Benim gibi ıspanağı hiç sevmeyen biri için mükemmel bir tarif bu kadar seveceğimi tahmin etmezdim😂 1 adet soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı 500 gram ıspanak 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz 1 kase yoğurt Üzeri için 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı biber salçası 20 gram ceviz içi Soğanları kavurduktan sonra üzerine ıspanaklar eklenip suyunu çekene kadar kavrulur. Tuz ilave edilir ve ıspanaklar ayrı bi tabağa alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilir. Eritilen tereyağı ve salça ıspanakların üzerine gezdirilir ve cevizle süslenir.
Evet, denedim ve gerçekten çok keyifli bir tatlı-olmaz ama sağlıklı bir seçenek diyebilirim.
Ispanak yoğurtlaması, ıspanağın hafif acımsı tadını yoğurdun ferahlığıyla dengeleyen bir yemek. Üzerine biraz sarımsak, tuz ve isteğe bağlı olarak zeytinyağı ekleyince tadı daha da oturuyor. Yanına kızarmış ekmek veya pilavla harika bir öğün oluyor.
bizde çok yapılır bu , meze olarak ortaya yaparız genelde. Senden biraz farklı, pişirirken sütle pişiyor , üzerine de toz biberle kuru biber yakıp döküyoruz.