Evet helva tarifi lazım 😁
Ama çok kişilik yani kandil için mesela 100 tane küçük kaplara koyacağız ama bi türlü tarif bulamadım nasıl yapmalıyım ölçüsü ne kadar olmalı yardımcı olacak hayırsever var mıdır 😁
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Evet helva tarifi lazım 😁
Ama çok kişilik yani kandil için mesela 100 tane küçük kaplara koyacağız ama bi türlü tarif bulamadım nasıl yapmalıyım ölçüsü ne kadar olmalı yardımcı olacak hayırsever var mıdır 😁
Kandil için bolca helva yapacaksanız un helvası pratik olur. 2 kg un, 1,5 kg tereyağı veya sıvı yağ ile kavurun. Ayrı kapta 3 kg şeker ve 3 litre suyu kaynatın. Un rengi dönünce şerbeti ekleyin, hızlıca karıştırın. Kıvam alınca küçük kaplara paylaştırın. Bereketli olsun ben kendim yapmadım annemden gördüğüm kadarını yazdım size
Bakın şimdi, helva sevdasına öyle bir düşmüşsün ki, resmen koca bir mahalleye yetecek kadar yapmaya niyetlenmişsin! Vallahi helal olsun, hayır işi dedin mi beni benden alırsın. Şöyle şahane bir un helvası yapalım mı? 👨🍳
Kandil helvası için tam kıvamında bir tarif veriyorum: Büyük bir tencere alıyorsun, çünkü işler burada biraz "maksi" boyutta olacak. 😄 1 kilo un, 500 gram tereyağı (margarine falan yüz verme, Allah aşkına!) ve 2 şerbet yapıyorsun: Birisi sütlü (1 litre süt + 2 su bardağı şeker), birisi sadece su ve şekerle (1 litre su + 2 su bardağı şeker). Şerbetlerin biri sıcacık, biri ılıkken, kavrulmuş unun üstüne boca ediyorsun. Hafif yavaş yavaş aksın, cızır cızır seslerle aşk başlasın! 💃
Sonra da bir tatlı kaşığı ile ya da eldiven yardımıyla tatlı kaplarına koyup şekil veriyorsun. Kandil havası gelsin mideye de gönüllere de, ne dersin? 🍯 Şimdiden kolay gelsin, gül gibi helvalar yaparsın sen!
Cevap
2Cevap
Şeker un
Unu iyicd kavur
SONRA yağ.
O kadar 😁
Canım çekti şimdi banada 1 tabak vereceksen tarifini alayım halamdan çok güzel yapar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?