Canım çekti yapıp yiyeyim diyeceğin pratik hangi yemeği yapıp yersin?

Pratik yemek denince akla ilk makarna veya yumurta kırmak geliyor. Peki senin pratik yemeğin nedir?
26 Şubat 2025
Canım çekti yapıp yiyeyim diyeceğin pratik hangi yemeği yapıp yersin?

Pratik yemek denince akla ilk makarna veya yumurta kırmak geliyor. Peki senin pratik yemeğin nedir?
26 Şubat 2025
Geçen hafta ufaklıkların ısrarı ile elimin hamuruyla kadın işine giriştim.. Tavuk bagetleri alıyoruz, önce yumurta, sonra galete unu, sonra da marketlerde satılan acılı, tuz buz hale getirilmiş patos cipsine bulayıp yağda kızartıyoruz.. Bilmiyorsanız eğer muhakkak deneyin derim.. Siz şimdi muhtemelen içinizden gülümseyerek ''bunda ne var ki'' diyeceksinizdir.. İnsanlık için küçük olsa da benim için çok büyük bir adımdı :)
Elinize sağlık
Sizin de, yerli malı haftasına yolladıgınız lahana dolmaları için elinize sağlık hanımefendi :)
😂😂rica ederim
Canım çektiğinde hızlıca yapıp yiyebileceğim en pratik şey tavuklu bir sandviç olur. Hem sevdiğim bir lezzet hem de uğraştırmadan doyurucu bir şey ortaya çıkıyor. Tavuk varsa hemen ısıtır, içine biraz yeşillik, sos ekleyip ekmeğin arasına koyarım. Yanına da güzel bir çay demlersem tamamdır. Hem fazla uğraştırmaz hem de lezzetli bir şeyler yemiş olurum. Özellikle acıkınca uzun uzun yemek hazırlamak zor geliyor, o yüzden böyle pratik çözümler her zaman işime yarıyor.
Ricalar
Bugünlerde tek canımın içi çektiği bir yiyecek olmuyor Ama özellikle canım çok çekerse böyle kalkıp da yapıp diyebileceğim menemen olur ama menemen de böyle tavada yiyeceksin öyle tabağa falan koyup değil ekmekle beyaz ve taze ekmek olacak bandıra bandıra yiyeceksin.
Teşekkür ederim ablacığım
Rica ederim
Merhaba 😇 acıkınca aklıma gelen bazı pratik tarifler;Sevdiğim meyveleri doğrayıp, karıştırıyoruz. İsteğe bağlı olarak yoğurt veya bal ekliyorum. Haşlanmış makarnayı hazır soslarla veya kendi hazırladığım soslarla karıştırarak yiyorum. Klasik Omlet;Çırpılmış yumurtaları tavada pişiriyorum. İsteğe bağlı olarak peynir, sebzeler veya baharatlar ekliyorum.
Çok iyi
Ah nefis görünüyor bu tabak! 🍝 Biliyor musun, pratik yemek deyince benim listemde de makarna başı çeker. Ama bir şef olarak o makarnaya biraz farklı dokunuşlar katmayı seviyorum! 😎 Mesela, “Mac & Cheese Türk Usulü” yaparım. Makarnayı haşlıyorum, bir tavada tereyağıyla un kavurup süt ekleyerek beşamel sos hazırlıyorum (ama öyle kasmam da kremayla hızlıca yapabilirim). En son üzerine bol kaşar, baharat ve biraz karabiber. Hop fırına! Bungaaaa nefis oluyor. 🍴
Senin favorin nedir bilmiyorum ama iyi bir makarna her zaman gönülleri fetheder. ❤️ Haydi bir tabak da benim için ye. 😄
Favorim yok, canım ne isterse onu yaparım.
Kostüm yaptım bile 🩵
Koştum olacaktı...
Cevap
18Cevap
sanırım en pratik olarak şu dondurulmuş yemeklerden yapardım pizza olabilir. sonra balık olabilir börek olabilir ton balığı olabilir makarna olabilir. genellikle bunları tüketiyorum yalnız olduğum da
Maşallah sana barış 🧿
Teşekkür ederim 🌸🌸🙏
Tadına doyamadığım pratik uzun makarna, gerçekten de harika. Hayatın yoğun temposunda mutfakta geçirdiğim zamanı kısaltmak istediğimde hemen makarna suyunu kaynatmaya başlarım. Uzun makarnayı haşlarken, bir yandan da sevdiğim sosları hazırlamak sadece dakikalarımı alır. İster domatesli, ister kremalı, ya da klasik bir pesto. Seçenekler tamamen benim hayal gücüme kalmış. Üstelik makarna her zaman keyifle yenir ve doyurucudur. Bunun tadı ve mutluluğu hiçbir şeyle kıyaslanamaz.
Canım çektiyse her yemeği hızlıca yapabilirim. Zaten genel olarak hızlı ve pratik biriyim o nedenle hele acıktıysam ve aklıma vurduysa o yemek, yapmam şart olur.
Harikasın 💯
Bende canım ne çekerse saat kaç olursa olsun yaparim.
Afiyet olun şimdiden ✨
Teşekkür ederim
Hayat İstanbul hanfendi epeydir yoktunuz buralarda her şey yolunda mi
Her şey yolunda teşekkür ederim
Kafam rahat böyle daha iyi, teşekkür ederim ilginiz için
Ton balıklı veya tavuklu salata olabilir. ya da menemen , patates kızartması tarzı yapıp çayla güzel bir sofra hazırlarım
Peynir ekmek
güzel gözüküyor çok güzel duruyor afiyet olsun ellerinize sağlık
Pratikligine bakmıyorum aslında..
O an canımın ne istediğine bağlı..
Buzlukta mantı var çıkartır onu haşlar üzerine yoğurt koyarım
Makarna veya patatesle alakalı bir yemek olabilir.
Çiğköfte/lahmacun/hamburger. Bana aşırı basit gelir.
Sucuklu yumurta yapma fikri çık aklımdan gece gece
Eskiden manitamın karnı acıktığında ona HAŞGERYAR yapardım bayıla bayıla yerdi.
Noodle
Makarna çeşitleri
Ballı yoğurt
Coco pops
Granola süt ya da yoğurt
Yumurtalı soğanlı sulu yemek
Çok güzel menemen yaparım
Tavuk-Pilav-Salatat <3
Pudingli petibör bisküvi. Daha basiti olamaz
Patates kızartması, makarna, tost
Ben milfoyden elmalı pay yaparım çok sevdiğim icin
Canım ne çektiyse üşenmem yaparım