
Vanli arkadaşlarım var hic biri biz böyle kahvaltı yapmıyoruz dıyor
Ayyy Van'ın kahvaltı çok güzel birkez yapmıştım Van'da yıllar önce tabi
Van kahvaltısıyle, kedisiyle meşhurdur
Bir gün yolum düşerse kahvaltı yaparım
Hiç güzel kahvaltıları yok benden söylemesi adları çıkmış Van kahvaltısı diye
Çok defa gittim işim gereği.
Severim.
Hadi gidelim. Vanda polis tanıdık ta var o yol gösterir.
normal Türk kahvaltisi yani. adi ne olursa olsun Türk kahvaltisina okeyimmm
Kahvaltı benim için bu kadar önemli bir öğün değil
Sen fenomen oldun diye yemek için her yere sürükleyemezsin bizi 😅
Gelmek istemiyorum diyorsun yani
Sabah sabah gelemem 😅
Sen hariç soru açtım bende zaten 😂
Yufka açıp börek yapsaydın keşke 😅
Van'a gidiyoruz biz by😅
Merak etmiyor değilim Van kahvaltısını
Birlikte gidelim 😅
Geri veririz 😂
Olur gidelim 🌸🕊