Türkiye’de marketlerde satılan tüm tavuklar 🐓 hormonlu! Hepsi insan sağlığı için oldukça tehlikeli ⚠️
Resimde gördüğünüz tavuğu organik tavukçudan aldım kg fiyatı 340₺ 1,3kg tavuğa 450₺ verdim. Gerçi hormonlusu bile pahalı 92,5₺

Türkiye’de marketlerde satılan tüm tavuklar 🐓 hormonlu! Hepsi insan sağlığı için oldukça tehlikeli ⚠️
Resimde gördüğünüz tavuğu organik tavukçudan aldım kg fiyatı 340₺ 1,3kg tavuğa 450₺ verdim. Gerçi hormonlusu bile pahalı 92,5₺

Gıda mezunuyum en basit anlamda şöyle anlatayım. Köy tavuğu 6 ayda celfin olur kesim için yetmez bu eğrilik ve boyut ama market tavuğu ortalama 40 günlük. 180 günden daha uzun zamanı 40 güne sığdırmak
Ayrıca hikaye çok daha önce başlar. Yumurtadan horoz da çıkabilir dimi? Horoz ticari olarak değersiz bir canlı. Zarar demek. Bu olmasın diye ostrojen basıyorlar. Hepsi tavuk. Sonra bu katkılar vs. Kuş gribi 20 sene kadar önce çıktı köylerdeki hayvanı bitirdiler. Yerli türler yok edildi.
Bunca katkı neye neden olur? Ben 40 yaşındayım. Ben çok hormon vs bilmeden büyüdüm size göre. Benim akranım herkes daha çelimsiz, kıllı erkek iken kızlar liseden önce adet olmayan, lisede bile soba borusu gibi kıvrımsız kişilerdi. Escinsel eğilimler daha azdı.
Peki şimdi? Düşün bakalım
Cevap
4Cevap
bilmiyordum bunu
Annem kendi beslediği tavukları keser onlar da beyaz değildir ama organik tavuk eti yavandır ben sevmiyorum
Organik planları cins cins ayrılıyor. Kiminin kebabı iyi kiminin haslamasi iyi onu iyi bilmek lazım
Bi akıtmasını severim 😂 akıtma bilir misin?
Tavuk akitma bilirim.
bu köy tavuklari cok koku yapiyor ve pismesi uzun suruyor 4 5 saat pisirmen lazim. markette alinan tavugun ne sekilde yetistigini herkes biliyordur bilerek aliyordur zaten.. su an köy tavuklari 600 700 lira canli.
O kötü cins olanlar resimdeki yemesi çok tatlı ve pişmesi kolay ☺️ bir çok cins tavuk var. Kimi sadece haslama olur kiminin kebabı iyi olur ben yemeğe koymalik aldım muhteşem oldu
Doğal yetişen ilaçsız tavuklar için evet öyle biliyorum kırmızıdır eti
Pişince beyaz değil mi?
Hayır
Bilgi için teşekkürler 😸.
Bilmiyordum şimdi öğrendim
Orjinali pembe gibi
Öğrendim az önce
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?