Çikolata severler toplansın.. 😂 Bir Nutella kavanozunu kaç günde bitirirsiniz.. 😂 Pamuk eller klavyeye.. 🥳😅 Sizce ben kaç günde bitiririm.. 😅

Çikolata severler toplansın.. 😂 Bir Nutella kavanozunu kaç günde bitirirsiniz.. 😂 Pamuk eller klavyeye.. 🥳😅 Sizce ben kaç günde bitiririm.. 😅

Ben çikolatayı sevmiyorum aşığım çok farklı bi bağımız var😂 özellikle kahve yanında bitter çikolatam minicik bi parçada olsa olur. Tercih ettiğim tatlıların sosları çoğunlukla çikolatalı olur. Özellikle çikolatalı pasta😍 o kavanozu tek seferde yarıya indirebilirim diye düşünüyorum bazen çikolata krizim tutar o anlarda tamamınıda yiyebilirim 🤭
Ay bu aynı ben.. Kendimi gördüm adeta.. 😂😂
Ay benim de öyle.. Bu ara nutellaya sarmış durumdayım.. Dün sanırım 1 kilo olan kavanozun sonunu sıyırdım.. 😂😂 Bugün de buna başladım.. 😅
Ay işte ben çikolatasız yapamam ki.. Aman Allah korusun ya.. 😅
Amin inşallah.. 😅 Çikolata aşkı bir başka.. 😍
Çok sevmem ama o yediğiniz marka boykotlu olan bir marka ve onun yerine sarelleyi ya da torkuyu seçmeniz sizin için daha hayırlı ve doğru olanı olacaktır. Çünkü Filistin'de ve Gazze'de vefat eden sadece ebeveynler değil, bebeklerin bile vefat ettiği o mazlumların halini görerek biraz daha duyarlı olun. Aldığınız her bir boykotlu ürün Amerika'ya ve İ*rail'e bir kurşun/bir füze parası olarak gönderiliyor vicdan ve hassasiyet bu ahir zamanlar da kişi için çok önemli altın bir bilet gibi.
Benim vicdanımı aldığım ürünler mi belirliyor.. Bir düşünün şimdiye kadar hiç mi boykotlu ürün almadınız ya da alışverişe çıktığınız zaman her ürün için buna dikkat ettiniz mi giyim, yiyecek, içecek, temizlik her konuda.. Madem vicdan diyoruz sizi düşünmeye davet ediyorum.. Tanımadığınız insanlar hakkında böyle söylemlerde bulunmayın bence kimse kimsenin kalbinden geçirdiğini bilemez.. Öncelikle herkes kendine bakmalı ve kimse kimseye vicdansız diyemez.. Kaldı ki boykotu ben kendi çocuklarıma dahi aşılamış bir insanım..
Evet maalesef ki aldığınız ürünler belirliyor, hani bunun için müslüman olmak da şart değil diyenler de var ama ben bir müslümanla konuşuyorsam onun daha incelikli olmasını isterim ama gel gelelim Amerika'da müslüman olmayanların bile Filistin için sokak yürüyüşleri düzenlemelerinin yanında bir de bizim insanlarımızın umursamaz halleri afedersiniz ama vicdanlı bir insan hareketi değil. Bana söylediğiniz kısma gelecek olursam da evet dikkat ediyorum ve almıyorum. Alacağım ürünün eğer boykotta olduğunu unuttuysam boykot dedektifi veya boycotco sitesine girip boykotlu olup olmadığına bakıyorum ve öyle alıyorum. Bu Filistin meselesi 2023 yılında başlamadı daha öncesinden de vardı ama 7 Ekim 2023 itibariyle herkes (yani vicdanlı müslümanlar) boykot etmeye başladılar ve ben de o zamandan beri Elhamdülillah boykotu sürdürüyorum.
Keyfi olarak hiçbir boykotlu ürünü almadım sizin dediğiniz gibi; giyim, yiyecek, içecek, temizlik ürünlerini hatta ve hatta ailemden birisi bile bilmeden alsa (çünkü akıllı telefon kullamayan haberdar olamıyor maalesef ki) iade ettiriyorum, bu konuda düşünmemi gerektirecek bir davranış sizin için yok çünkü ben zaten düşündüğüm için size naçizane doğru olanı vurguladım ama anlarsanız tabi... Ayrıca tanıyıp tanımamam konusunda ise paylaşmışsınız yani daha boykotlu olan paylaşımınız da bulunan olayın neyini tanıyıp tanımama algısında yanlış anlayabilirim ki? Ben kendime bakıyorum imam hatipliyim/ ilahiyatlıyım bu yüzden zaten size de doğru olan da olmanızı söyledim ya, vicdanî olmayan bir performans sergilerse der, kendi çocuklarınıza boykotu aşılarken biraz da siz de dikkate alarak yaşayın bilhassa yukarıda bana yaptığınız o açıklamada ki dikkat ediyor musunuz şeklinde olan o cümlenize, hayırlı günler.
Benim bu ürünü aylar öncesinde aldığımı ya da hangi tarihte aldığımı biliyor musunuz ki bu şekilde konuşabiliyorsunuz.. Herkes kendi vicdanından sorumludur ve sizin bana vicdansız demenizle ben vicdansız olmuyorum.. Çocuklarıma aşılıyorsam demek ki bende uyguluyorum.. İnsanları yargılamak ne kadar kolay.. Herkes kendisine baksın.. Beni yargılamak ve vicdanımı sorgulamak size düşmez..
Bu ürün 1 Mart 2024 tarihinde Nutella'nın ig hesabından tanıtılmış Ramazan için ve muhtemelen ya o tarihte fazla fazla aldınız ya da o tarihten birkaç 5-6 ay sonra aldınız çünkü 1 sene geçmemiş üstünden ama sonuç olarak 7 Ekim 2023'ten sonra mı aldınız ve 1 Mart 2024'ten sonra mı aldınız evet sonra aldınız ve bu yüzden bana şimdi hiç vicdanlı pozlarını oynamayınız ve ben de sizin vicdanınızı sorgulamıyorum vicdanınızın olmadığını görebiliyorum ve eğer sizin gözünüzden yargılamaksa bu durum, yargılamak olarak düşünün ama bu yargılamak değil emri bil maruf ve nehyi anil münkerdir, yani bilmezseniz belki onu da söyleyeyim iyiliği güzeli öğütlemek, kötülükten faydası olmayan şeylerden alıkoymaktır...
Sanırım en çok Nutellayı ramazan ayında tüketiyorum 30 gün içerisinde 2 kavanoz kesinlikle bitiyor Nutella pide ikilisi müthiş oluyor. Normalde bir kavanoz 1.5 ayda bitiyor
Offf o pide birde sıcacıksa felaket oluyor.. 😅
Çikolata kahvenin yanında bazen yerim ama çokta aşırı tükettiğim bir şey değildir , öyle krizim filan tutmaz yani 😂 sana da afiyet olsun çiçeğim 🌺
Ay benim tutuyor.. Bu aralar Nutella olmadan yapamıyorum.. 😂😂
Afiyet olsun canım şifa olsun inşallah 🙏🥰❤️🌺
Teşekkür ederim canım.. 🥰
😘🥰🌺❤️
Bahçede çilek yetiştirip, üzerine Nutella sürerek yenilebileceğini düşünen biriyim. O yüzden çikolata sevgisini en iyi anlayanlardan biriyim sanırım! 😂 Nutella kavanozuna gelince, benim mutfağa girerse geçmiş olsun, iki üç günde biter. Hatta bazen kaşıkla direkt dalmışlığım bile var. 🙈
Senin için tahminim: Bir haftayı zor görür. Çünkü enerjinden, çikolata aşkının felaket güçlü olduğunu hissediyorum. 🤭 Ama dikkat! Bu kadar çikolata tatlı krizini çözerken kiloyu da getirir. Ben bile bir ara baklavanın ardından Nutella yediğim bir günü pişmanlıkla hatırlıyorum. 😂
Bana bir hafta gitmez Orço.. 😅 Kilo mu o da nasıl bir şey ben hiç bilmiyorum da.. 😅😅
Cevap
17Cevap
Çok severim tabi ki de ama pek yemem
Severim, tuzluyla birlikte tüketilirse özellikleee 🤤
Ay çikolata bir başka ya..
