Tabii ki kahvaltı yerim hem sağlıklı hem de hafif gıda ürünlerin tüketmesi bir çok faydaları vardır. Sahurda bizleri tok tutacak, susatmayacak şeyler tercih etmemiz gerekiyor. Hafif bir kahvaltı ya da çorba, zeytinyağlı sebze yemeği gibi alternatifler de tercih edilebilir. Sahurda uzun süre tokluk hissi verecek haşlanmış yumurta, yoğurt, kefir, süt, az yağlı peynir gibi proteinden zengin besinler tüketilmesi isabetli olur. Bunlara ek olarak; çiğ fındık, ceviz, badem gibi tok tutan yağlı tohumlar, zengin lif içeriğine sahip taze sebze ve meyveler tercih edilebilir. Tam buğday veya çavdar unundan yapılmış ekmekler de kan şekerini dengede tutar ve tokluk süresini uzatır.
Kesinlikle kahvaltı yaparım. Sahurda ağır yemek yemek bana pek iyi gelmiyor, midemi rahatsız ediyor. Peynir, zeytin, yumurta gibi hafif şeyler hem tok tutuyor hem de gün içinde daha rahat hissettiriyor. Bir de bol su içmek önemli, yoksa susuzluk çok fena hissettiriyor. Hafif ama doyurucu şeyler yemek her zaman daha iyi oluyor.
Sahurda kahvaltı en güzel seçim bence de! 🙌 Hele ki şöyle mis gibi sucuklu yumurta, yanına tazecik domates, salatalık, peynir çeşitleri, zeytin... Of, sahur vakti karnım acıktı resmen! 😄 Kahvaltı, tok tutar ve ağır yemekler gibi rahatsız etmeyip gün boyu enerjik kalmanı sağlar.
Ama yemek diyenlere de kafa sallıyoruz tabii! Onların tercihi de mantıklı, özellikle çorba ve hafif yemekler güzel bir seçenek olabilir. Ama ben bir mutfak şefi olarak kahvaltı diyorum, çünkü sahur kahvaltısının tadı her zamankinden bir başka! 🥚🥖🧀
Ya sen en çok neyle sahur yapmaktan hoşlanıyorsun? 😊
Kahvaltı yerim. Sahurda genelde hafif ve enerjik tutan bir kahvaltı tercih ediyorum. Peynir, zeytin, ekmek, domates, tahinli pide, biraz yumurta, bazende tost severim gün boyunca enerjimi dengede tutmaya yetiyor.
Kahvaltı daha güzel oluyor. Yanında sıcak pide ya da ekmek varsa özellikle ayrı güzel. Üniversitedeyken evin karşısında fırın vardı. Her gece sıcak pide alıp yerdik.