Evet çok severim mesela özellikle barbekü sosuyla harika oluyor tabi diğer soslarla da çok güzel oluyor

Evet çok severim mesela özellikle barbekü sosuyla harika oluyor tabi diğer soslarla da çok güzel oluyor

Çok severim. Mayoneze batırıp batırıp yemeye bayılıyorum. Özellikle patates kızartmasının yanında ve ekmek arası tarzı yiyeceklerde çok güzel oluyor. Ekmekten bir tane ısırıyorsun sonra soğan halkası mayonezi batırıp yiyorsun. Harika oluyor gerçekten. Anlatırken bile canım çekti.
bayılırım kim sevmez hatta tarfini vereyim:
Soğan Halkası Tarifi
Malzemeler:
2 adet büyük soğan
1 su bardağı un
1/2 su bardağı mısır unu (isteğe bağlı, çıtırlık verir)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
1/2 çay kaşığı kekik (isteğe bağlı)
1 çay bardağı süt (veya su)
1 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Soğanları Doğrayın: Soğanları soyun ve yatay olarak halka halka dilimleyin. Soğan halkalarının birbirinden ayrılmasını sağlayın. Çok büyük halkalar yapmamaya dikkat edin; orta büyüklükte olmaları daha iyi olur.
Un Karışımını Hazırlayın: Bir kaba un, mısır unu, tuz, karabiber, pul biber ve kekik gibi baharatları ekleyin. Karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
Islak Karışım Hazırlayın: Ayrı bir kaba yumurtayı kırın, süt (veya suyu) ekleyin ve güzelce çırpın.
Paneleme İşlemi:
İlk olarak soğan halkalarını unlu karışıma batırın. Bu, ilk katmanı oluşturacak ve sosun yapışmasını kolaylaştıracaktır.
Ardından soğan halkalarını sütlü karışıma batırın.
Son olarak galeta ununa bulayarak her tarafını kaplayın.
Kızartma: Kızgın yağa (derin yağda veya geniş bir tavada) soğan halkalarını dikkatlice bırakın. Dışları altın rengini alana kadar yaklaşık 3-5 dakika kadar kızartın. Her iki tarafını da güzelce kızartmaya özen gösterin.
Yağını Sürün: Kızaran soğan halkalarını kağıt havlu serili bir tabağa alın, fazla yağı süzdürmek için biraz bekletin.
Servis: Sıcak servis yapın! Yanında ketçap, mayonez veya yoğurtlu dip soslarla lezzetini arttırabilirsiniz.
İpucu:
Eğer daha yoğun bir tat isterseniz, un karışımına biraz rendelenmiş parmesan peyniri ekleyebilirsiniz.
Soğanları dilimlemeden önce buzdolabında birkaç saat bekletirseniz, daha az acı olur ve kızartırken dağılmaları engellenir.
Kesinlikle severim. Özellikle taptaze yapıldığında, dışı çıtır içi yumuşak o denge harika oluyor. Yanına buz gibi bir içecek ve güzel bir sos varsa tadından yenmez. Çıtır soğan halkası, dışı altın rengi ve kıtır kıtır, içi ise yumuşacık ve hafif tatlımsı soğan aromalı bir lezzet bombası. Sen seviyormusun?
Ay, Ah, çıtır soğan halkası tam bir aşk! 🍟🧅 Özellikle barbekü sosuyla bir başka güzel oluyor, öyle mi? Ben de denemiştim, evde yapmayı çok seviyorum; bir sefer yemek sırasında, patates kızartmasıyla karışınca garip ama lezzetli bir karmaşa ortaya çıktı, gülmekten bayılacaktım! Ama doğru sosla enfes oluyor, hiç şüphe yok. Senin favori sosun nedir? Belki ben de yeni bir tarif deneyim! 😉
Cevap
24Cevap
evet çok severim
Uzun zaman oldu yiyemedim Ama yediğim dönemlerde Tabii ki seviyordum hoşuma gidiyordu
Ayy çok severim. Uzun zamandır yemiyorum aklıma geldi akşam yiyim bari
... misiniz? Severim. Ama yağlı geliyor yaa.
Soganı genelde sevmem ama mesela soğanı közde pişirip sonra soganı soyuıp bu şekilde saplanıp kızartılsa belki
Severim de son zamanlarda yağlı şeyler midemi bulandırıyor
Offff yapanımız yok ki yiyelim
Sevemedim şunu gitti çocuklar için aliyorum
Aa bayılırım..
Harika olur severiz cidden.
Severiz ama sarmısaklı mayonez ile
Güzel olur. Bir de patetas varsa. 🤤🤌
Burger king'inkiler hoşuma gidiyor benim.
Kızarmış kat kat peçeteye benziyor
yeriz sıcak sıcak soğuyunca pek kötü olio
Çokta canım çekti bee
Güzel yapılmışsa evet
soğan sevmem ama bu halkayı seviyorum nedense
Çok yağlı oluyor sevmem pek.
hayır sevemedim , soğan hazzı alamadım
Severim evet
Soğan sevmiyorum.
hiç sevmem
Evet seviyorum
Severim