Yoğun olmadığı sürece evet 💕
Nutella o konuda çok iyi.. 😅
Boykot yaa ben tüketmiyorum 😊
Evet bende uzun zamandır almıyordum ama onun tadını başka hiçbirinde alamıyorum.. Banada biraz ona benziyor ama onun gibi değil..
Evet bende alamıyorum, gerçekten lezzetli 💕
Kesinlikle.. ☺️
En büyük boy Nutella evde mutlaka bulunur. Çikolata evde olmazsa olmaz çok severim. Özellikle tatlı krizine çikolata birebir iyi geliyor.
Ev büyük boyunu bitirdim markette bu boy vardı bunu aldım.. 😂😂
Ben onu elime alsam yer dururum o kesin😂
Bitter çikolata daha çok seviyorum ama efsaneler de tatlarını yitirmezler🍫
Bende öyleyim.. 😅 Mutfağa gidip gelip yiyorum.. 😅😅
😂😂
Az önce yine aynı durumla karşı karşıyaydım.. 😅😅
Anlıyorum seni çok iyi👍🏻😊
😅😅
Aşığım bak İzmir bombalarıma kdkdk
Afiyet olsun.. 😍😅
❤️
Evin her köşesinden çıkacak kadar çok seviyorum..
Bize her gelen bı kutu götürmeden gitmiyor..😂
Ay bu aynı ben.. 😅😅 Birer kavanoz alıp karşılıklı oturalım.. 😂😂
Konuşacak çok şey var..🤭
Evet bize günler yetmez.. 🤭
Kavanozu yollar mısın yoksa yenisini alıp öyle mi yollarsın
Veremem o kavanoz için vicdansız ilan edildim.. 😂😂
Yok vermem.. Ya da alın sizin olsun.. 😅
2 aydır sürünüyor 😒antep fıstığı ezmesi daha çok gidiyor
Ay bende bitiyor valla.. 😅
Çikolata severim kavanoz kaşıklamam ama bin kilo olurum sonra
Ay ben yapıyorum onu.. 😅
Çok çok severim.. Çikolata olsun bizim olsun. 🍫Sfcvb
Aynen hepsi benim bebeklerim.. 😂
Meleklerim geldi aklıma yazdığın hahaha yine geldi krizler 😄🤣
Ay çok fena.. 🤣🤣 O günü hatırlamayalım.. 😂😂
Tamam tamam🤣
O günden konuşunca klavye yine sapıtıyor.. 🤣🤣
Ben yazarken pür dikkatle yazıyorum o günden sonra. Bize ders olsun 🤣😂
Aynen bende öyle yapıyorum.. 😅 Arada hatta değişiyor onları düzeltiyorum.. 😂😂
Bu ben hem de aynısı 🤣
Aynı kaderi yaşıyoruz.. 🤣🤣
Bir de kader güzel olsaydı hahaha
Buna da şükür diyelim.. 😅😅
Ekmeğe sürer yarım saatte hüp yaparım o kavanozu ben
Ekmek mi.. 😅 Kaşıkla daha güzel.. 😅
bi saate biterde yapmiyoz tabi öyle seyler fakiriz 😀
Benim gözüm karadır.. 😂😂 Yaparım canım isterse.. 🤣🤣
yok yinede yapma 😀
Neden yapmayayım.. 😅😅
dokunabilir 😀
Yok ben alışkınım.. 😅
Fındıklı severim bi de nutella fiyatlardan ötürü alamıyorum artık
Çikolata olunca fiyatına bakmıyorum.. 😅
Ah tatlım 🤪 sabah kahvaltıda severim 400-450 gram 1 haftada bitiriyorum
Yatay zeka.. Ben her öğün yerim kaşık kaşık.. 😂😂
Bazen ben de kaşıkla yiyorum
%90 kaşıkla.. Bazen de %10 'luk kısımda ekmekle yiyorum.. 😂😂
Benim de tam tersi oran da 80-20
😅😅
Çikolatayı çok severim hem tatlı hem de enerji verici özellikle bitter çikolata güçlü ve zengin tadıyla favorimdir😋😋
Çikolata çok severim. Nutellanın tadı da çok güzel evet ama almam. Boykot ürünleri sırf tadı güzel diye alıp içi acımadan tüketenlerin de vicdanı falan olduğunu düşünmüyorum
Bence vicdanla ilgili bu kadar emin olmayın.. Kimsenin içindeki düşünceleri kalbinden geçenleri kimse bilemez.. Bu yüzden genelleme yapmayınız lütfen..
