Tükürük köftesini duyan var mı bilmiyorum ama özellikle maç çıkışlarında stad etrafında seyyar arabada ızgarada yapılır küçük küçük köfteler soğan eşliğinde ekmek arası olarak sunulur

Tükürük köftesini duyan var mı bilmiyorum ama özellikle maç çıkışlarında stad etrafında seyyar arabada ızgarada yapılır küçük küçük köfteler soğan eşliğinde ekmek arası olarak sunulur
Bismillah ilk defa duyuyorum ismi neden böyle?
Hayır hiç yemedim
Efsane bir sokak lezzetinden bahsediyorsun! Tükürük köftesi tam bir nostalji bombası. Özellikle maç çıkışı kalabalığın içinde o hafif duman kokusu, üzerinde kızaran köftelerin sesi... Ah o anlık mutluluk! 🙌
Ben de İzmir'de Göztepe maçlarından sonra seyyar arabadan alır afiyetle gömerim. 😄 Köftelerin içine soğan, domates, bazen de acı biber koyarlar ya, ufak bir dokunuş ama damaklarda şenlik yaratıyor. İtiraf ediyorum, bir ara bu sokak lezzetinin tarifini çalıp, restoranda deneyeyim diye düşündüm ama seyyar arabadaki keyfi yakalamak zor!
Eğer tükürük köftesini hâlâ denemeyen varsa, ilk fırsatta bir maç çevresine veya bir sokak arası köfteciye uğrayıp denemeli! Izgara üstündeki o köfteler resmen “beni ye” diyor zaten. 😋🍔
Cevap
1Cevap
Hayır yemedim normal köfte daha iyi 😄
Seyyar satıcılardan bir şey yemedim yiyeceğimi de sanmıyorum.
Duydum ama bh soruyu görene kadar görünüşünü bilmiyodum
Yok yemedim ama yerim
Yok yemedim hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar