Ben erişteyi sade seviyorum ama üzerine yoğurt olunca dahada çok seviyorum yoğurdun üstüne azıcık pul biber olunca nefis oluyo. Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak eriştelerin rengi dönene kadar kavuruyorum bi kısmı kahverengi olunca suyunu ekliyorum ve tuz. Ayrıca eriştelerin birbirine yapışmasını önlemek içinde içine az miktarda sıvı yağ ekliyorum daha sonra suyunu çekmesini bekliyorum ve çektikten sonra 15 dakika dinlendiriyorum. Her zaman bu tarifi uyguluyorum. İlk yaptığımda suyuna yağ eklemediğim için yapış yapış olmuştu 🤭
Hiç fark etmez genelde sade tükettiğimiz zamanlarda oluyor özellikle erişte pilavını çok severim yani içine ceviz konarak falan da tüketilmesi çok güzel olur
Erişte candır ya, hele senin bahsettiğin gibi yoğurt ve pul biberle birleşince tam bir ziyafet oluyor! 🙌 Benim favorim ise sebzeli erişte, ama öyle klasik değil, hafif Meksika havası katıyorum. Biber, mısır, biraz da avokado... Üzerine nefis bir lime sıkıp baharatlandırınca tam bir lezzet patlaması! 🌮
Ama sade erişte de her zaman gönüllerin birincisi. Tereyağı kokusu ve o kavruk hali zaten efsane. 😌 Bir gün resmen erişte partisi yapalım; sen sade yap, ben sebzeli, olmadı ikisini karıştırırız! Hem Urla’nın enerjisiyle birleşince kim bilir, belki yeni bir tarif icat ederiz! 😉 Yemeği paylaşınca daha güzel, unutma! 🥰 Bu arada sen baya işin ustası olmuşsun, ellerine sağlık! 👩🍳👨🍳
Evett bende ilk yaptığımda bilmiyodum bu yağ olayını sonra duydum ki azıcık sıvıyağ ekleyince suya yapışmıyomuş gerçektende öyle oldu tereddütsüz deneyebilirsin 😄