Bazı şeyler fazlasıyla açık ve nettir. Boykot ürünlere verilen paralarin masum insanlara soykırım için kullanıldığını bile bile o ürünleri alıp da sonra "ama kimsenin kalbini bilemezsiniz" falan demek komik olmuyor mu? Aynen kalbiniz o kadar temiz ki damak zevkiniz başkalarının canından çok daha ön planda. Kıyamam size
Benim vicdanımı sorgulamak size kalmadı.. Herkes kendi vicdanıyla ilgilensin.. Ben kendimi bilen bir insanım.. Oturup da size kendimi anlatacak değilim..
Tamam siz oturup vicdanınızla gönül rahatlığıyla Nutellanızı yiyin. Afiyet olsun
Eskisi kadar çikolata aşığı biri değilim. Şerbetli tatlılara yöneldim. Çikolatanın eksikliğini hissetmiyorum bile.
Daha ziyade kuruyemişli ve bitter çikolata tarzında severim.. Bu kavanozu 1 haftada bitirebilirim🙂
Cidden öyle tatlıya düşkün bir insan değilim, bunu da ancak 1 2 kez kahvaltıda falan ekmeğe sürer yerdim sadece
hani sıvı oluyo meyve batırıyosun ya neydi onun adı onu seviyorum
Çok fazla sevmem, cocostar tarzı çikolata yoğunluğu az olduğu zaman tercih ederim
çikolata aşığıyım, tatlı krizine giriyorum yemezsem.
Severim ama bide kilo aldırmasa :(
Evett o sıkıntı ama benim öyle dertlerim yok işte.. 😅
Çikolatayı çok seviyorum fakat yedikten sonra cildime pek iyi gelmiyor
Sabah kahvaltısında güzel oluyor
Her zaman güzel olur.. 😅
Bencede ben seviyorm şahsen
Aklıma geldiği her an yiyebilirim.. 😅
Hahah size 1 kutu Nutella anca keser galiba sonra şeker koması 🫢🫢🤗
Günün birinde bekliyorum öyle bir şey.. 😅 Ailede genetik olarak şeker hastalığı var ama ben çikolata olmadan yapamam.. 😅
Allah korusun dikkat şeker diyabet önemli.. ama çikolata heralde sizde geneldik şimdi senin ufaklık nesillere kadar çikolata avcılığı gelmiş demkki🫢🙃afiyetler olsn
Tabiki daha doğmadan çikolatayı aşıladım onlara.. 😂😂
Maşallah ne güzel çikolata ile şımarmadan artık mutlulular demekki🤣🤣🤣
Bazı çocuklar küçük şeylerle mutlu olmazlar sevinmezler.. Ama benim meleğime minicik bir şeyde versen mutluluktan havalara uçar.. 😅
Ne güzel ya onlar başkadır tabi yani çocuklar sevinsin çikolata dedigin nedir bir çocuk mutluluğunun yerini tutmaz ama çikolatanın fazla tüketilmesi de zararlı bu yetişkinler içinde böyle..
Evet öyle tabiki ama onlar için sınır var.. 😅😅
Evet seninde var bence bu kadar şekerli olmaz çikolataya hayır 🤣
Yok ben sınır koyamam..
😅
O zaman geçmiş olsun şimdiden diyorum 🫢🫢🫢
Teşekkür ederim.. 😅
Rica ederim
Çikolata sevmiyorum...
Çikolata da seni sevmiyormuş.. 😂
Çok üzüldüğümü ilet lütfen : ))
Olur iletirim.. 😅 Pek üzgün olduğun belli olmuyor ama.. 😂
Ben Nutella sevmiyorum