Çayın güzel olması için kaliteli çay seçmek şart. Suyu kaynar kaynar değil, fokurdama geçtikten sonra kullanmalı. Kireçsiz su her zaman daha iyi sonuç verir. Demliği porselen tercih edip çayı yavaşça demlemek, aromasını tam verir. Bekledikçe acılaşmaması için fazla kaynatmamak lazım
"Çay gibisin, içmek istiyorum" diyen biri seni hayatına katmak, sıcaklığını hissetmek istiyordur. Ama samimiyeti önemli bence
Çay güzel seçilmeli. Her konuda en önemlisi ana maddedir. Temelde o iyi olmalı. Sonrasında onunla ilgili yapılacaklar değişebilir.
Şimdi o sözü kimin dediğine göre değişir 🤣
Sohbetini muhabbetini sevdim demleye demleye, tadını ala ala yaşamak istiyorum anlamında da denilebilir. Benim etiketlerden şu sponsorlu olanda da denilmiş olabilir. Onu buraya şeedemiyom jdjdkkd
2
7 Yorumla
Soran
1 yıl
Kesinlikle güzel seçilmeli. E tabi ana madde iyi olmali,
Sözü kimin dediğini bulaştırma ya : ) ben dedim say : )!
Çay tiryakisi olarak bu soruyu çok sevdim. Çay demlerken suyun ve çayın kalitesi dışında sevgi ile demlemekte çok mühimdir. Kaynayan suya çay usulce bırakılmalı ve yarım saat kısık ateşte sabırla demini almasını beklemeliyiz.. Zira demini alan çay da, insan da güzeldir. Sonrasında şarkılar veya tatlı bir sohbet ile afiyetle tüketilir.. Çay şifadır ☺️
Çay suya katılır. Su çaya katılmaz. Çay dinlenir ama bence 5 dk yeterli. Babam battaniyeye sarıyo dinlenirken. 🤣🤣🤣🤣 Yarım saat bekletiyo o da güzel oluyo ama ben sabırsızım çayı hemen içmeyi o ot kokusunu severğm 🤣
Çok ve farklı detaylar vardır eminim, fakat, çay attıktan sonra bir de tomurcuk atınca tadı o kadar değişiyor ki, hiç çay sevmem ama ben bile 2 3 bardak içiyorum tomurcuk attığım vakit
Yok reis, çaykurun ürettiği ve çayların bulunduğu kısımda bulabileceğin küçük bi teneke kutuda satılan bi şey. Hem sağlıklı hem de tadı felaket güzel, yumuşak içim sağlıyor. Çayın en taze hâli diye özetleyeyim. Bazen misafirlere sadece tomurcuk ile çay yapıyorum sen düşün artık : )
Ben pek çay sevmiyorum ama diğer senelere oranla bu sene daha içmeye başladım iyi demlenen çay ve gerçekten yavaş yavaş keyifle sakince yudum yudum içilen şeyin tadı bir başka oluyor
Çay sevmem çay içmem ama çok güzel çay demlerim, suyu kaynatın, kaynar suyu demliğe 30 cm yükseklikten yavaş yavaş boşaltın. Suyu 1 dakika dinlendirin ve üzerine çay ekleyin afiyet olsun
Hayır ya öyle degil demin üstüne su katmıyorum😅hani bırakıyorsun kaynıyor hep ocakta kalıyor ya çay bitene kadar öyle kendimi anlatabildim acaba evet de lütfen
Çayın güzel olması için kaliteli çay ve içme suyu kullanmak lazım. Su kaynadıktan sonra bir dakika bekleyip çaya dökersen daha iyi olur. Şekeri de az tutarsan tam tadında olur.