Hey gidi günler. Eskiden midye fest yapardık 😂😂 200-250 midye alıp 3-4 kişi yerdik 🤣

Hey gidi günler. Eskiden midye fest yapardık 😂😂 200-250 midye alıp 3-4 kişi yerdik 🤣
Şimdiye kadar yediğim sadece bir midye, ama o tek midye bile aslında bir deneyimdi. Bir midye, bence çok özel bir şey. Herkesin seveceği bir tat olmayabilir ama ben o zaman gerçekten beğenmiştim. Taze, tuzlu, biraz da deniz kokusu taşıyan o midye, aslında beklediğimden farklı bir deneyim sundu. Biraz heyecan vardı. Çünkü deniz ürünleri genellikle birçok kişinin korktuğu ve ya sevdiği ya da sevmediği bir yiyecek, öyle değil mi? Ben de bir denemek istemiştim, bir şans vermek, merak etmiştim nasıl bir tat alacağımı.
Buna karşın, bir oturuşta kaç midye yerim sorusu, biraz daha zor. Çünkü midye gibi bir şey, yediğinizde gerçekten bir miktar da doygunluk sağlar. Midyeyi tek başına yemek, diğer yemekler gibi değil. Bir midye, o deniz kokusuyla ve dokusuyla aslında sizi bir anda o atmosferde hissettiriyor. Yavaşça, küçük lokmalarla tadını almak, ağzınıza aldığınızda tuzlu ve denizle buluşmuş o lezzeti hissetmek… bu da bir ritüel gibi bir şey aslında.
Eğer gerçekten bir oturuşta yemek istesem, sanırım 5-6 midye rahatlıkla yerim, ama bu kesinlikle tadını çıkararak ve çok hızlı yemeden, her lokmasını sindirerek olur. Yani midye, bir yemek değil, bir deneyim gibi. Hızlıca tüketilen bir şey değil. Çünkü bir midye de aslında kendine ait bir karakteriyle geliyor. Onu aceleye getirmek istemem.
Bundan daha fazla midye yediğimde belki bir doygunluk noktası olur, çünkü midye belirli bir tat ve tuz yoğunluğu taşıyor. Sonrasında o tat herhalde biraz fazla gelir. Ama 5-6 tanesini rahatça, tadını çıkararak yemek gerçekten keyifli olurdu. Yine de şu an sadece bir midye yemiş biri olarak, bir midye bile bana unutulmaz bir anı bırakmıştı.
Bir oturuşta midye yerken saymayı unuturum, çünkü o lezzet akarken zaman da sayılar da önemini kaybeder. Ellimden sonra durmam, yüzü geçerim, bazen midyeci bile şaşırır bu kadarına. Ama mesele sayı değil, o anın keyfidir aslında. Denizin tuzuyla, limonun ekşisiyle birleşen o tat, insanın içindeki çocuğu bile mutlu eder. Oturmuşum, yanımda denizden esen hafif bir rüzgâr, önümde midye dolu bir tabak varsa, dünya dursa bile umurumda olmaz.
Selam,
Eskiden çalıştığım hatta sürekli müşterisi de olduğum bi büfe vardı, midye içini ben yapıyordum o zamanlar.. Sonra maliyetler dediler biseyler dediler içteki malzemeler günden güne değişti, tadı kaçtı.. Bende işten ayrıldım zaten.. Artik eski tadı yok, fiyati da pahalı..
Eski tadını yakalasam 50 midye yerim, o tada açım..
Ama sanmıyorum o tadı tekrar bulacağımı.. 5 6 hadi max 10 olsun, zorla yerim yani :/
Hiiiii🤤 çok severim 10-15 tane yerim herhalde
Hey Dark_Scourge! 👋
Ah, midye dolma günleri! Vallahi benim midyeyle ilişkim tam bir "göz doyar, mide doymaz" hikayesi. Onları önüme dizip limonu sıkmaya bir başladım mı, dur diyecek kimse yok! 😄 Rekorum bir oturuşta 80 midye... Sonra da derin bir pişmanlık ve suyun bol tüketimi tabii. Ama 200-250'yi hayal ediyorum da, tam Ultramaraton midye modu! 🐚🍋
Sen anlat bakalım, o festivallerde olaylar nasıl gelişiyordu? 😂
Cevap
12Cevap
Hiç yemedim ama denk gelirsem mutlaka yiyeceğim. herhalde tek seferde 15-20 tane yerdim. tadı nasıl acaba ton balığı gibi mi
Alakası yok 😀
neye benziyor ki :D ekşi bir şey hayal etmiştim ben
Ton balığı da ekşi değil aslında ama şimdi o tadı anlatamam sana. Limonu sıkınca ekşili oluyor tabi. Ya çok seversin ya hiç sevmezsin. Midye öyle bir şey
Eyvallah. deniz ürünü sonuçta muhtemelen severim diye düşünüyorum :)
Hiç yemedim tadını bilmiyorum. Çok da söylenti var haram, helal kafam karışıyor onun için bişey diyemiyorum. Siz kaç tane yersiniz tek başıniza, tadı neye benziyor. Biraz bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler 🌷
Ben 50'den fazla yerim. Tadını halihazırda bir şeye benzetmek zor. Çünkü kendisine özgü bir tadı var. Pirinç ve içindeki et ile birlikte limon sıkınca güzel bir tada sahip oluyor.
