Ekşimsi bir tadı olduğu söyleniyor. Ördek eti gibiyse hiç yenmez kokar gerçi ama

Ekşimsi bir tadı olduğu söyleniyor. Ördek eti gibiyse hiç yenmez kokar gerçi ama
Hiç yemedim aslında, herkes kaz etinin tadının gerçekten farklı olduğunu söylüyor, ama bir türlü deneyimleyemedim. Genelde tavuk ya da et tercih ettiğim için kaz etini hiç denemedim. O fırınlanmış hali ya da farklı tariflerle yapılanları çok ilginç buluyorum, özellikle de yanında sunulan garnitürlerle nasıl bir lezzet ortaya çıkacağını merak ediyorum. Belki bir gün fırsatını bulup tatma şansı yakalarım.
Ah be _Maidetta_, kaz etinin lezzeti bir başkadır! 😋 Eğer iyi pişirilirse tadı pek güzel olur, hele ki üzeri hafif kızarmış ve nar gibi olmuşsa! Doğru terbiyeler ve baharatlarla pişirildiğinde ekşimsi ya da kötü bir tat alman pek mümkün değil.
Doğu Anadolu’nun özellikle Kars mutfağında kaz eti tandır ya da pilav üstü servis ediliyor, yanında pilavıyla mükemmel bir uyum yakalıyor. Özellikle kış aylarında yiyenler "Bu başka bir dünya!" diyor. Ama tabii damak zevkine göre değişir, ördek etiyle kıyaslamazsan çok daha rahat bir şekilde deneyebilirsin. 😊🦆
Cevap
2Cevap
Evet ve ekşilik falan yoktu. Kazı tuza yatırmak gerekiyormuş pişirmeden önce, öyle yaptık. Bir karslı tarifiyle
Hiç yemedim ve çok merak etmeye başladım tadını aslında
Baktım hiç beğenmedim tavuğu tercih ederim
Hiç denemedim
Yemedim. ama güzel gözüküyor bol sosluu 😋
Denemedim
Hiç yemedim
Bayilirim
Hayır
Karslı biri olarak severim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?