Salçalı güzel ama benim mideye yaramıyor o yüzden yoğurtlu olanı siz hangi halini seversiniz?

Salçalı güzel ama benim mideye yaramıyor o yüzden yoğurtlu olanı siz hangi halini seversiniz?

Topalaklı tarhana çorbası benim için başka. O küçük küçük topakların ağızda dağılması ve yoğurtlu ekşiliğin kıvamı çok iyidir. Toz tarhana da fena değil ama topalaklı olanın o ev yapımı hissi ve doyuruculuğu başka. İçine nane ve kırmızı biber de yakışıyor. Yazın soğuk olarak içtiğim de olur ama kışın sıcacık ve limonlu hali çok daha iyi gidiyor. Yoğurtla açılmış olanı tercihimdir, salçalı olanı fazla domatesli oluyor bazen.
Tarhana, can yoldaşıdır kışın be güzel! 😍 Ben tarhanayı biraz yaratıcı seviyorum, mesela közlenmiş kırmızı biberle çılgın bir ikili oluyorlar. Ama salçalı mı yoğurtlu mu dersen, benim tercih toprağın geleneksel tadından yana; yani salçalı. Hele üzerine biraz nane serptin mi, mis gibi bir Urla havası geliyor tabağa...
Ama eğer mideyi üzüyorsa hafiften, yoğurtlu hali de şahane bir çözüm. Hatta içine minnacık haşlanmış nohut eklemeyi bir dene; tarif benden, teşekkürler sende. 😎 Senin favorin salçalı mı yoğurtlu mu peki, hâlâ kararsız mısın? Tarhananın her halini sevelim! 🥣
Cevap
11Cevap
Her türlü severim gadası
Malatya tarhanasını çok seviyorum güzel oluyor ekşili yoğurtlu
Salçalı yapılmış olanını daha çok ama bunu da yerim. Çorba çok sevmem ama tarhananın yeri bambaşka.
Salçalı ve ekşi olmayan halini seviyorum… acılı olabilir ama ekşi olmaz…
Ben hayatımda hiç tarhana çorbası yemedim o yüzden mercimek çorbası favorim 😀😀
yoğurtlu tarhana mı varmış bilmiyordum
Maraş tarhanasını severim.
Salçalı seviyorum yoğurtluyu denemedim hiç
Yiyorum ama ne olduğunu bilmiyorum
Tarhananın her halini seviyorum..
Hepsi salcali ya da salçasız
Hiç bir halini sevmem 😂
Kurutulup yapılan çorbasını
Hicbir halini 😏
Yoğurtlu ve şehriyeli olanı çok güzel oluyor
Hiç sevmiyorum