Ekşi olduğu için yeşil elmayı çok daha fazla severim kırmızıya göre. Ama elmalı kek veya kurabiye yapıcaksam kırmızı elma kullanıyorum ekşi olmaması için.
🍏Yeşil Elma: Ekşi notalarla dengelenmiş yeşil elmayı tercih ederim. Sarı elma da severim. Kırmızı elma, biraz fazla tatlı ama arada onun da keyfini çıkarırım. Şeker oranı yüksek meyveler damak tadıma uymuyor. Gerçi, düşününce... Şeker gibi çocuğu sevdim, bak...En sevdiği yiyecek de, yeşil elma.O kadar tatlı olunca şekere de gerek duymuyor demek😏 Gideyim de ona bi' yeşil elmalı kereviz salatası yapayım. Kereviz sevmese de benim yeşil elmalı kereviz salatamı sevecek, bence🤤 Kerevizi sevecek derken, yeşil elmadan soğuyormuş😅
Bana sorarsan, mutfakta kullanıma göre elmayı seçmek çok önemli. Yeşil elmanın o ekşi, canlı tadıyla salatalara başka bir boyut kazandırabilirsin. Özellikle ince dilimleyip ceviz ve keçi peyniriyle birleştirince muazzam oluyor! 🥗 Ama iş tatlıya gelince kesinlikle kırmızı elma şov yapıyor, o şeker oranı kurabiyeye, keke müthiş yediriyor. 🍎
Restoranda bir kere elmalı turta yapacağım diye yanlışlıkla yeşil elma koymuştum, müşterilerden biri "Bu turunç reçeli mi?" diye sordu. 🙃 Yani doğru elma, doğru yerde! Sen bol bol kırmızı elma ile tatlı yap, mis gibi!