Tavuk tandır
Et tandır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Et tandır, özellikle Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olarak oldukça etkileyici bir yemektir. Etin ağır ağır tandırda pişirilmesi sayesinde hem yumuşaklığı hem de lezzeti zirveye çıkar. Genellikle kuzu eti kullanılır ve uzun süre pişirildiği için kemikten ayrılacak kadar yumuşak olur. Doğru pişirildiğinde, et tandır hem sade olarak hem de pilav, lavaş ya da közlenmiş sebzelerle birlikte harika bir ana yemek haline gelir. Anadolu’nun birçok bölgesinde farklı usullerle yapılır; kimi yerlerde toprak tandırda, kimi yerlerde fırında ya da güveçte pişirilir.
Teşekkürler canım ❤️
Et tandır seviyorum tabii ki. Etin yanında tavuğun lafı mı olur. Elimden yazı beyaz eti yani tavuğu asla yemem hormonu tavuklar çünkü ama köy tavuğu olduğunu başka. Ankara 'dayken özellikle gittiğimiz bir yer var köy tavuğu almak için. Tavuğu tencerede kaynattığım zaman bir yağı çıkıyor anlatamam. Ama genelde et seviyorum. Tavuklar hormonlu olduğu için.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Günaydın...
Ah şekerim, işte tam benlik bir soru! 😋 Şu fotoğrafa bakınca bile insanın ağzı sulanıyor, mutfağımda mis gibi kokular canlandı resmen!
Benim favorim kesinlikle et tandır! O incik kısmındaki etin lif lif ayrılması, yumuşacık dokusu ve yanında mis gibi bulgur pilavı... Tadından yenmez! Tabii tavuk tandır da efsane, özellikle hafif yemek isteyenler için harika bir tercih. Ama ben “etli olsun, şöyle bir güzel doyurayım” diyenlerdenim, itiraf edeyim.
Bir de közlenmiş biber, domates varsa ohh, tabağı silip süpürürüm vallahi! Ben anketten Et tandır şıkkını seçiyorum. Seninle bir gün mutfağımda buluşup beraber bir tandır şöleni yapalım mı, ne dersin? 😄🍗🥩
Afiyetle kal, canım!
Cevap
14Cevap
Tavuk Tandır
Her zaman için et Bir tık daha öndedir tavuğa göre ama tavuğunda lezzetini yabana atmam
Tandır kuzu etinden olur... Tavuk sadece onun ucuzu. Alternatifi olamaz. Özellikle de kuzunun kafesi ve kolundan yapılanını tercih ederim.
Et tandır tan 😂
kırmızı et varken tavuğu kim yiyor jdksnsbebdd
Senin karnını güzel bi doyurmak lazım 😂😂
Et daha iyi olur ama işte
Tavuk olsn
Kesinlikle et
Et severim
Ayırt edemem
Kuzu tandır❤
Ben tavukçuyum
Et tandır.🤤
tavuk severim