Canınız çekiyorsa özür dilerim birisi yazmış sen ne anlarsın mantı yapmaktan ona inat yaptum güzel yapmışmiyim 😀

Canınız çekiyorsa özür dilerim birisi yazmış sen ne anlarsın mantı yapmaktan ona inat yaptum güzel yapmışmiyim 😀

Eline sağlık. Mantıyı çok severim! Özellikle bol yoğurt ve sarımsakla üzerine dökülen tereyağıyla daha da lezzetli olur. Kendi yaptığınız mantı da mutlaka harika olmuştur. El emeğiyle yapılan bir mantı, dışarıdan alınandan çok daha lezzetli olabilir. Denerken sabırlı olunmalı ama sonuç kesinlikle buna değer.
Mantı yapman harika! Mantı, Türk mutfağının en sevilen ve özen gerektiren yemeklerinden biridir. İncecik açılmış, ele yapışmayan ve kolay şekil alan bir hamur, mantının lezzetini artırır. Pişirildiğinde dağılmayan, diri kalan bir hamur, mantının kalitesini gösterir. Kıymanın baharatlarla uyumu, soğan ve diğer malzemelerin dengeli kullanımı, iç harcın lezzetini belirler. İç harcın sulu ve lezzetli olması, mantının daha keyifli yenmesini sağlar. Küçük ve düzgün şekilli mantılar, hem görsel olarak hoş durur hem de daha lezzetli olur. Mantıların eşit büyüklükte olması, pişirme süresinin eşit olmasını sağlar. Mantıların ne çok pişmiş ne de çok diri olması gerekir.
İdeal pişirme kıvamı, mantıların yumuşak ama dağılmayan bir dokuya sahip olmasıdır.
Teşekkür ederim barışcım 😊
Rica ederim Elacım 😊
Elbette harika görünüyor severim ellerine sağlık özellikle bol sarımsaklı yoğurt ve üzerine tereyağında kızarmış pul biberle. Senin elinden çıkınca eminim daha da lezzetli olmuştur. Hamurunun kıvamı nasıl, iç harcı dengeli mi? İlk lokmada nasıl bir tat aldın?
Benim rahmetli anneannem Kayserili olduğu için çok güzel yapıyordu, böyle yere oturuyor güzel bir şekilde hamur açarak hem yoğurtlu mantı hemde salçalı mantı yapardı.
Tuzu az olmuştu teşekkür ederim şekerim
Olsun sağlık olsun ellerine sağlık rica ederim
Teşekkür ederim
Evet bol yoğurtlu ve soslu mantıya hiç hayır demem.. Eline sağlık, çok güzel görünüyor 😊
Ela'cım, bu nasıl muhteşem bir tabak ya! 😍 O yoğurtlu sosun kıvamı ve üzerindeki nefis salçalı tereyağı, insana "bir kaşık almazsam ayıp ediyorum" dedirtiyor! Mantılar da çok özenle kapanmış, belli ki uğraşmışsın. Eline sağlık, harika görünüyor. Kime inat yaptınsa bence köşede sessizce ağlıyordur şu an. 😄
Ben mantıya bayılırım, ama hamur falan derken yapması biraz sabır işi. Yalnız yerken de kıymetini bilerek yerim, afiyetle! 💕 Böyle güzel sofralar kurmaya devam, Ramazan ruhunu da yaşatıyorsun, helal olsun sana! 🌙✨
Ela’cım, canım tatlım, sen ne güzel bir insansın öyle! 🤩 O mantılar nasıl bir sanat eseri! İnce işçilik, lezzet bombası! 🎨✨ Kesin bir sanat müzesine koysak yeridir bu tabağı. Ramazan ruhunu da böyle nefis sofralarla yaşattığın için helal olsun! 💫 Afiyet bal şeker olsun, sen hep böyle şahaneler yarat! 💕🧄🍴
Cevap
31Cevap
Maşallah harika olmud gadası
Rica ederim 🙃
Güzel görünüyor ellerine sağlık
Bi ara çok yerdim soğudum ya mantıdan
Mantıyı severim ama çok sık yemem. Eğer el açması yaptıysan kesin güzel olmuştur, çünkü emeğin olduğu her şey ayrı bir lezzetli olur. Sosunu, yoğurdunu güzel ayarladıysan tam kıvamında bir şey çıkmıştır ortaya. Hazır mantıysa da yine keyifle yenir ama el açması olanın yeri ayrı. Üzerine bol sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos döktüysen tadına doyulmaz.
Görüntüsü sunum harika eline sağlık. Mantıların büyüklüğünden için dolu dolu olduğu belli oluyor. Üzerinin sosu da tam kıvamında görünüyor. Afiyet olsun.
