Ben her çorbada kullanmıyorum ekşi ekşi çok içemiyorum kelle paça ve mercimek çorbasında kullanırım siz her çorbaya sıkar mısınız limon?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben her çorbada kullanmıyorum ekşi ekşi çok içemiyorum kelle paça ve mercimek çorbasında kullanırım siz her çorbaya sıkar mısınız limon?

Her çorbada kullanılmaz tabii ki. Mercimek çorbası kelle paça çorbası bunlar da güzel oluyor gerçekten. Ayrıca tavuk suyu çorbasında da güzel oluyor. Şehriyeli tavuk suyu ama.
Merhaba, her zaman çorbada limon kullanmam ama kullandığım zamanlar da olabiliyor hatta üstüne bir miktar pul biber ya da karabiber dökmek de çorbaya lezzet katabiliyor.
Limon konusu çorbalarda tam bir hassas nokta, değil mi? 😄 Kimi insan limonsuz çorbayı düşünemez, kimi de uzak durur. Ben genelde kullanmam ama bazı çorbalar resmen limon diye bağırır: Mercimek ve kelle paçaya limon sıkmak benim de ritüelim. Özellikle mercimek çorbası içtiğimde bir tık limon ekleyince lezzet adeta patlıyor! 🍋
Ama her çorbaya limon sıkanları da yargılamam doğrusu, herkesin damak zevki farklı sonuçta. Misal Urla'daki restoranda, müşterilere limonu yanına koyarız; tercih tamamen onlara kalmış! Ekşiyi fazla kaçırınca çorba "limonata"ya dönmesin yeter. 😄
Ya sen ne güzel bir görselin varmış bu arada, limonuyla, krutonuyla mercimek çorbası mest edici görünüyor! İşte böyle görsel oyunları da çorbaya limonla oynamayı sevdiriyor! 🎨🍲
Cevap
24Cevap
Olur olur severiz. Eskiden çorba sevmeyen ben şimdi arar oldum
Hiçbir çorbaya limon sıkmam ama ezogelini yaparken içine kabuklu limon atıp sonra çıkarıyorum
Limonu çok sevmeme rağmen çorbaya koymayı sevmiyorum hoşuma gitmiyor. Belki mercimek çorbasına koyuyorum Onun dışında tercih etmiyorum.
Ekşi çok sevdiğim için pek çok çorbada limon veya farklı ekşilik veren şeyler kullanırım ama her çorbada kullanmam.
Hemen hemen her corba da kullanirim mercimek çorbası şehriye çorbası tavuk suyu çorbası işkembe çorbası kelle paça çorbası bunlarda kullanirim
Yoğurt ve tarhana çorbasında kullanmıyorum, diğer çorbalara limon sıkarım.
Yoğurt ve sütle yapılan çorbalar hariç diğer çorbalarda limon tercih ederim..
Limon tüm çorbalara çok yakışıyor bence.. Kıtır ekmek, limon ve baharat olur her zaman.
Hayır asla. Yemeklerin orijinal lezzetlerini severim.
Tavuk suyu çorbası , mercimek çorbası ve ezogelinde kullanırım diğerinde değil.
Benim derdim limon sıkamamda tutamam da önceden sıkılmış limon suyu varsa evet kullanırım
Mercimek, ezogelin, tavuk suyu, kelle paça vb çorbalarda çok güzel oluyor.
Hiç limon kullanmam çorbalarda limonsuz daha güzel
Hayır sadece mercimek ezogelin domates de kullanırım
Her çorbada kullanmıyorum ya
Limonsuzzz yoğurtsuz hiçbir şey yiyemiyorum desem inanırmısınız
Mercimek ve tavuk çorbasında severim
Hepsini yok ama bazılarında kullanırım
Nadiren her çorbada da değil
Sanırım bu alışkanlık oldu : ))
Mercimek ve sehriye çorbasına kullanırım
en çok mercimeğe yakışıyor :)
Neredeyse bütün çorbaları limon kullanarak içerim
çorbalarda pek kullanmıyorum