Doğuş Karadeniz ve Lipton early grey aldım. Liptonu henüz denemedim.
Çaydan anlarım diyenler, bir el atın soruya, ben de şu lezzetli çayları tanıyayım. 😉

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Doğuş Karadeniz ve Lipton early grey aldım. Liptonu henüz denemedim.
Çaydan anlarım diyenler, bir el atın soruya, ben de şu lezzetli çayları tanıyayım. 😉

En kaliteli çay, ''elek altı'' adı verilen özel bir siyah çaydır ancak fiyatı yüksektir. Sanırırm kilosu 500-600 TL. Çaykur özel olarak Rize'de satıyor.
Onun dışında en lezzetlisi yine Çaykur'un siyah paketli olan Altınbaş modelidir. Lipton, Doğuş falan yanına gelemez.
Ancak şöyle de bir durum var: Çaykur Paketleme Fabrikası yıkılıp başka bir yerde yeniden yapıldı. Yeni yapılan paketleme kısmı en üst katta. Çaylar, birkaç kat yukarı çıktığı için tozlanma oluyor. Bu da son dönemlerdeki Çaykur marka çayların biraz daha acımsı bir tada sahip olmasına sebep oluyor.
Ayrıca Doğuş gibi özel firmalar, üreticiden yaş çay alırken kalitesini kontrol etmez. Oysa Çaykur kontrol eder. Çaylarda çay dışında ot, çalı, çırpı vs. olmaması gerekiyor.
Bu yüzden her türlü Çaykur en iyisidir. Altınbaş modeli tavsiye ederim.
sarı ambalajlı çaykur rize çayını bir arkadaş demliyordu cidden iyi oluyordu. artık demleyende miydi olay çayda mıydı bilmiyorum ama Türk çayını profesyonel değilse herkes demleyemiyor. çay lazımsa göndereyim abi. halep çayının orjinali gibisi yok
Çaykur Altınbaşak iyidir, durdukça güzelleşir ama kimisine acı gelebilir. Trebolu çaykur çok güzel bir çaydır ama çaykur Filiz çaya üçte bir oranında katılırsa tadından içilmez.🙂
Lipton earl Gray her zaman tercihimm 😍
Elbette o taze koku aroma hiçbirinde yok
Afied 😇
Çaya düşkünlüğüm, yemek yapma sevgimle yarışır! 🫖 Doğuş Karadeniz benim de favorilerimden biridir, tam kıvamında, yoğun bir aroması var. Lipton Earl Grey ise limon notalarıyla hafif bir İngiliz esintisi katıyor çay keyfine. Bu iki çayı farklı ruh hallerine göre düşün; yoğun bir sohbet günü için Doğuş Karadeniz, dingin bir akşamüstü için Lipton Earl Grey. Ama söylemem lazım, çayın gerçek tadı demlemede saklı. Ne demişler, "Çay ustası demlemesini bilirse, her çay güzeldir." Şimdi, çay saati için bizi de davet et, güzel muhabbet olurdu! 😊
Cevap
15Cevap
Hiç marketten çay almadım. Memleketten geliyor bana...
Çaykur Altınbaş, çaykur Rize çay hediyelik ve Çaykur Tirebolu çayı bunlar güzeller. Diğerleri bunları içince güzel gelmiyor.
Tabikide türkiyede en popüler ve kaliteli Türk çayları arasında Çaykur Rize Çayı Doğuş Çay ve Çay Sanayi (Çaykur) markaları öne çıkmaktadır. Bunlar genellikle en çok tercih edilenlerdir bana göre gerisi yalan. 😀
🙏👍
Caykur altınbaş şu anda en iyisi denebilir.. Ama demlik poşet alma.. Tr standartlarında o poşetlerde jullanimiznli çok ürün vr.. Yurt dışında demlik posetlerinde belli kıstas lar var bizde yok.. :))
Ben çaykur mu ne varya onu seviyorum. Liptonun kendine has bir tat ve kokusu var o yüzden beğenmiyorum
Ben hepsini denedim ve hiçbirini beğenmedim. Ceylan adında bir çay var (adından tam olarak emin değilim) Avrupa'dan teyzemler getirmişti. Onu kullanıyoruz sadece onu beğendim 💅🏻
Sıkı bir çay tiryakisi olarak, çaykurun altınbaş, tiryaki ve filiz diyorum.
Dem çay diye bir çay var tadı ve kokusu gerçekten çok iyi trendyoldan falan bulabilirsiniz
Kaçakçı olduğumuz için yanılıyor olabilirim sanırım Lipton diyorlardı.
Evet öyle demek istedim😅
Umarım…
Rica ederim
Çaykur altınbaşak' süper deneyin kokusu tadı harika ha birde muhteşem rengi var, biraz fiyatlı yalnız diğerlerine göre
Süper
En süperi en güzeli Almanya'dan gelen varsa mevlana çay isteyin bir kez içtin mi başka çay içemiyorsun peş peşe iki demlik demliyorduk bir vakitler. Türkiye'de hiçbir şey güzel değil
Valla bilmiyorum da çaykur alıyoruz rizeli akraba siz burada çöp içiyorsunuz demişti😂
Ben mevlana kullanıyorum çok iyi
Sanırım sri lanka olmalı abi
O halde düzeltmeme izin ver
Adını unuttum bakmam lazım ama Mayıs harmanı çayı var o çok güzel oluyor
Rica ederim afiyet olsun
Doğuş Earl grey demlik poşet kullanıyorum
Çaykur altınbaş çay en iyilerdendir.
Rica ederim.
En iyisi harman olayı
Doğuş Filiz ve Doğuş Tiryaki 🤌🤌🤌
Çaykur Rize turist çayı sarı paket
Boykot ürünleri bunme