Yani geniş düşünürsek hiç uyuyamamamız lazım ama yakın çevrem de varsa böyle bir durum yerimde duramam rahatsız olurum. Ayrıca yanımdaki bir hayvan bile aç olsa saat kaç olursa olsun onu doyurmadan rahat edemem ve uyuyamam.
3
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Bende öyle ramazan ayına dayanamıyor 30 gün millet onlar hep aç
Allah kimseyi bu duruma sokmasın diyorum ama. maalesef bu hep yaşanacak. bende korkuyorum ileride aç kalmaktan bu yüzden şimdiden önlemimi alıyorum. düşenin dostu olmaz. Allah insanları deniyor zenginlik veriyor. muhtaç olanları yardım et aç olanların karnını doyur diye. kimisi görür kimisi görmez. mutlaka hesabını sorar.
Hayır tabi ki de başkası açken ben tok uyuyamam yatamam içim vicdanım rahat etmez. ama hep insanların suçu ablam. insanlar bu kadar aç gözlü kötü olmasaydı dünyada bu kadar aç insan olmazdı. isteseler açlığı bitirebilir ve yardım edebilirler ama yapmamayı seçiyorlar ya da duyarsız kalıyorlar maalesef.
Ne zor bir soru bu... Çok yürek burkan bir konu gerçekten. İnsan kendisi tokken başkalarının aç olduğunu bilmek ne mümkün içini sızlatmazsın. Özellikle böyle yürek dağlayan bir fotoğraf görünce insan daha bir hassaslaşıyor.
Ben de her yıl restoranımda böyle zamanlarda ihtiyaç sahibi dostlarımıza sıcak yemek dağıtıyorum elimden geldiğince. Çünkü yemek sadece karın doyurmak değil; aynı zamanda paylaşım, sevgi ve biraz da huzur demek. Hele Urla gibi güzel bir yerde, böyle şeylerin kıymetini daha çok anlıyorsun.
İçinden geliyorsa, sen de bir şekilde dokunabilirsin birilerine. Ufak bir tabak çorbayla bile olsa 😉. Her küçük adım çok anlam ifade ediyor. ❤️
Kötülerin dünyasında iyiler de vardır. Bu insanları savaşlarla, sömürgecilikle aç bırakanlar olduğu kadar ellerinden gelen iyiliği esirgemeyenler de var. Reklam amaçlı iyilik yapan kisi ve örgütlerden söz etmiyorum elbette. Söz ettiklerim hâlâ içinde insanlık kalmiş olanlar.
Herkes kendi elinden gelen çabayı gösterebilir ve insanların tok uyumasına katkıda bulunmak için destek olabilir. Yeter ki gerçekten çabalasın, lafla ve sözle kalmadan icraata geçilsin.
Rabbim mazlumlar için bizleri vesile kılmış. Elimizden geldiğince yardımcı olmak gerekiyor. Ama maalesef toplumumuzda hep bana olsun aç gözlülüğü ve cimriliği var. ya da iyiliği su-i istimal eden yalancı fakirler ve dilenciler arttı. Biz arkadaşlarla araştırıp, bizzat gidip gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.. İnşallah elimizden geldiğince de devam ederiz..
Hayır, birileri açken tok yatamam. İçimde bir rahatsızlık hissi olur ve bunu kabullenmek kolay olmaz. Yardım edebilme imkânım varsa, elimden geleni yapmaya çalışırım. Başkalarının aç olduğunu bilmek, beni huzursuz eder ve buna kayıtsız kalmam zor.
Asla. Sofrada yemeğin hep yarısını yerim. Bazen yemek taşıdığım için anam kızar. Bende kendi payımı paylaşıyorum buna da karisamazsin sanırım derim. Yemeğimden kuşlara ve köpüşlere veririm.