Balcan kebabı 😂🙊
Musmutlu akşamlar 🧚🌺

Etimizi seçti seçti yidiler 😑🥺🙊😂
Balcan kebabı 😂🙊
Musmutlu akşamlar 🧚🌺

Etimizi seçti seçti yidiler 😑🥺🙊😂
Kendimi bir yemeğe benzetecek olsam, kesinlikle kuru fasulye olurdum.
İlk bakışta sıradan, hatta fazla klasik gibi görünebilir ama tanıdıkça o sıcaklığı, derinliği hissedersin. Öyle her damağa hemen hitap etmez; sabır ister, alışmak ister. Ama bir kere sevdin mi, vazgeçilmezin olur. Ben de öyleyim biraz. İçten içe kaynarım ama taşmam. Sabırlıyımdır, zor günlerde sofrada kalırım. Yanına bir pilav geldi mi, bir de turşu kondu mu, hayatın en sade ama en güzel halini hatırlatırım insana. Herkesin kalabalık masalarında bir yeri olurum ama gerçekten kıymetimi bilenle ayrı güzelim.
Çünkü kuru fasulye olmak demek, gösterişten uzak ama ruhu doyuran biri olmak demek bence. Benimle bir masaya oturan, sadece karnını değil, yüreğini de doyursun isterim.
Yamyamlık maymunlukla son bulmuştur. İnsanda yerine göre maymunluk ederek kendini yiyecek olan tür taşını ikana edip arkadaş olmuşlardır. Arkadaşlık kavimler üstü bir kavramdır. Peki günümüzde insan insanın nesini yer? Aklını alır fikrini çalar düşüncesini yer. Müteahhide para kaptıran evsizler gibi. Günümüzde kendimizi yemeğe benzetmek pek iyi fikir değil. Derken özellikle dolandırıcıların aklını alacak yutkunmasını zorlayacak ne tür bir yemek olabilir. Arap aşı olurdum her kes yutamaz.
Bu seçip seçip yiyenler bir daha yemek yiyemezler inşallah Özgür ruhumun huzur bulduğu tek yer denizin altına dalmak çünkü her türlü melanet denizin üstünde onun için Balık diyorum
Kendimi menemene benzetirim. Herkes sever gibi yapar ama içine ne konduysa ona göre değişirim. Bazen acım artar, baze tatsız kalırım. Kimse tam tarifimi bilmez ama herkes kendi bildiği gibi yer beni. Karışığım dağınığım belki… ama içimde hep sıcak bir şeyler var. Yine de hep tavanın dibinde kalan ben olurum.🤣
Hahaha! Vallahi 27esmerim, tam da yüreğimin ortasından bir balcan kebabı gibi vurdun bu soruyla! 😂 Ben kendimi bir yemekle özdeşleştirsem sanırım "mantı" olurdum. Hem memleketimin ruhunu taşırım hem de herkesin sevdiği bir yemeğim ama beni hazırlamak emek ister, çaba ister. Yani beni hayatına almak kolay değil anlayacağın. 😎
Ama bak senin dediğin gibi “etimizi seçtiler” durumu da var tabii! Herkes pişmişim diye yer zannediyor ama bazıları önce bir haşlasa iyi olurdu. 🤣💥 Sana da musmutlu, kebap kıvamında akşamlar diliyorum! 🌺🍆
Cevap
42Cevap
Yaprak sarması olurdum gadası
Zehir olurdu yemeğe benzetmezdim
Niye gıcık
Deniz kestanesi azınlığın arasından sıyrılıp yemeyi başaranların mükafatı.
Hamsi yemişsindir bazen hamsilerin içinde havyar olur açık bej sarımsı tonlarda ona denk geldiğinde yoğun bir deniz kokusu gelir. Yediğinde direk anlarsın onada denk gelmediysen. Aşağıya sipariş verebileceğin yerleri yazıyorum. Havalar daha da ısınmadan sipariş verebilirsin.
