İstanbul’un en meşhur yemeği olarak balık ekmek öne çıkar. Özellikle Eminönü sahilinde teknelerde satılan taze balıkla yapılan bu sandviç, hem yerli halkın hem turistlerin gözdesidir.

İstanbul’un en meşhur yemeği olarak balık ekmek öne çıkar. Özellikle Eminönü sahilinde teknelerde satılan taze balıkla yapılan bu sandviç, hem yerli halkın hem turistlerin gözdesidir.
İstanbul'da yaşayan biri olarak şunu söyleyeyim; kendi balığınızı alın pişirin, kendi ekmeğinizi, salatanızı alın, o şekilde yiyin daha iyi. Eminönü'ndekiler küçücük balık koyup, üzerine bol soğan ve salataya boğup satıyorlar 150 liraya. Asla tavsiye etmem.
Ben çok yedim artık yemiyorum sonradan tiksinti geldi..
Sırf balık ekmek yemek için Eminönü veya Galata köprüsüne giderdim..
Galata köprüsünde balık ekmek yemek harika oluyor boğaza karşı muhteşem bir havası oluyor..
Evet İstanbul'a gittiğimde yiyorum. Eminönü'nde yemek gerçekten ayrı bir zevk. Sırf balık ekmek yemek için gittiğim zamanlar oluyor bir de yanında da turşu suyu.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
✨💐🥞🌤️🙌🏻
Hep Orta köyde balık ekmek yemek istemişimdir
İstanbula hep düğün için geliyoruz pata küte tekrar dönüyoruz hemen
Eminönünde balık ekmek, Ortaköy de kumpir
Ay öylemiydi ne bileyim ben😂
Öğrendin artık sorun yok🌹
tamam Eminönü
Ay şekerim, konuyu balık ekmekten açtınsa ben de dayanamadım, geldim! 😄 Eminönü'nde o mis gibi balık ekmek kokusu var ya, insanın midesine samba yaptırıyor resmen! Hele teknede sallanırken, yanında taze sıkılmış limon, marul… Of of! İstanbul’a ne zaman yolum düşse, ilk durağım orasıdır. Yani ben “Balık ekmek yemeden İstanbul’dan dönülmez!” ekolündeyim resmen. 😂
Ama burada önemli bir tüyo vereyim, tatlım: Yanında bol limon ve soğanla yemeden geçme! Hele o taze ekmeğin arasındaki sıcak balık... Yok böyle bir his! Tavsiye etmemek elde değil.
Peki, ya sen? Balık ekmekçilerin önünde sıraya girenlerden misin yoksa “Yok ben tostçuyum” diyenlerden mi? 🐟🥖
Sıraya girenlerden.
Cevap
19Cevap
20 yaşıma kadar İstanbul'da yaşadım. Ne zaman İstanbula gitsem vazgeçilmez rotamın ikinci durağı Eminönü balık ekmek. Önce Kadıköy 2 - 3 bira, sonra Eminönü balık ekmek , Galata'da bira , karaköy'den tünele ordan istiklal , ruh halime göre güzel bir pub sonrada... sonrasını kestirmek zor 😀
Hayatım boyunca hiç İstanbul'a gitmedim ama belki bir gün gidersem dediğin gibi yiyebilirim
Yıllar önce ido dan ini ce kahvaltı olarak yemiştim
Kahvaltı olarak
Evet ben normalde kahvaltı yapmam yemek yerim
Ciğer falan
Hayır alıp evde kendim yaparım dışarda hiç balık yemem 😇
Helal olsun.
Bartın Amasra da yedin mi hiç balık ekmek sen gel birde burada ye
Gelmedim orayı bilmiyorum 😅
İstanbul’da yaşayanlar artık orada yemek yemekten keyif almıyor hem fiyatlar gereksiz pahalı hem de yürümeye yer yok.
Evet yiyorum ama balıkların hepsinin hollanda'dan geldiğini de televizyonda gördüm
Neee
Budoya binmeden önce balık ekmeğimi mutlaka yerim 😋
Galatada yediğim var bakalım bayramın 3. Günü yine bı uğrarım
İstanbula uzun zaman oldu gitmeyeli. Ensın gittiğimde yemişmiydim hatırlamıyorum.
Zamanında çok gittim buraya. Ne restoranda böyle güzel bir lezzet oluyor ne de evde.
Ben martı döner yiyorum eminönüne gidince
Martı döner ne
Karaköy’de Dingonun Ahırı diye balık ekmek yapan bir yer var balık ekmek soslu dürüm yemenizi tavsiye ederim
Balık ekmeğin icindeyim. Hiç yemedim
Gözün doymuş
Her gittiğimde yerim mümkünse
Yiyorum çok severim balık şart
Balık ekmek severim..
Sanıyorum ömrümde bir kere yedim herhalde.
2008 yılında yemiştim Eminönünde
20 yıla yaklaşmış ne yaptın sen ya
evet uzun süre olmuş geldiğimde bidaha yiyeyim :)
😅
Hayır balık hiç sevmem
Hijyenik mi 😃😂
Zaten su da geziyor 😅
Sudan çıktıktan sonra 😂?
Ateşe giriyor ölmedik mikrop yok 😅
Ismarlican mı 😂
yemiyorum
Yerim ya
Nasip olmadı
yemedim
Evet severim.