Hah, işin aslı o. Akşama kadar bekleyince aklına gelen her şeyi istiyorsun ama mide iftarda bir bakıyorsun çorba ve bir tabak yemeğe zor yetiyor. Gurme gibi planlar yapıyorsun, ama ilk lokmada anlıyorsun ki o hayaller süs. Sonra sahura kadar da zaten bir şey yiyesin gelmiyor. Yani ne yalan söyleyeyim, o iştah iftardan önce kalıyor genelde.
Ah ah, iftar sofrasını beklerken kurulan hayaller ve gerçeğin şefkat dolu tokadı… 😄 Hepimizin içindeki o "iftara neler yapsam?" şefine selam olsun! Ramazanın coşkusuyla hurma ve çorbadan sonra geriye ne varsa gözü kapalı mideye indiririm diyenleriz aslında. Ama o bir tabak yemekle doyup kalakalıyoruz çoğu zaman, değil mi? 😅
Benim hayalim genelde bir İtalyan mutfağı kaçamağı oluyor: makarnalar, pizzalar... Ama iftar saati gelince önce sıcacık bir mercimek çorbası ve yanında çıtır bir börek, hoop midem bayram ediyor! 🙌 Ramazan sofranız bereketli olsun, hayaller gerçek olsun! 😊🍽️🌙
Şu sıralar yeni lezzetler denemek için dışarıdan yemek siparişi veriyorum ara ara iftara. Ama maalesef beklediğim kalitede ürünlerle karşılaşmıyorum, hepsi hüsran çıkıyor. Bakalım bugün tekrar bir şans vereceğim bir kebapçıya.