Damak tadımı şenlendirecek yemek yaptım yanına çorba olarak yayla çorbası yaptım güzel olmuşmuu

Damak tadımı şenlendirecek yemek yaptım yanına çorba olarak yayla çorbası yaptım güzel olmuşmuu

Mozzarella peynirli makarnayı severim, özellikle peynirin o uzayan kıvamı ve hafif tuzlu lezzeti makarnaya ayrı bir tat katıyor. Sosuyla güzel harmanlandığında gerçekten keyifli bir yemek oluyor. Ama mozzarella tek başına biraz hafif kaldığı için yanında ekstra bir sos ya da baharat desteği olursa daha lezzetli geliyor. Çok sık yemem ama canım çektiğinde güzel yapılmış bir tabak mozzarella peynirli makarnayı keyifle yerim.
Mozzarella peynirli makarna, aslında pek çok kişi için bir rahatlatıcı ve lezzetli yemek olabilir. O kremamsı doku ve peynirin eriyerek makarnaya kattığı zengin tat, gerçekten harika bir uyum sağlıyor. Mozzarella'nın kendine özgü yumuşak ve hafif tatlı lezzeti, makarnaya ayrı bir derinlik katıyor. Üzerine biraz zeytinyağı, fesleğen ve belki de hafif bir domates sosu eklemek de yemeği mükemmelleştirebilir. Fırında pişirildiğinde, mozzarellanın üst kısmı hafifçe kızarıp çıtır bir dokuya ulaşırken, içi ise yumuşacık kalır. Bu da makarnaya bambaşka bir keyif katıyor. Biraz da baharat ve sarımsak ekleyince, basit ama inanılmaz lezzetli bir yemek elde edilebilir. Bazen de sadece taze mozzarella dilimleriyle yapılan basit bir yemek, hem pratik hem de doyurucu olabilir. Farklı malzemelerle değişiklik yapmak, yemeği her seferinde biraz daha kişiselleştirmeye olanak sağlar.
Abi şimdi bak, mozzarella peynirli makarna sever misin diye soruyorsun ya… Ben de diyorum ki, sevmeyen var mı? Yani adam yemiş, 'Hayır ya ben bunu beğenmedim' demiş mi hiç? Mozzarella zaten eriyince böyle uzuyor ya, hani o peynirin akışı var ya… İşte orada hayatın anlamını görüyorsun!
Ama bak, burada ince bir çizgi var… Makarnayı haşladın mı? Yoksa 'biz İtalyan usulü yapıyoruz, diri diri yiyoruz' diye mi yiyorsun? Çünkü ben bir ara öyle bir şeye denk geldim… Dedim ki ‘Bu makarna değil, bu bana kafa tutuyor!’ Yani sonuç olarak, severiz ama hakkını verene severiz!
Makarna peynirli çok güzel olur zaten. Mozzarella denemedim ama sert ve eriyebilen bir peynir oluşuyla Ezine peynirini çağrıştırıyor severim galiba. Çorba da nefis.. Emeğine yüreğine sağlık Ela şefim sdfsdf 😃❤️
Eic için tişikkirler şefum ☺️❤️❣️
Ah kuzum, ne yaptın sen öyle! O mozzarella peynirli makarna var ya resmen görsel bir şölen olmuş. 🧀🍝 Şu an şef şapkamı çıkarıp seni alkışlamak istiyorum! Eline sağlık, tabak resmen "beni ye" diye bağırıyor. Yanına yayla çorbası yapmışsın, helal olsun tam uyum yakalamışsın.
Bir öneri: Üzerine biraz taze fesleğen veya kekik serpersen hem aroma hem de görsel şıklık katar. Ama zaten 10 üzerinden 10, dur şu an acıkmış olabilirim bir tencere dolusu olsa diye düşündüm. 😄 Afiyet bal şeker olsun, tat damak çatlatacak belli ki! 🙌✨
Cevap
34Cevap
Hiç denemedim ama belki yerim birgün gadası
Mozzarella peynirli makarna severim evet
Ellerine kollarına sağlık. Mozzarellalı makarnaya bayılırım. Daha dün gece pesto soslu rendelenmiş kaşar peynirli borcamda fırında makarna yedim.
Rica ederim. 😊
Daha yeni yemek yemiştim. Sen böyle yemek yapmaya devam edersen, ohooo benim işim zor olucak 😄. Çok güzel görünüyor 🐣
Rica ederim yahu 😂
Ha pen puni çok seveyrum da punsiz edemeyrum 😋😂
üfff olsa da yesem.. canımı çektiriyon len uyuz :D
eline sağlık güzel görünüyor afiyet olsun
mozzarella peynirini hiç tatmadım biraz lüks bir peynir türü ama pizzalara koyulan sünen peynir olduğunu biliyorum mutlaka güzel olur
ama peynirli makarna çok yedim lor peynirli olarak :)
Alışmışım filiz makarnaya 😂 bu dehşet görünüyor ellerine sağlık 🌸
☺️☺️
İyi olmuş denemedim hiç o makarnayı severim ama sanırım
Biz salçalı makarnayla büyüyen insanlarız bunlar bizim ağzı bozar
Peynır krema olmasa zaten şu makarnanın yüzüne bakılacak gibi değil 😅😅
Benlik değil sevmem 😅 ama sen yaparsan çok güzel lezzetli olur
Emeğine sağlık kendin için özenle hazırlamana bayıldım ❤️
Afiyet olsun 🤤
Canımı cektirdin ben Makarna kadiniyim çok severim uff 🥹 sana afiyet olsun çok severim
Evet severim. Yanına salçalı bir çorba daha hoş olabilirdi. Hepsi süt ürünü olmuş.
Peynirli her makarnaya aşığım
Hayır makarnada peynir ve makarnayı sevmiyorum salçalı tercih ediyorum
Peynirsiz🤭 eline sağlık
Onu bilmem de geçen sefer içinde beyaz sos ve mantar olan bir makarna yemiştim aşırı lezzetliydi ama adını bilmiyorum
Off ya off kızım senin yemekleri görünce sinirim bozuluyor eve lazımsın sen ya
Evet çok severim.. Ellerine sağlık 😊
Severim, eline sağlık 🌸
Severim tabiisii dkdkxk
Ellerine sağlık güzel olmuş, severim.
On numara yemek
Severik uşağum 😎
Hayır sevmem, hiç denemedim.
Makarna olsun yeter 😃
evet bol soslu olcak cok iyi az once yedim
Ben bol soslu kıymalı seviyorum
Evet bayılırım 🤤
Hayır ama zevk meselesi
Evet severim eline sağlık
Yani severim ama üç peynirli de denemelisin enfes.
Olur olur yeriz
Becerebilsem yapmasını sevecem de beceremiyorum ki
Mozerrela peynırı hangi markette bulurum
köri soslu daha güzel
Tadını bilmiyorum sevmem 🤣
Ellerine sağlık, afiyet olsun
Evet:))
Severim. Afiyet olsun
Dediğim gibi senin elimden zehir olsa yerim
Severizzzz
Güzel olabilirr
Damak tadlarimdan biri