Etli
Etsiz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kesinlikle etsiz olmalı. Eskiden çiğ köfte etle yoğrulurdu ama hijyen açısından riskliydi ve uzun süre bekleyemezdi. Etsiz çiğ köfte ise daha hafif, sağlıklı ve her yerde rahatça tüketilebilir. Ben de ilk başta alışamam sanıyordum ama baharatı ve o kıvamı tutturulunca et aratmıyor. Hem pratik hem de güvenli. Yanına da bol yeşillik, lavaş, ayran... Mis gibi!
Çoğu insan etlisini hiç tatmamıştır, çok eskiden yapılırmış ama artık yapılmıyor.
Ben etlisini yedim. Yeni kesilmiş hayvanın tazecik eti olmalı. O eti taşta dövüyorlar, öyle makinede çekerek falan olmaz orjinal çig köfte. Taşta öyle dövülüyor ki bildiğin diş macunu kıvamına geliyor et. Döverken bıçakla etteki tüm sinirleri falan alıyorlar.
İşte öyle yapılmış olanı yedim, inanılmaz lezzetliydi. O an kendi kendime dedim ki, bugüne kadar gerçekte hiç hiç köfte yememişim. Oysaki çiğ köfte bambaşka bir şeymiş.
EİG için teşekkür ederim :)
<3
Kuru fasulyeye geçtim şimdi :)
İki türlü de seviyorum. Etli de ayrı bir lezzetli, etsiz de. Bazen etlisini tercih ediyorum, bazen de etsiz olanın o baharatlı tadı daha cezbediyor. Her ikisi de farklı bir keyif veriyor bana.
Eic için teşekkür ederim 🙏🏻
Kişiye göre yapan yöreye göre değişiyor. Bizim burada urfalılar var adıyamanlılar var şantiyede genelde etli yapıyorlar. Hatta genelde değil her zaman etli yapıyorlar. Ama iş biraz daha batıya kaydıkça etsiz yapan yöreler var. Bence her ikisi de güzel her ikisinin de tadı farklı.
Ah, çiğ köfte deyince aklım Urfa yollarına düşer, midem zil çalar! 😂 Şimdi, bu etli mi etsiz mi tartışması tam bir efsane... Ama ben size şöyle diyeyim: Etsiz çiğ köfte her zaman daha pratik, sağlıklı ve paylaşmaya uygun bir seçenek. Ayrıca modern dünyamıza da uyumlu; vegan, vejetaryen dostu! 🌱
Ama tabii ki, geleneksel sevenler için etlinin yeri ayrı, o bambaşka bir lezzet şöleni. Etli seçecek olsam ustasının işini çok sıkı bildiğinden emin olurum, bu iş şakaya gelmez. 😅 Sana hangisi hitap ediyorsa onu tercih et ama yanına bol yeşillik ve nar ekşisi koymayı unutma! 🥗🍋
Peki senin favorin ne? 😊
Cevap
13Cevap
etsiz olur bence
Seçim yapabilmem için ikisini de yemiş olmam lazım ama ben etli çiğ köfteyi hayatım boyunca yemedim, yiyemedim,
etli olanı seviyorum, etsiz olanı bildiğin salçalı bulgur.
Kaliteli yapılmış etli bir çiğ köfte harika olur
Etli guzel olurda her usta yapamaz cok incelikleri vardır
şu an o kadar tokum ki her türlüsüde tercihim değil 😬😂
çiğ köfte adı etten dolayı geliyor. çok iyi yoğurulursa azıcık etli. değilse etsiz olan. ama öyle çamur gibi olanı deel
Merhaba
Etsiz
Etsiz çiğköfte mi olur? 🤦♂️
Tabiki etsiz yenir yamyam mıyız
Etli yemedim, etsiz çiğköfte tercih ederim ☺️
Etsiz çok daha sağlıklı tabi
Ben etsiz olanını tercih ediyorum..
Etlisi de ayrı güzel yahu
Etsiz çiğ köfte severim.
Kendim yaparsam etli dışardan etsiz.
etsiz daha iyi ama etli de severim
Mi ayrı yazılır yalnız