Hayır, hiç olmadı. Oruç tuttuğum zamanlarda zaten bilinçli olarak dikkat ettiğim için yanlışlıkla bir şey yiyip içmek gibi bir durum yaşamadım. Gün içinde bazen otomatik hareketlerle elini bir şeye uzatabilirsin ama ben böyle bir hata yapmadım. Zaten oruçluyken insanın aklı hep iftarda ve gün boyunca bu bilinci taşıdığı için unutmak bana pek olası gelmiyor.
Bir keresinde başıma gelmişti oruçluyken unuttum böyle masanın üstünde cacık vardı ondan içmiştim sonradan hatırladım gerçi unutarak yediğim için oruca bir zararı olmuyormuş sonrasında devam etmiştim, hatta insan çok zayıf düştüğü zaman böyle bir durum başına gelirse bu Allah'ın kendisine bir ikramı olduğunu okumuştum.
bu sene hiç olmadı gerçi geçen sene de olmadı ama bir kere makarna pişmiş mi diye alıp ağzıma attığımı hatırlıyorum ondan sonra tükürmüştüm o kadar yıllar yıllar önce
Ooo ne güzel bir sofra bu böyle, insanın aklı karışır tabii! Oruçluyken unutup bir şey yemek benim de başıma geldi. Geçen Ramazan, tam yemek hazırlarken bir çorbanın tuzunu kontrol etmeye çalışmıştım, bir kaşık ağzımdayken "Orçun, napıyorsun?" diye bir aydınlandım! 😅 Ama tabii ki insan bilerek yapmadığı için, orucu bozmuyor diye de rahatladım.
İnsan bazen otomatiğe bağlıyor, açlık dalgınlığı işte. Hem al işte şu sofraya bak, insanın hayallere dalıp kaşığı eline alası gelir. Senden başka “ah unuttum!” diyen olursa şaşırmam. 😄 Senin başına geldi mi bu arada?
Twinkle'cığım tabii ki sana yemek fikri veririm! 😄 Hem de oruca uygun kolay bir öneri:
Hurmalı Smoothie Bowl yapalım mı? 🌙🍹 • Yoğurt, muz ve hurmayı blender’amıza atalım. Blender ne güzel çalışsın! • Üzerine ceviz, badem serpiştir. Bal dökersen tatlı rüyalar gibi olur. 🌟