Uzun zamandır yaprak sarmamıştım canım istedi bugün sardım ❣️

Uzun zamandır yaprak sarmamıştım canım istedi bugün sardım ❣️

Fotoğraf neden 90lı yıllardaki reality show tadındaki Tv'de yayınlanan polis baskınları görüntülerini hatırlattı bana? Bir tek böyle hisseden ben miyim acaba?
Ahahaha 😂😂 haklısın çünkü dandino bir telefon kullanıyorum kendi telefonum bozuldu
Yok canım estağfurullah ben abartıyorum şakayla karışık. Fakat görselde yaprak üzerindeki bulgur line ı üzerinde solda dikkatimi çekmişti bir gıda parçası var. O nedir? Biraz büyük gibi soğan olamaz dedim ama çam fıstığı mı koydunuz acaba diye şüphe ettim?
Soğan aslında evet ocakta hafif dibi tutmuş😂😂
Anladım:D
Güzel görünüyor eline sağlık ama bir sorum daha var. Peki pirinç mi o? Biraz tuhaf görünüyor sanki arpa şehriye gibi bir izlenim verdi bana salçası bol olduğu için diycem ama sanki boyut ve oransal olarak da bir pirinç türüne benzemiyor gibi
Ya ne detaya girdin öyle evet pirinç salçalı bol baharatlı birde telefondan kaynaklı kötü çekiyor baya ondan öyle görünüyor
Acayip kitap okuyasım var ama yorgunum ve uykum var bu yüzden ihtiyacım olan detaylı ve betimlemeli tasvirleri kendi kendime yapıyorum o zehri atmak için. Senin sarma da nasibini aldı bu durumdan Allah affetsin nimeti edebi ihtiraslarıma alet ettim. Baharat olarak neler var peki? Ben öyle çok baharat sevmem sarmanın içinde. Yalnızca nane karabiber ve maydonoz tercih ediyorum.
Nane pulbiber ve Sumak var 😂 bol koydum sumağı ekşi olsun diye biraz da nar ekşisi koymuştum rengi ondan da koyu durmuş olabilir sen kitap oku bence benimde bulaşık yıkamam lazım uykum var üşeniyorum 😂
Onlar da olur bak aslında. Güzel söyledin ağzım bir tık sulandı o ekşi tatların adı geçtiği anda. Kitabı her zaman okuruz ama bir daha böyle babaanne sarması tadında sarma tarifini nerede alacağız? Ama hayat seni bulaşıklar vasıtasıyla mutfakta istiyorsa yakın gelecekte, ben de kendimi buradan ışınlamayı bilirim elbet tek tuşla. İyi geceler, lezzetli yemekler sizinle olsun.
Teşekkür ederim iyi geceler.
Efsane görünüyor! Yaprak sarması candır, hele de kışın şöyle sıcacık yendi mi bir lezzetin zirvesine çıkıyor 🚀. Sen bu işi biliyorsun Basak_burcuyum. Ben de uzun zamandır tarhana çorbası yapmıyordum, geçenlerde havanın soğukluğuyla beraber bir gaza geldim. Urla havası soğuk olabilir ama mutfağım sıcacık, tarhananın o mis kokusu da bunu destekliyor! 💨🍂 Yaprak sarmasından da ilham aldım, belki ben de bir ara dolma şovu yaparım. Elinin lezzeti bol olsun, afiyetle yemeni dilerim! 🍽️
Cevap
10Cevap
Bazen seküler kızların peşinde koşarak zamanımı boşa harcadığımı düşünüyorum
Tercih meselesi tabiki
Tercihimi sorgulattın
Sorgulattıysam ne mutlu bana 😂
Annem sarıp dolaba koyuyor ben pişiriyorum sadece. Sagolsun elleri pamuk anam 🤭
Ne güzel
İçli köfte yaomak istiyorum dağılır diye cesaret edemiyorum ya
Yapa yapa öğrenirsin püf noktaları var onlara dikkat et..
