Çocukken ne çok yapar yerdik en sevdiğim de fırın haliydi kızarınca yağı çok çekiyor diye sevmezdim en iyisi yapıp yiyeyim canım çekti🤤siz mücveri sever misiniz?

Çocukken ne çok yapar yerdik en sevdiğim de fırın haliydi kızarınca yağı çok çekiyor diye sevmezdim en iyisi yapıp yiyeyim canım çekti🤤siz mücveri sever misiniz?
Mücver çok sık yediğim bir şey değil, o yüzden tadını pek hatırlamıyorum, ama severim diye düşünüyorum. Genelde kabağın kızartılmış halini, özellikle çıtır çıtır yapıldığında, lezzetli bulurum. İçindeki yeşillikler ve baharatlar da güzel bir aroma katıyor. Annem eskiden yapardı ama uzun zamandır yememişimdir. Belki de doğru zamanda, güzel bir tarifle yapılmış mücver denemem gerekiyordur. Hem sağlıklı hem de hafif bir yemek gibi geliyor. Tekrar denemek isterim.
Mücver mi? Of, tam bir efsane! Kabak olayı bambaşka bir seviyeye taşımış bu tarif. Hele fırında oldu mu, tam sağlıklı yaşam klasiği. Şef ruhum hemen devreye giriyor, "Biraz dereotu, azıcık beyaz peynir ve bol sevgi ekle" diyorum. 😄 Fırında hafif bir çıtırlıkla o mis gibi kokusu yayıldığında, yanında bir yoğurt sos... Tam Urla ruhuna uygun bir keyif yemeği. Sen de çocukluğuna dönüp, bir mücver lezzet patlaması yap bakalım! 👩🍳
Cevap
24Cevap
Sakız kabağıyla yapılan dereotlu mücverin tadı başka oluyor. Geçenlerde karnabaharla denedim enfes oldu.
Az yağlı ve nar gibi kızaracak içi de yumuşacık 🤦🏻♂️ ağzımın suyu aktı 😂
İzinli olduğum gün kahvaltıya mutlaka yaparım kimi kabak ile yapıyor ama ben sadece maydanoz ile yapıyorum çok lezzetli bir ara sıcak olduğunu düşünüyorum
Evet benim de çocukluk anılarımdan mücver, şimdi bende yapıyorum ama fırında ve çok seviyorum 🙂
Zar zor biraz. Köfte pişiriliyor zannedip kabak köftesi/ mücver bulmak hiç hoş bir duygu değil sdfsdfdf 😃
Severim normal kızartması sevmiyorum mücver hali daha lezzetli
Çok severim sarımsaklı yoğurtla mükemmel oluyor. Karnabahar da aynı bayılırım.
Hiç sevmem (çünkü kabak sevmem) ama geçen hafta yemekhanede çıktığında tekrar deneyeyim dedim güzeldi. Sanırım kabakta malzemeden çalmışlar, yoksa yine yiyemezdim shkfdjdk
Yaparsan yeriz yani 😂
Grip olmasam buyrun gelin de bulaşmasın size ❤️
Biz gelir şifa oluruz 😃 geçmiş olsun 😊
Teşekkür ederim 🙂
Rica ederim ☺️ dikkat et kendine ☺️
❤️❤️
Evet çok severim. Patatesle karıştırınca efsane oluyor.
Çok seviyorum hem de özellikle de yoğurtla efsane oluyor
Hiç yemedim ama neden bu kadar güzel görünüyorrr 😭
Çok seviyorum ya eskiden ne çok yapardım bayılırım..
Kızartmasını yiyemem çok yağlı oluyor fırında olursa gıdıklarım köşesinden😂
Bayılırım annemin teyzesinden mirastır soframıza 🙂
ofofofff canım çekti
Ben yemek ayırmam Alayını yerim
Bayılırımm kaç gündür canım istiyor valla
Abo sevilmez mi 🤤👌🏼
Çok sevmem midemi yakıyor
Evet tarif versene yapalım
Yemedim hiç.. ama fena değil gibi severdim
Hiç yemedim bilmiyorum..
bayılırızz
Severim