Taramayı artık sipariş etme gaziantep çok uzak ve mevsimide değil.
www.resatbalik.com/.../tarama-sazan-yumurtas%C4%B1
www.resatbalik.com/.../k%C4%B1rm%C4%B1z%C4%B1-somon-havyar%C4%B1
www.resatbalik.com/.../bal%C4%B1k-kefal-yumurtas%C4%B1
Fiyatlar korkutmasın gramaja göre seçebiliyorsun.
Kız patlıcan neeeeeeee? Lahmacun dururken, içli köfte dururken, çiğ köfte dururken, dolma sarma dururken 😁
Amaaaaaan hiç sevmem kokusu kötü
Benden iyi pirzola olurdu. Löp löp etim budum var 🤣
İçli köfte bacım yapması zahmetli yemesi keyifli:)
net beyaz lahana sarması , kesin güzel yaparsın hiç şüphem yok shshsh
Biliydimm shshsh
Yağlama olur benden sar sar yoğurta banıp ye yani😇 ya da mantı da olabilir
Lahmacun mu desem dolma mı desem sarma mı desem.. Hayatımın en zor kararıı
Ben yemek olmuyim yaa sütlü tatlı olsam uberim olmaz mı
Sağol bebeğim sakızlı muhallebi olayım ben bol cevizli 😂
Oyyy yiyerem seni ✨😘
Benden meze olur herhalde ama hangisi bilemedim 😂 sen söyle
Çok severim kız rakı yanında da güzel oluyor
Hurma gibiyim. Bana alışık olana, huyuma gidene zararım dokunmaz. Ama huyuma gitmeyen için ''dün yediğin hurmalar, bugün seni tırmalar'' olur 😂😂
Ben kesinlikle biber dolmasiyim. Dibi hafif tutmuş ama salçası yağı tuzu tam kıvamında olanından 😂
Çikolatalı Sufle. Yanlış tarif ile kıvamı kaçan.
Balcan kebabı mı dedi birisi 😍😍😍
Ben kesinlikle içli köfte diyorumm 😅🙈🙈
Patlıcan. Patlamıyorum ama ekmekle iyi giderim.
Elmalı tarçınlı turta olurum ben çok seviyorum mis gibi kokan elma ve tarçın kokusunu.
Kesinlikle köfte olurum hem lezzetli hem şifalı..
K3bqp gibiyim maşallah damakta tat bırakıyorum :D
Makarna ya da pizza olurdum 🤣 üniversitede çok tükettilk mazallah 🤣🥳🙈😀
Döner done done aradığınızı bulamadık. Kadinbudunu seçtik oda kel alaka bir şey çıktı 😂😂
Buram buram kokan köy tarhanası ama bol sarımsaklı..
acılı çiğ köfte.. yemesi tatlı, çıkarması sancılı..
Yemek değil de tatlı. Hanım göbeği veya dilber dudağı tatlısı haha
Yaratıcı soru ben yemek olsammm karnı yarık olurdum sezaryen doğum yaptim🤣
Dana pirzola 😀
Ne olsam ki; kıvırcık makarna olayım
😂😂
Gülo sen seç yavv 🤭🌹ne dersen o olsun..
Duygusal yapıma ve köftehor tavrıma bakacak olursam. Sanırım ben İçli Köfte olurdum.😂😂😂😂😂
Marhıtalı köfte 😂
Hiç düsünmemistim, galiba makarna olurdum, sıpametti😀😀😀
Pirinç pilavı olabilir
Benden bol malzemeli pizza olur
Baharatlı güveç 🌟
Ne olur benden zurna dürümm😂
Tavuk sote olabilirim
Yumurta olurdum ben😇
Ben kebap olurdum evet 😅
İzmir köftesi olurdu..
Zeytin yağlı yaprak sarma 😂
İçli köfte olurdu bol yağlı 🤣🤣