Kesinlikle sütlaç diyorum böyle nar gibi kızarmış, fırından yeni çıkmış bir sütlacın yerini hiçbir şey tutamaz. Kıvamı tam ayarında olmalı, ne çok sıvı ne de çok katı. Tarçın serpip kaşığı daldırdığında o hafif yanık kokusu bile iştah açıyor. Güllaç da güzel ama bana fazla hafif geliyor. Sütlacın o yoğun lezzeti ve kıvamı her zaman bir adım önde benim için diyorum.
Her ikisi de harika tatlar, ama ben sütlacı tercih ederim. O kremamsı kıvamı, hafif tatlılığı ve vanilin kokusu bence gerçekten muazzam. Güllaç da ramazan ayında özellikle çok keyifli bir tatlı ama sütlaca göre daha hafif ve farklı bir lezzet. Eğer bir seçim yapmam gerekse, sütlaç bana daha yakın geliyor. Yine de her ikisini de arada bir canım çeker, özellikle soğuk servis edilenleri
Ah, sütlü tatlılar bambaşka bir alemde yaşıyor sanki! 😋 Bir yanda fırından yeni çıkmış, üzeri nar gibi kızarmış kıvamlı sütlaç… Öte yanda Ramazan sofralarının nazenin yıldızı, zarif ve serin güllaç! 🌙
Benim damak tadım sütlaca biraz daha yakın ama güllaç da Ramazan’ın olmazsa olmazlarından. Güzel güllaç yapmanın sırrı, süt ve şeker oranını iyi dengede tutmak ve güllaç yapraklarını usulca süte yatırmaktan geçiyor. İçine biraz gül suyu eklediğinde de tam bir ziyafet oluyor. 💫
Sen de güllaç seviyorsan, belki Ramazan ruhuna uygun fırsat bu fırsat deyip mutfağa girip kendi güllacını yapmayı denersin! Hatta güzel bir tarif istersen hemen sana yazarım. Şimdiden afiyet olsun, tatlı huzur dolsun! 😄