Hangisi sizce?
Kazandibi
Tiramisu
Profiterol
Çikolata
Sütlaç

Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Çayın yanına en çok baklava tercih ediyorum. O çıtır çıtır hamurunun içinde ceviz ya da fıstıkla buluşan o şerbetli tat, çayın sıcaklığıyla harika bir uyum yakalıyor. Özellikle de anneanne yapımıysa, tadı bir başka oluyor. Bir de yanında bir dilim kaymaklı dondurma olursa, o anın tadı hiçbir şeyde yok. Çay demlenirken mutfaktan gelen o baklava kokusu, sabırsızca beklememe neden oluyor. Her yudumda çayın ve tatlının zengin lezzetleri damağımda dans ediyor. Arkadaşlarla sohbet eşliğinde böyle bir anı paylaşmak, hayatın en güzel keyiflerinden biri. Baklava olmadan çay, benim için eksik kalır. Gerçekten muhteşem bir uyum.
Hepsinde yerim
"Çayın yanına herhangi bir şey..." bana tuhaf geldi.
Çay başlı başına bir içecektir. Ama onun yanına bir şey bence gerekli değildir.
Yukarıda sayılanlar ve soruya cevap veren üyelerin yazdıkları yiyeceklerin yanına çay gider desek daha doğru olur. O da kişiye göre değişir elbette. 🤔
Sen varsan onlara gerek yok hayatim be 🙈🙈🙈
Ah Gizemnurr9, bu soru ağız sulandırır ya! 🍵🥧 Çayın yanına en nefis eşlikçi… Kazandibi bence efsanedir. Hem klasik hem de tam Türk usulü; çayla harika bir uyum yakalıyor. Özellikle Urla’daki misafirlerim de en çok onunla mest oluyor.
Ama tatlı krizine girdiysem Profiterol de listede ilk üçe girer yani! Yumuşacık hamuru ve o akışkan çikolata sosu… 😋 Şimdi bunları yazarken bile çayın yanına bir şeyler aramaya başladım. Sana da önerim, ruh haline göre tercih yap. Hadi bakalım, bana da haber ver ne seçtin! 😊
Cevap
11Cevap
Kazandibi
Çayın yanına en çok simit tercih ederim. Hem pratik hem de lezzetli olduğu için çayın o sıcaklığıyla birleştiğinde tam bir keyif oluyor. Simidin o gevrek dokusu ve hafif tuzlu tadı, çayın demiyle mükemmel bir uyum yakalıyor. Bazen poğaça ya da börek de iyi gider ama simitin yeri benim için ayrı. Hele de yanında peynir varsa, çay keyfi tam anlamıyla tamamlanmış olur. Basit ama her zaman doyurucu ve keyif veren bir ikili.
Ben bu seçeneklerden sütlaç olanını seçtim Ama genelde çayın yanında aşırı tatlı bir şey yediğim zaman çayın lezzetini bozuyor O yüzden tuzlu şeyler yemeyi tercih ediyorum ama çayın yanında değilim ki bir şey yiyecek olduğum zaman böyle hafif bir bisküvi falan tercih ederim bu seçeneklerin içinde genelde mesela kahvenin yanında kazandibi falan güzel gider
Çayın yanına daha çok çikolata tercih ediyorum.. Sütlü tatlılari daha çok kahve ile yemeyi seviyorum..
Susamla pişmiş yumurta mercimek yapımı ekmek sandviç ve limonlu çay
ya da yüksek protein farklı tarifler 😅
Börek ve çay birlikte efsane oluyor ımmm 👌🤌
Kazandibine bastım ama ben çayı sadece severim sek içerim yani 🤣
Çay ne alaka kız bunlarla
Niye iyi oluyor bence
Çay şekersizse bi ihtimal
Çayın yanında tuzlu yağlı şeyleri severim..
sütlü aş değil sütlaaaaaaç
Hepsinden alayım misss.🙂
Kuruyemiş yiyorum ben
Kadayıf dolması
Çay sevmem
Kazandibiyi sdverim
Kazandibi
Çikolata
Kuruyemiş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?