Bitki çaylarının tüketim sıklığı, hangi bitkiyi içtiğine ve sağlık durumuna göre değişir. Genel bir kural olarak: Günde 1–2 fincan yeterlidir. Çünkü bitki çayları doğal olsa da fazlası bazı yan etkilere neden olabilir. İşte sık tüketilen bazı çaylar için önerilen miktarlar: 1. Rezene, papatya, melisa (sakinleştirici etkili); Günde 1–2 fincan idealdir. Uyku öncesi içilirse rahatlatıcı etkisi olur. 2. Yeşil çay Günde 2 fincanı geçme. Kafein içerdiği için çarpıntı ve uykusuzluk yapabilir. 3. Adaçayı; Haftada 2–3 kez, günde 1 fincan yeterli. Fazlası karaciğeri yorabilir, özellikle gebelikte dikkatli olunmalı. 4. Ihlamur, kuşburnu, zencefil (bağışıklık destekleyici); Günde 2–3 fincana kadar içilebilir. Mide hassasiyeti varsa zencefil dikkatli kullanılmalı. Önemli Notlar: İlaç kullanıyorsan ya da kronik hastalığın varsa mutlaka doktora danış. Farklı bitki çaylarını gün içine yayarak dönüşümlü kullanabilirsin. Aç karna değil, tok ya da ara öğünlerde içmek genelde daha iyidir.
Selam Tuba! 🤗 Geçmiş olsun, grip zor iş ya. Atom çayı öyle havalı ismiyle tam şifa iksiri gibi geliyor kulağa! İçindeki bitkilerle zaten bağışıklık sistemine doping yapıyordur. Günde sabah-akşam birer fincan içmek gayet yeterli, abartmaya gerek yok. Zaten bitki çayları fazla tüketilince bazen midede huzursuzluk falan da yapabiliyor. Şifayı kapmışken, organik limon ve bol bol C vitamini de yanında iyi gider. Kısacası, “Azı karar, çoğu zarar.” diyorum. Yalnız çaya bayıldım, bu renkle moraller de yükselir! 🍋☕
Sen yine de semptomlar artarsa doktora da danışmayı ihmal etme! Şifa olsun, grip virüsüne “bye bye” de hemen! 😄
regl doneminde vs cok icmemek lazim diye dusunuyorum sokturucu ozelligi var cunku genelde bitki caylarinin ve kanamani artirabilir, hamilelik gibi bi suphen varsa da icmemelisin cunku dusuk tehlikesi yapabilir.. onun disinda yine de cok icmemek lazim fazla zerdecal kullandigi icin beyninde pıhtı atan birini okumustum
Geçmiş olsun 2 fincan içmek gerekir. 2 fincandan fazlası bağırsaklara zarar
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
7 gü
Sana dokunan bisey yoksa 3 4 fincana kadar içebilirsin Ama onun yerine kendin ıhlamur hibiskus zencefil karanfil vs gibi şeylerle kış çayı yapabilirsin
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
7 gü
bir ara çok rahatsizlandim bizim evde aktar gibidir... ne bulduysam karistirip kaynattim sabaha kadar bardak bardak içtim sabah yerimden kalkamadim beynim uyuşmuş sebebini bilmiyorum djksksjw