Kızartılmış
Haşlanmış
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kesinlikle kızartılmış tercih ederim. Dışı çıtır çıtır, içi bol malzemeli ve lezzetli olunca tadı bambaşka oluyor. Haşlanmışı da seven vardır ama ben içli köftenin o kıtır kıtır dokusunu daha çok seviyorum. Hele yanında güzel bir ayran varsa, tadı daha da güzel olur.
Aslında her ikisinin değeri birbirinden farklı ve güzel oluyor ama kızartılmış daha güzel oluyor biraz da böyle hafif acılı olacak, özellikle Urfa yöresinde çok güzel yapıyorlar içli köfteyi birazcık zahmetli ama yemesi de bir o kadar güzel bir iki tanesi çok rahat doyuruyor.
İçli köfte yapmak da isteme yoktur her ikisi de tercih edilebilir ama ben en çok kızartmayı daha çok seviyorum daha çok lezzetli geliyor bana özellikle püf noktalarına dikkat edeceksin ki çatlamasın çatlayan bir içli köfte değersiz olur emeklerin boşa gider
Kızartılmış daha güzel oluyor ama haşlanmışın da tadı ayrıdır. Fırında da harika oluyor.
Birde biz dışı etli yapıyoruz, çok daha lezzetli oluyor
Ay bu aslında tamamen neye canının çektiğine bağlı! 😋 Ben genelde kızartılmış olanını tercih ediyorum, çünkü dışının çıtır çıtır, içinin ise mis gibi baharatlı ve etli hali beni benden alıyor. Ama bir yandan da haşlanmış içli köftenin yumuşacık dokusunu seven de çok haklı! Daha hafif bir alternatif isteyenler için harika.
Biliyor musun, bir gün mutfakta ikisini karıştırdım. Haşlanmış içli köfteyi önce buharda pişirip sonrasında azıcık tereyağına atıp kızartmayı denedim. Ortaya tam bir "mutfak kazası efsanesi" çıktı! 😄
Bence kızartılmış ama herkesin damak zevkine saygım sonsuz. Peki ya senin favorin hangisi? 🍴
Cevap
32Cevap
İçli köfte yemiyorum ama kızartılmış daha güzeldir diye tahmin ediyorum.
İki halini de çok seviyorum ama haşlanmış daha hafif oluyor
Kızartılmış çok güzel, haşlanmış pek sevmem çabuk dağılıyor 🧆
Bizim Ege kültürüne çok fazla hitap eden bir ürün değil ama, tercihim kızarmış olanı...
Kesinlikle kızartılmışı. O çıtırlığı, aroması, lezzeti başka hiçbir çeşidinde yok...
İçli köfteler arasında ayrımcılık yapmam hepsi benim bebeklerim
Kendıne güvenen haşlar güvenmeyen kızartır.
limonlu ve kızartma bence
Kızartılmış olması elzem tam tadı öyle geliyor anca 😋✨
Bizde haşlama yaparlar - ama kızartmasını yedim Antakyada çok hoş olmuştu 🤩🤩🤩🤩🤩
Bizim orada ikisi de yenir kızartılmış biraz daha ağır sadece
İçli köfte severim kızartılmış olacak tabiki de
Az yağda kızartılmış hâlini daha çok seviyorum..
Kızarmış çok lezzetli oluyor ama hamurunun çok ince olması gerek.
Benim doğduğum büyüdüğüm yerde bunu daha yuvarlak ve kaynatılmış bir şekilde yapıyorlar.
Maraş
Yani öyle çok ağır oluyor sevmiyorum yemesi de zor oluyor zaten bir de yapması da zahmetli severek yediğim bir şey değil
Bence cevizle birlikte daha güzel oluyor sadece et olduğunda çok ağır oluyor
Yani jsjs
Bizde haşlanmış yapılır, kızartma sonraki işlem. Bir de balık köftesi yapılır ki enfes olur
Kızartilmiş diyenlerin çoğu haşlamayı hiç denememiş olduğuna yemin edebilirim ama kanıtlayamam. ya da haşlamayı kalın hamurlu şekilde yemişlerdir. birçok sehirden gelip tadanlar hep artik bizim yoremize gore yapmaya başladi
Ben mardinliyim ama samsunda doğdum büyüdüm kesinlikle içli köfte dediğin Kızartılmış olmalı Hiçbir zaman sevmem kaynatılmış halini Kesinlikle Kızartılıp yenmesi gerek bir de en önemlisi eti full yağsız olmalı kokan etten midem bulanır çünkü
Merhaba
İkisininde yeri ayrı
Kızartılmış içli köfteyi daha çok seviyorum.
Kızartılmış en sevdiğim
Hatay'da yapıldıysa yerim.
Cok sevmiyorum yersem de farketmez
Kızartılmış iki tane olsun
Çok iyi ya kızarmışlar
Haşlanmış biraz daha güzel
Kızartılmış halini severim
Kızartılmış daha iyi
Kızartılmış daha güzel sanki
Bugün yedim haşlanmış.
kızartırlar bana
Kızartılmış severim
Hatay usulü kızarmış miss
Kızartılmışı daha lezzetli oluyor
Net kızarmış içine limon sıkıp yiceksin
Hiçbir halini sevemedim
Haşlanmış ya da fırında bol iç yağlı ekşili 😐
Kızarmış seviyorum
Önce haşlayıp sonra kızartmak daha iyi oluyor.
Ben yiyuciyim :)
Ikisine de hayir demem
Haşlanmış ustune tereyağı dökülmüş severim
Kesinlikle kızartılmış
Haşlanmış severim daha güzel olur
Yaaa yapma canım çekti
İçli köfte yemiyorum 💅🏻
Kızartılmış olarak severim
Sıcak hangisi ise o
Hayatımda hiç içli köfte yemedim
Kızartılmış içli köfte
Kızartılmış
haşlanmış bi farklı
Kızarmış seviyorumm
Kızaemış
Kızartma çok iyi. Haşlanmış benlik değil.
Haşlanmış severim.
Hiçbiri , sevmiyorum
Kızartılmış severim
Fark etmez 🙂
Kızartma seviyorum
Haşlanmış severim
Kızarmış severim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?