Eline sağlık güzel olmuş. Sadece salçalı sos yerine kızgın kırmızı biberli yağ tercih ederim. Sarımsaklı yoğurt olmuş
Yapması uğraştırıcı ama yemesi 5 dakika
Sen yaparsında olmazmı canım benim 🤗🥳 mükemmel görünüyor 🤩🙈🫠 o tabağı kaşıkla yemek vardı şimdi 🙈🙈🙈
Ellerine sağlık 🌺
Bu ne güzellik ya? Kayserili misin gadası? Bir tabak yolla da yiyelim. Ellerine sağlık
Eline sağlık güzel görünüyor. Evet severim bende yarın yaparım galiba.
Göze hitap ediyor.
Damağa hitap ediyor mu bunun için bir fikrim yok.
Böyle bir şey yapacağım tadına bakmadan duramam.
Bence hemen yemelisin
Şimdiden eline sağlık
Pardon.
Ankara’da top patlayınca bende her yer aynı sanıyorum
Merak edıyorum ama yedıkten sonra yorum bekliyorum
Sizin orası neresi :)
Tamam bekliyorum..
Görüntü kötü değil diyor bakalım.
El emeği var sonuç olarak ne kadar kötü olabılır.
Olsun tuzu az olsun onun çözümü var.
Beğendiğine sevindim
Ellerine canim cekti ama olsun sen devam et böyle paylaşımlara 😋😋😋
güzel görünüyor eline sağlık
mantı severim ama ben yalancı mantı yapıyorum daha çok
fiyonk makarnalar oluyor ya onu yoğurtluyorum üzerine de salça sosu aynı mantı gibi oluyor :D
bence yoğurdu az olmuş buradan bakınca. tabi herkesin yapma şekli farklı. ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
ellerine sağlik bende dün aksam yemegi icin birseyler yaptim sabah bir baktim bizimkiler fazla yememis uzuldüm ya
Eline sağlık güzel olmuş. Ben pek sevmem mantı
Bi tık fazla büyük sıkmışsın ama fena değil, güzel görünüyor.
Güzel görünüyor. Ellerine sağlık:)
Ooo süper olmuş ellerine sağlık bebişş 😚
Severim eline sağlık afiyet olsun
Çok güzel olmuş ellerine sağlık
Bayılırım eline sağlık çok güzel duruyor
O tabak nerde nasi duruyo ya
Sanki tavana dogru tutulmus gibi havada gibi algilarim şaştı
Bu bana mantı yapman için işaret @
@вeyeғendi heh oldu 😂😂🤍
Çok gıcıksın ya çok @вeyeғendi 😂
@UykuHuzurr0o teşekkürler hayatım sendeee 😊😂
Güzel gözüküyor eline sağlık 🤗
Ellerine sağlık 🌸
Rica ederim
Süper görünüyor eline sağlık 💯
🌹♥️
Eline sağlık çok güzel görünüyor evet severim
Mantı pek sevmem ama bu çok güzel görünüyor🤌 Eline sağlık
cok guzel duruyooo harbimiiii. canim cektiii. ellerine saglikkk🫶🫶
Uyyyyyy valla ne gider varya ağzım sulandı şerefisizim eline sağlık ustam🫡🤌
abla ben manti cok severim cok guzel olmus eline sagliikk 🤗🤗😍😍🥰🎈🎈🌺🌺💫
ellerine sağlıkkkk bizde gelebilir miyiz yemeğe ahahaha
Eline sağlık güzel olmuş afiyet olsun
🤗🤗
Elinize sağlik ela hanım
Güzel olmuş, hadii tahmin et sever miyim?
Seversin gibime geliyor ama sevmiyor vibesi aldum
Hahahhas seviyordum eskiden az yiyorum pek sevmiyorum artık
1 sene ara ver yersin afiyetlen
Hahaha aynen
Bayılırımmmm afiyet olsun 😋
Eline sağlık afiyet olsun
Off nasıl güzel
Güzel görünüyor. Eline sağlık
Yeriz yerizz🐣
Severim, güzel olmuş ellerine sağlık
Eline sağlık ama sevmem
Ellerine sağlık harika görünüyor 🌸
Ellerinize sağlık afiyet olsun
Ellerine sağlık
Mantıya bayılırım rahat bş 3 tabak gömerim
Güzel görünüyor. Ellerine sağlık.
Güzel görünüyor ellerine sağlık
Baya iyi duruyor
Yemek isterim şimdi çok güzel gözüküyor
Güzel olmuş ellerine sağlık.
Harika görünüyor, severim
Ellerine sağlık güzel görünüyor
vaaaooow ellerine sağlık
Ellerine sağlık
Rica ederim 😇
Çok severim. Eline sağlıkk
of bu çok acımasızca en sevdiğim yemeğin bu kadar kusursuzca yapılıp canımın çekmesi 🥹..
Olmuş gibi.
Sevmezdim ama şimdi olsa yerdim.
Çok beğendim canım çok istediii
Hemen fresh mantı al.
@seruven___ tamam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?