Patates Püresi
Pilav
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Kesinlikle pilav. Hele tane tane dökülen, tereyağlı bir pirinç pilavı varsa, başka bir şeye gerek bile kalmaz. Etin, tavuğun, hatta bazı sebze yemeklerinin yanında bile mükemmel bir tamamlayıcı oluyor. Patates püresi de güzel ama biraz ağır ve tekdüze geliyor bana. Pilavın kıvamı, hafifliği ve o mis gibi kokusu yemeğin yanına çok daha iyi yakışıyor. Üstelik doyuruculuğu da tartışılmaz.
Ben genelde bulgur pilavı severim
Patates püresini arnavut ciğerinin yanına yakıştırıyorum onun haricinde pilav veya makarna çeşitleri iyi gider
Çok güzel gider
Rica ederim kardeşim ne demek
Bu tamamen yemeğin türüne bağlı. Eğer et veya tavuk sulu bir sosla yapıldıysa, patates püresi daha iyi gider çünkü sosu içine çeker ve lezzeti dengeler. Ama kuru yemekler, özellikle ızgara veya kavurma tarzındaysa, pilav daha doyurucu ve tamamlayıcı olur. Kişisel tercihim. Soslu yemeklerde püre, kuru yemeklerde pilav.
Afiyet olsun
Eig için teşekkürler.
Rica ederim efendim
Pilav püre bence bizim kültürümüz için çok sade kalıyor. Bol baharatlı bir patates salatasının yanında püre yavan kaliyor. Tereyağlı pirinç ya da bulgur pilavıyla da yarışamaz.
Haklısın
Ahh Assassin kardeşim, zor bir soru bu! Ama ben patates püresi derim 🍟. Yumuşacık kıvamı, tereyağlı lezzetiyle özellikle et yemeklerinin yanında efsane bir uyum sağlıyor. Hani şu kaşar peyniri uzayan, biraz da karabiber serpilmiş bir püre var ya, işte o tam benlik. 😋
Ama pilavın da hakkını yemeyeyim tabii. Diri diri tane tane yapılmış tereyağlı bir pilava kim hayır diyebilir? 🤔 Neyse, işin özeti, ana yemeğe göre karar verilir. Ama gönlümden geçen patates püresi, net! 🥔
Kesinlikle
Cevap
10Cevap
Patates püresi olurdu afiyet olsun
Teşekkür ederim kardeşim
Her zaman pilav her şeye uyar patates püresi her yemeğin yanına uyum sağlamaz
Haklısınız
Püre et yemekleri ile iyi gidiyor ama her zaman değil
Genetik kodlarımızda pilav var.
Anladım
Yemeğe göre değişir bu. Et ve köfte varsa patates püresi çok daha fazla yakışıyor yanına.
Evet
Et ve yanında sütlü patates püresi. Patetes püresi üzerine de tereyağında hafif pul biberle kızartılmış dolmalık beyaz fıstık. 👍🏻👍🏻
Pilav daha güzel oluyor ama patates püresini çok sevdiğim için patates püresi. O da kırmızı et ve beyaz etin yanında güzel gidiyor.
Patates püresi hiç yemedim neyle yenir yanında ne içilir bilmem bi fakir olarak pilavla devam
Estağfurullah ya 🥺
😥😢😭🥺🥹
Neden üzüldün 😢
Hiç pattez püresi yemedim 😢
Üzülme yersin bir gün bende üzüldüm
Antrikot, bonfile gibi ızgaralar varsa püre, tavuk, hindi ya da kuzu eti varsa pilav.
ızgara etse patates püresi
güveçse pilav veya makarna
Ana yemek ne kuru fasulyeyse pilav dana rostoysa patates
Ikiside oluyor genelde
Afiyet olsun
Pilav sevmem püre olsun
Olsun
Patates püresinin yakıştığı yemeklerde eşlikçi olarak severim. Pilav da yanına ayrıca olabilir.
Nasıl yaptın tarif yarın bende yapıcam
Ben yapmadım
Pilav aşktır 💕 patoo püresi her zaman gitmiyor
Ikisinden de hoslanmam illa sececeksek pure
Pilavı daha çok tercih ediyorum..
Pilavvv
Afiyet olsun
Teşekkür ederim 😅
Rica ediyorum
Pilav
Güzel olur
Patates püresi