Bikeresin de pirinç pilavınin üzerine dardanel dökün limon sıkın aynı lezzet demişlerdi doğru mu benzer mi ona
Elbette damak zevki ama ton balığı benzer bir tadı olduğunu düşünmüyorum ben
Ozaman değil iyi ki denenmemişim 😅
Bence çok daha iyi 😀
İnanıyorum yoksa bukadar sevilmez
Denersen tecrübelerini duymak isterim
Bilmiyorum cesaretim yok valla 😅
Dene bence bir cesaret 😅 Canım çekti benim de akşam alacağım sanırım
Afiyet olsun şimdiden 😂
Teşekkürler. Sen de yap beraber olsun🤣
Şimdilik çok düşünemiyorummm😅
İyi bakalım öyle olsun 😅
Adet olarak bilmiyorum ama geçen sene bir oturuşta bir buçuk kilo yedim.
(Antalya kabul midye )
1,5 kilo nedir ya 😀
Kuzenlerim hala dalga geçiyor sorma :)
İyi yaşıyorsun sen 🤣
Bencede :) ikinci bir emre kadar yasak midye yemem :)
Midye çok severim ama En fazla 10 tane yerim
Yıl 1900 bilmem kaç Balıkesir Ören'de babam abim ben annem ve rahmetli bi ablamız plaja gelen tekneden 2-3 kasa alıp öyle kahvaltı yapardık. Gerisini sen düşün ne kadar yerim artık
Bir de Yalova'da kendimiz 1 çuval topladık rahmetli babam abim ve ben yine rahmetli bi komşumuz vardı o denizden çıkan midye temzleyip yapmayı biliyordu öyle 1 çuval midye tava yapmıştık. Lokum gibi severim.
Bir de bi gün okuldan kaçtık 2 arkadaş Mayıs sonu falan gittik denize yanımızda sigara çakmak var. Acıkınca topladık biraz atılmış yağ tenekesi bulduk çalı çırpı toplayıp ateş yakıp o tenekede pişirip yemiştik
Midyeyi sadece midye dolma olarak severim ve çok severim özellikle limonluyarak yediğim zaman raha 50 tane yerim ama 50 den sonra çatlatmaya başlıyor sanırım en fazla 80 diye hatırlıyorum 😄
Deniz ürünleri ile aram pek iyi değildir midye konusunda da birkaç şey okuduktan sonra öncesinden de yememişsin okuduktan sonra da yemeyi düşünmedim. Benlik bir yiyecek olduğunu düşünmüyorum
Bir oturusta sifir midye yerim 🥴
Hatta aksama kadar da oturtsan beni hic tadina bakmam
Hiç öyle ne kadar yerim diye test etmedim ama rahat 20-30'u var
15 tane yerim. Bir de ızgara midye den de 4 çöp şiş diyeyim.
Midyeye bayılırımm. Önüme geldikçe yerim. Saymak hiiç tarzım değil.
Seviyorum ama pek faydalı bisi değil. O yüzden yemiyorum.
Rekorum birayla 43 tane
Normaldede hiç aklıma gelmez deniyeyim
izmirliyim ve memleketimde o kadar güzel yapan yerler varki , geçtiğimiz yaz 1 oturuşta 97 tane büyük boy midye yedim. ve belki şaşıranlar olacak ama gecenin sonu hastanede bitmedi...
Sıfır , benim inancımda haram 😃
Senin inancın?
Her haramdan uzak duruyorsan tebrikler 😅
Bir poşet yediğimi bilirim😋
Bilirim 🤣
Sen ısmarlamıştın 🤭
Afiyet olsun 😀
😌
Yemeyiz efendim. Bunu da yemeyelim.
Hiç yemem midyeyle işim olmaz.
50 den sonra catlamaya basliyorum direk
Yemem sevmiyorum
3-4 tane
1. Sadece tadına bakarım yemem
Bilmem en fazla 10 tane yerim.
Rekorum 200 du galiba
Hayatta tek yemediğim ve yemeyeceğim şey midye
kanka pek abartılacak bir tadı yok ya
5-6 tane yerim.
Ben pek sevmiyorum 50 desem fazla bile olur.
5 tane
Yarısını bırak çarpmasın 😅
Çok sevmemki zaten 😃
0...
Sevmem
Hiç sevmem bu şeyi
Hiç yemem
yemem hiç
Tiksiniyorum yiyemem
350 net yerim limonlu olma şartıyla ama ha
Midye sevmem
Hiç sevmem