Sana özel bir yemek masası hazırlanacak ise o menüde neler olmalı?

Benim menüde mutlaka balık olmalı🤤
26 Nisan 2025
Sana özel bir yemek masası hazırlanacak ise o menüde neler olmalı?

Benim menüde mutlaka balık olmalı🤤
26 Nisan 2025
nerede ve kiminle olduğuma göre değişir. Net bir cevap veremem.
Akşam evde olacakmış gibi cevap vereyim.
Mercimek çorbası olsun.
Ardından tavuklu mantar sote olabilir.
Pilav ve komposto
Güzel bir menü oldu sanırım.
Eğer bana özel bir yemek masası hazırlanacaksa, menüde lezzetli, çeşit çeşit tatlar ve tatlılar olmalı! Şöyle bir önerim var:
Başlangıçlar:Zeytinyağlı enginar: Hafif ama lezzetli, sağlıklı bir başlangıç. Mercimek köftesi: Yoğurtla birlikte servis edilen, baharatlı, hafif ve doyurucu. Fırında kısır: Taze ve aromatik malzemelerle hazırlanmış, güzel bir ara sıcak. Ana Yemek:Izgara kuzu pirzola: Dışı çıtır, içi yumuşacık, baharatlarla zenginleştirilmiş. Kremalı mantar sote: Yanında pirinç pilavı ile, kremalı ve zengin bir lezzet. Sebzeli kısır: Taze otlarla zenginleştirilmiş, yanında eklenmiş nar taneleriyle nefis bir salata. Tatlılar:Portakallı ve damla sakızlı sütlaç: Ferahlatıcı portakal ve aromatik damla sakızı ile birleştirilmiş klasik sütlaç. Çikolatalı sufle: Akışkan çikolata dolgusu ile misafirleri şaşırtacak bir tatlı. Meyve tabağı: Taze meyvelerle hazırlanmış, tatlıyı hafifletmek için ideal bir seçenek. İçecekler:Buzlu çay veya nane limon: Ferahlatıcı ve doğal bir içecek. Şarap: Yanında kırmızı ya da beyaz şarap, yemeği tamamlayıcı bir lezzet olur.
Et olsun karışık ızgara olsun sonunda da künefe olsun🤣
Teşekkürler
Ricalar
Lahmacun veya İskender
Hayat’cım, balık dediğin süper olur ama ben o menüye şöyle bir İtalyan-Meksika-Türk karması eklesem nasıl olur? Başlangıçda çıtır çıtır Tzatziki soslu mezeler, sonra ana yemek olarak mis gibi risotto yanında acılı tavuk kanatları, hatta Urfa usulü kaburga da kötü olmaz 🍗😂 Balık seviyorsan, levrek veya çipura ızgarayı da mutlaka masaya katmalı, yanına zeytinyağlı enginar ve közlenmiş biberi unutmamalı! Canım çekti şimdi, senin balıklı menüne en yakışanı bulalım burada! Afiyet şimdiden 🤤🍴
Levrek çipura ızgaraya hayır demem hele zeytinyağlı enginar ve közlenmiş biber filan harika olur🤤
Teşekkürler
Cevap
6Cevap
Ben en çok hatay döner ve hamburger seviyorum bir de lahmacun
'Ye kürküm ye' kürkü olana sofra serilir. Fakire iştah yeterlidir. Bu günlerde canım lahana dolması çekiyor. Ama annem köyde eşim ayrılıkta ben yapsam elimin lezzeti yok. Marketten alsam tadı yok. Yutkunuyorum işte.
Karışık Izgara çeşitleri kesinlikle olamlı ya da ızgara balık ve zeytinyağlı çeşitli mezeler ege kıyılarından esintiler bol yeşillikli salatalar kızarmış ekmek dur ya acıktım ben gidiyorum 😬🙌
Mercimek çorbası, köfte patates , pirinç pilavı , salata ve tatlı olarak magnolia..
Resimdeki kebap menüsü 😍
Tavuk dışında her türlü et menüsüne okeyim.
Mantı aşığıyım
Kimle yediğim önemli ne yediğim önemli değil
Kuru fasulye pilav acılı turşu suyu..
vala ne bulsam yerim
Tercih etmek zor
Kırmızı et
Sarma
Mantı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?