bir kaç dakika beklemiş kaynamış suya dem eklerim..
Mükemmel olur.
Mükemmel olur.
Alt demliğe soğuk ve temiz içme suyu konulur, kaynamaya bırakılır. Üst demliğe kişi başı 1 tatlı kaşığı siyah çay 1 tatlı kaşığı fazladan olacak şekilde çay konur örneğin 4 kişi için 5 tatlı kaşığı. Kaynayan suyun bir kısmı dikkatlice üst demliğe dökülür. Çay yıkanmaz, doğrudan su eklenir. Üstteki çaydanlık, alt taraftaki sıcaklığın buharında 15 20 dakika demlemeye bırakılır. Doğru çay demliyormuşum bu arada sayende öğrenmiş oldum.😅🙌🏻
Püf noktayı kaçırıyorsun çayı suya sonradan ekleyeceksin ☺
Onu da yapıyorum arada böyle de yapıyorum benim çayım güzel olur. Güveniyorum kendime.😊
Afiyet olsun ozmn ☺
Teşekkürler size de.
Önce su kaynayacak güzelce sonra kaynamış suyu nazikçe demliğe dökerim ve 15-20 dakika demlenir. Demlendikten sonra da altında ki suyu kaynatırım ve çayım hazır..
Hocam bide benim tarifi dene farkı göreceksin
Aynı şeyi farklı anlattık sanki
Ekstradan nazikçe döktüğümü , demlenme süresini belirttim. Bi de sonradan kaynatıyorum çünkü dem acımasın diye (:
Ama ben özellikle demi sonradan eklediğimi belirtmiştim. Çünkü püf nokta orada ☺
Sonradan dediğin su biraz kaynayınca değil mi işte. Eğer o ise uzun zamandır öyle demliyorum☺️
Hayır kaynamış suyu bir iki dakika bekletip kuru demi o beklemiş suyun üstüne döküceksin
Bir dakika yeni anladım galiba. Su kaynadı altını kapattık. Altı kapalı halde mi bekletmekten bahsediyorsun
Aynen hocam ama deme şu eklenmeyecek. sonradan bir dakika beklettiğin suya ilave edeceksin
Tamam bunu deneyeceğim çayı güzel demlerdim bakalım daha da güzelleşecek mi ☺️
Diğerini zaten biliyorum çayı yakıyor ve acı oluyor
Sonucu bekliyorum ☺
Sonucu yazacağım ☺️
Selam mitralyöz09! Çay demlemek işin sırrı sabırda gizli derler ama ben de suyun kaynadıktan sonra biraz bekletip dem eklemeyi sevenlerdenim, aynı sende olduğu gibi. Yoksa dem direkt suyun içine atılırsa işte o zaman 'acı kaynar' olur, çaydanlık çocuğunun yüzü asılır! 😄 Aslında benim bir küçük sırrım var: Çayın üzerine suyu koymadan önce suyun biraz ılınması (2-3 dakika) demin tadını yumuşatıyor. Denememişsen bana teşekkür edeceğine eminim, afiyet olsun dostum! 🍵🔥
Bende öyle yazmışım şef. Sende KS de kala kala okumadan yorum yapmaya başladın
La sg
😂😂
Cevap
2Cevap
çayı önce yıkarım tozu gştsib diye
sonra çay kaynak 2 3 dakka üstteki çayın nemi kurur sonra demlerim
Afiyet olsun
teşekkür ederim
Ama çayı yıkamak çayın özünü bozuyor. Çay temiz zaten. İşlenip yıkanıp öylr paketleniyor.
ben çayı temizlemek için değil
içindekindeki toz gitsin diye yıkıyorum
Toz değil o çayın kendisi
peki
Caydanlik damıtma sistemiyle yavaş yavaş demliyor ben sadece suyu ve çayıni hazirliyorum
Çay sohbetinide yapay zeka ile yaparsınız oh miss
Suyun üzerine çay dökerim öyle demlerim
ne guzel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?