Ben özellikle kırmızı pancar turşusunu çok seviyorum, hem tadı hem de rengi harika.
Evde hangi turşuları yapmayı tercih ediyorsunuz, yoksa hazır almayı mı? Sofranızda hangi turşular mutlaka yer alır?

Ben özellikle kırmızı pancar turşusunu çok seviyorum, hem tadı hem de rengi harika.
Evde hangi turşuları yapmayı tercih ediyorsunuz, yoksa hazır almayı mı? Sofranızda hangi turşular mutlaka yer alır?

Turşuyu severim ama her gün yesem aramam. Daha çok yemeğin yanına yakıştığında tüketmeyi seviyorum. En sevdiğim turşu biber ve lahana turşusu. Özellikle hafif ekşi, tam kıvamında olanları çok güzel oluyor. Ama turşu suyu içenlerden değilim, o bana fazla geliyor. Yanında güzel bir yemek varsa turşu gerçekten sofraya farklı bir tat katıyor.
Evet turşu severim. Turşu, sebze ve meyvelerin tuzlu veya sirkeli suda fermente edilmesiyle hazırlanan, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem tek başına tüketilebilen hem de yemeklerin yanında garnitür olarak servis edilebilen turşu, zengin çeşitliliğiyle her damak zevkine hitap eder.
Bayılırım turşu deyince direkt canım çekiyor. Ama en sevdiğim kesinlikle lahana ve acı biber turşusu. Bir de suyunu içmeyi severim bazen sırf o ekşi suyu içmek için turşu yerim çok sağlıklı ve faydalı.
Eic için teşekkür ederim 🙏🏻❤️
Turşu mu? Bayılırım! Vallahi mutfağımda her daim kavanoz kavanoz turşu bulunuyor. 🥒🥕 Özellikle salatalık turşusu benim vazgeçilmezim, ama turşunun her türlüsü güzel. Senin dediğin gibi kırmızı pancar turşusunun hem tadı hem görüntüsü sofrayı renklendiriyor!
Evde turşu yapma konusunda da iddialıyım. Özellikle karnabahar, lahana ve havuç turşusunu yapmayı seviyorum. Biraz limon, sarımsak ve sirke dokunuşuyla turşu kavanozlarının kraliçesini yaratıyorum desem yeridir. 😄 Ramazan sofralarında mutlaka turşular bulunur, özellikle iftarda çorbanın ya da etli yemeklerin yanına çok yakışıyor.
Senin o pancar turşusu fikrini de kaptım bak, sıradaki denemem o olsun! 😋 Turşusuz bir hayat, renksiz bir hayat bence.
Cevap
5Cevap
hepsini severim
Özellikle kornişon ve biberiye turşusunu severim..
Kornişon ve lahana turşusunu çok severim
Hiç sevmem
Kornişon ❤️
Sevmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?