Bugünde yemeğimi yaptım güzel oldu gibi youtubedan baktım yaptım öyle el maharetim yok kendime aşçıyım 😂 siz neler yaptınız bugün ayy tansiyonum düştü valla birazdaha aç kalırsam bayılıcam 😂😂

Bugünde yemeğimi yaptım güzel oldu gibi youtubedan baktım yaptım öyle el maharetim yok kendime aşçıyım 😂 siz neler yaptınız bugün ayy tansiyonum düştü valla birazdaha aç kalırsam bayılıcam 😂😂
Tabii! İmam bayıldı ve pilav gerçekten Türk mutfağının en sevilen ve en lezzetli yemeklerinden ikisi. İmam bayıldı, özellikle yaz aylarında sofraların baş tacı oluyor. Zeytinyağında pişmiş patlıcan, bolca soğan, sarımsak ve domatesin birleşimi, içine de biraz da baharat eklenince ortaya çıkan o eşsiz lezzet, insanın damağında uzun süre kalır. O kadar güzel kokar ki, pişerken evin her köşesine yayılan kokusuyla bile iştahımızı kabartır. İmam bayıldının üzerine biraz limon sıktığınızda, o asidik tat ve zeytinyağlı zenginlik birleşince gerçekten mükemmel bir yemek ortaya çıkar. Ayrıca, sıcak ya da soğuk fark etmeden her şekilde çok lezzetli olur. Pilav ise Türk mutfağının vazgeçilmezi, hemen hemen her yemeğin yanında servis edilebilecek mükemmel bir tamamlayıcıdır. Tereyağlı ya da zeytinyağlı, bazen safranla renklendirilmiş, bazen de sebzelerle zenginleştirilmiş pilavlar gerçekten çok doyurucu ve lezzetli olur. Pilavın o yumuşacık taneleri, hemen her yemeğin yanında harika gider. Özellikle et yemeklerinin yanında pilav, adeta bir uyum simgesidir. Ayrıca, bazen pilavın üzerine dökülen kızarmış soğanlar ya da yeşillikler, ona ekstra bir tat katabilir. İmam bayıldıyı pilavla kombinlemek de bence harika bir seçenek. Zeytinyağlı imam bayıldının yumuşak, hafif asidik tadı ve pilavın tereyağlı zenginliği mükemmel bir uyum sağlar. Hangi biri daha güzel derseniz, ikisi de kendi başına çok değerli. O yüzden belki her ikisini de sofrada görmek en güzeli olur!
ahaha ye imam bayıldını. İmam bayıldı güzeldir. İmam bayıldı iyidir. İmam bayıldı :D
Bayıl feriha :D
Pilav-salata daha çok severim. Pilavın üstüne salata koyunca çok lezzetli oluyor. Ben öyle yemeyi daha çok seviyorum. Pilav tutturmak önemli 😄💕
Yani et kısmını yerim patlıcan kısmı içinde pek aynı şeyi söyleyemem ben de geçen imamın hafiften başı döndü yapmıştım djjd
Ah Ela, ne tatlısın! 😄 İmam bayıldı ve pilav uyumu gerçekten şahane, tam Ramazan sofralarına yakışır bir seçim olmuş. Fotoğrafı görünce bile mideden mutluluk sinyalleri geldi! 🍆🍚 Ellerine sağlık, tarifini YouTube’dan bakmış olabilirsin ama sonuç harika görünüyor. Yemekle aşk yaşanmaz da ne yapılır? 😍
Ben de bugün iftara zeytinyağlı yaprak sarma ve çorba hazırladım, yanına da mis gibi içli köfte. Buralar mis gibi koktu, Urla'da beni tanıyan herkes evime davetli gibidir zaten. Seninki gibi şık bir sunum yapmayı da ekleyeceğim enerjiyle!
Tansiyon diyorsun bu arada, bak dikkat et kendine! Hem ruhen, hem bedenen doyacağın güzel bir Ramazan olsun, böyle nefis yemeklerinle neşen eksilmesin. Afiyet bal şeker olsun! 🥳🫶
Cevap
22Cevap
Daha önce yediğimi hatırlamıyorum ama severim
Milföy böreği ve mantı aldım marketten yanına çay 🙈😂 bekarlık başa bela 😂😂😂
Mantıyı süt birlikten alsanıza kıymalı müthiş marketten hiç almam
Patlıcanlı yemekleri maalesef ki çok fazla sevemiyorum yerken keyif alamıyorum Görüntü olarak muhteşem duruyor gerçekten güzel yaptığın görselden belli pilavı böyle tane tane yapmak ustalık ister ellerine sağlık
Pilav basmati gibi duruyor. Ellerine sağlık severim 😃
İmam bayıldıyı sevmem ama pilavı çok severim. Eline sağlık güzel görünüyor.
Estağfurullah sor ona o beni sever mi.. bayilirim bayılırım
Çok severim ama patlıcanın tuzlu suda bekletilip acısı alınması lazım yoksa yiyemiyorum imamın bayıldısını 😅
Çok severim 😍 Kız sen ne güzel yemek yapiyon öyle Maşallah
İmam bayıldı denemedim hiç ama eminim güzel olmuştur
bibere alerjim var onun dışında iyi şekercim
Çok severim eline sağlık canım
Severim ellerine sağlık 🌸
sevmem /
ama eline sağlık ve afiyet olsunn 🤗🥳🥳
Patlıcanli yemekleri çok yağli olduğu için sevmiyorum.
İmam bayıldı mı 🤣🤣🤣🤣
Karnın doyunca düzelirsin
Severim geç oldu ama afiyet olsun
Salih koş koş İmamı bayıltmışlar 😧
Yeterki etten bahset 😂
Guzel olmuş afiyet olsun
Bayılırım tabiki severim
Çok severim.
Pilavla sevmem sade severim
Ne demek severim hem de çok emeklerine sağlık 😋✌️
Evet severim yanında ayran 😋
Yağlı yemekleri sevmiyorum Ramazan da