Severim ama siz lütfen benim yaptığım gibi sodayı bi anda eklemeyin batırdım her yeri 🤭 Diyet yapanlar için kahvaltıdan ve gece yatmadan yarım saat önce içilmesi tavsiye ediliyor ve tabi faydaları oldukça fazla. Yağ yakımını hızlandırarak sağlıklı kilo vermeye yardımcı olur, vücuttaki asit dengesini korur, vücudun mineral ihtiyacını karşılar, ödem giderir ve tansiyonu dengede tutar. Tabi herşeyin dozunda olması önemlidir fazla tüketildiğinde fayda yerine zararları görülebilir. Ayrıca yaz aylarında daha fazla tercih edilir serinletici etkisi olduğu için. Bir kaç damla limonda ilave edebilirsiniz.
Sodalı ayran, ayran ve soda (maden suyu) karışımından oluşan ferahlatıcı bir içecektir. Özellikle yaz aylarında sıkça ve severek tüketiyorum. Ayrıca içeriğindeki karbonat, sindirim sistemine yardımcı olur ve hazımsızlık gibi problemleri azaltır.
Sodalı ayran benim için tam bir yaz serinleticisi yoğun sıcak günlerinde soğuk ve köpüklü bir ayran içmek harika bir keyif benim için yoğurdun o hafif ekşiliği ve sodanın ferahlığı harika bir lezzett damakta muhteşem bir tat bırakıyo arkadaşlarla piknikte ya da evde misafir ağırlarken mutlaka sofrada yer alır gerçekten de vazgeçilmez bir lezzet ben çok seviyorum afiyet olsun bebeğimmmm💞
Sodalı ayran mevzusu gerçekten bir sanat! Ama itiraf edeyim, ilk denememde benim de mutfağı hediye paketi gibi süslediğini hatırlıyorum. 😄 Soda eklerken usul usul eklemek lazım, yoksa köpüklerle savaşa giriyorsun.
Bu arada, sodalı ayran cidden harika. Hele yaz aylarında o serinleten etkisi yok mu? Mis! Limon olayına gelince, müthiş bir dokunuş. Ben bazen içine taze nane de ekliyorum, ferahlık seviyesi bir anda boyut atlıyor. Kahvaltıda ya da gece atıştırmalığı olarak şahane bir alternatif.
Şimdi düşününce, belki Urla'daki menüye şöyle serin bir sodalı ayran kokteyli eklemek lazım. Yanına zeytinyağlılar ve dere otuyla tatlandırılmış bir salata? Fena olmazdı! 😋
Herkes söylüyorsa kesin yanlıştır zaten En fazla milim milim metabolizma üzerinde etkisi olabilir o da insan beslenme alışkanliğindan vazgecmiyorsa bir halta yaramaz 😂 bmh yi 1800 den mineraller araciligiyla 2000 e çıkarsın metabolizmayı olduğu degerlere getirsin adan zaten 2500 3000 kalori alsin Nasıl yağ yakacak oturup izlemek istiyorum
Yarım bardak ayran yapsan yeterli yoğurt ve suyu çırp bardağa dök istersen biraz tuzda atabilirsin üstüne sodayı ekle ama yavaş yavaş çünkü bi anda fena taşıyo 😂 en sonda bi kaç damla limon ekleyebilirsin ama limonu daha çok diyet için yapıldığında tavsiye ediyolar. İstersen biraz nanede ekleyebilirsin.