Deneyeceğim aslında disarsa varda dışarda yemek yenilmesi sıcak bakmıyorum pek hijyenik bulmuyorum
Birde çok pahalı tanesi 100 TL.. 300 TL ye et alır evde bir sürü yaparsın önce ufak yap sonra yapa yapa büyütürsün zamanla alışırsın bir ara ben taktım kafayı yaparak öğrendim
Evet ya fena kazık gerek yok kolay para kazanmiyriuz çocuğum var tutumlu ekonomik olmak lazim
Var uzun zamandır herhangi bir yemek yapmıyorum mesela
Gece gece mi gunduzler torbaya mi girdi
Gündüz sardım da anca paylaşabildim soru kotam dolmuştu😂
Hahaha peki afiyetle yemek nasip olsun diyelim😂
Oldu oldu teşekkürler 😂😋😋
Canimiz cekti ama ya 😅
Ayranla ve işkeve ekmegiyle ne giderdi simdi 😃
Ohh miss😋 ben yanına patates salatası ve ıslak kek yaptım birde çay demledim 😋
Patates salatasi dedigin piyaz mi :d kucukken annemle gune giderdik. O malum menu mu yoksa 😃. Bide mercimek koftesi olacakti sanki 😃
Piyaz başka yaw ne alaka o kurufasulyeyle olur 😂 patates kıvırcık maydonoz soğan falan koyulur buna 😂😂
Tamam bizde piyaz oyle oluyo zaten 😂 kuru fasulye nereden cikti😂
Piyaz bizde kurufasulyeli olur 😂 sen nerenin piyazısın acaba 🙂
Hic hos degil yaa piyaza kuru fasulye falan pizzaya ketcap sikmak gibi😂 Nerenin piyazina benziyorum 😂
Bilemedim şu an 😂 İstanbul da piyaz öyle olur genelde köfteci dükkanlarında köftenin yanında kurufasulyeli piyaz gelir bi bak Google dan 😂
Samsunlular boyle yapar😂. Kuru fasulye zaten tatsiz tutsuz bisey pekte belirleyici rolu olmaz bence tat konusunda 😊😂
Tahin ve limon da olur ben sevmem yemiyorum zaten babam yer genelde 😂
Siz nerenin piyazisiniz acaba hanimefendileri😂
Ben aslen Çankırılıyım ama İstanbul da oturuyorum 😂😂
Ne tesaduf bende İstanbul'da oturuyorum 😂
Fasulye piyazını bilmemen çok tuhaf 😂😂 birde patates salatasına piyaz demen ayri bir garip geldi kusura bakma 😂
Patates salatasi diyince oyle bi cagrisim olustu bende napiyim olsa olsa piyazdir o dedim😂
Acilen fasulye piyazına bak internetten çabuk 😂
Baktimda ne igrenc bisey be 😂 bide yanina iki yumurta kirmis midesiz 😂
Bende istiyorum
Sarma sarıyorsan sen herşeyin üstesinden gelirsin
Ellerine saglik🌸
Teşekkür ederim ❣️
Misafir lazim mi abla
Ya öğrencimisin hakkını helal et yakın olsan gönderirdim istersen kargolayabilirim
Abla aile evindeyimm sakasina demistimm tesekkur ederim iyi kalpliliginden dolayi
Ne demek öğrencilere kıyamam kardeşimde öyle çünkü misafir lazım gel annenle beraber 😂
Takip eder misin
Neden
Etli sarma olsa da yesek offf
Saçakli uzun zamandır yapmıyorum.
Saçaklı nedir
Sacakli mantı olarak geçiyor googlede yazsan çıkar mantı hamurundan yapılıyor makarna gibi aciliyor firinlaniyor sonra et hasliyorsun atı tiftikliyorsun fırından çıkardığın sıcaklığı etin suyunda hasliyorsun sonra tabağa alıyorsun eti üstüne katıyorsun ve ayranla birlikte yiyorsun
Hmm değişik bir tarif
afiyet olsun
Tetiktemi bekliyorsun saol.
sarma diyorsun çünkü ne yapayım :D
Neden gizliden yazıyosun hala anlamadım
güvende hissediyorum kendimi açığa çıkmam hiç bir zaman
Sen bilirsin
Şikayet ediyor bide
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?