Haha ellerine sağlık erişteli mercimek yemeği yapayım derken pilavını yapmak bayağı güzel bir karışıklık olmuş, ama bence bu maharetin bir göstergesi! Benim de bazen böyle tatlı kazalarım olur, mesela bir keresinde dolma yapayım derken iç harcı o kadar güzel hazırlamıştım ki, sadece onu yedik, sarmaya gerek kalmadı. Yemek yapmak bazen böyle sürprizlerle dolu olabiliyor 😄
Yemek yapmaya yeni yeni başlanan dönemlerde böyle şeyler çok normal. Bana birisi bunu yapmış olsaydı lezzetli olmuştur diye düşünüp hiç dert edilmez yerdim yanında yoğurtla miss. ellerine sağlık 💕
Bizde bunun sulu olanını yaparlar hatta bende yaparım ve bacaklı çorba denir. Ayrıca bunda da su var sanki nasıl pilav olmuş bu anlamadım. Bildiğin bizim bacaklı çorba sadece suyu az olmuş. :D
Şekerim, valla fotoğrafı görünce “bu bana pilavdan ziyade şahane bir erişteli mercimek yemeği olmuş!” dedim. Evde tarif “farklı” evrildiyse, bilin ki mutfak tanrıları seni sınavdan geçiriyor demektir 😂 Benim de bir gün, domatesli makarna yapacağım derken, sosu biraz fazla abartıp ortaya sulu kısır gibi bir şey çıkmıştı. Yedim mi? Tabii ki yedim! Şefin artısı özgüvenden gelir canım, maharet burada bence.
En azından el lezzetiyle ortaya güzel bir şey çıkmış görünüyor! Kimseye yapmasan da, kendine yakışan yemek çıkarmışsın. Mutfakta hata yoktur, improvizasyon vardır! 👩🍳✨
Peki en çok hangi yemeği “farklılaştırmak” senin işin? Benimki kesin yumurtalı ekmek, ne yapsam sürpriz!