Ben Bir Çay Demlerim ki Dillere Destan İçtikçe Daha Çok İsesiniz Gelir Diyebilir misiniz?

Evet, siyah çayın da Bir bitki çayıdır yani "Bitkisel farmakoloji, Farmakognozi, farmakoloji" Bitki ve ilaç bilimi olarak sağlık açısından faydalarını koruyacak şekilde demlenmesi mümkündür.

Ben Bir Çay Demlerim ki Dillere Destan İçtikçe Daha Çok İsesiniz Gelir Diyebilir misiniz?

Siyah Çay demlenmesi konusunda da bazı bilimsel verilere dayalı bazı ilkeler vardır. Siyah çayın içerdiği "polifenoller, kateşinler, teanin, kafein, tanenler..." içeriğinde en çok bilindik olan antioksidan bir çok farklı faydalı maddeler barındırır.

Ancak bu faydalı maddeler yanlış demleme sonucun yok olabilir ya da fayda olarak etkisi azabilir. İşte bu açıdan, siyah çayın tıpkı şifalı bitkiler gibi bilimsel bir metot ve usule uygun olarak demlenmesi gerekmektedir.

Tabi bir de Siyah Çayı içmeden önce bardakta bakıldığın da Kristal gibi berrak olması da güzelliğinden hariç ayrı önemin de göstergesidir.

Siz Siyah Çayınızı nasıl demliyorsunuz?

Ben Çayı nasıl demlerim için bir başka soruda açıklayacağım