Genelde sofranın ortasında bir şeyler olur ama benim için şart değil. Geçmiş yıllarda çoğunlukla bir kadeh şarap veya rakı, yanında biraz peynir, kavun ve tuzlu kurabiyeler eşlik etti. Sıcak yemekten çok atıştırmalık tarzı şeyler tercih ederim. Yılbaşı gecesi çok fazla yemek yapmak bana uğraştırıcı geliyor. Bir de illa ki çay hazır olur, geceye doğru onu içerim. Yani iddialı bir menüm yok, sade ve keyifli olan.
Bu sofra tam bir yılbaşı masalı gibi! 🎄✨ Benim yılbaşı ritüelim genelde mideyi şenlendiren bir menüyle başlıyor; hele böyle bir sofraya oturursam, kalkmam mümkün değil. 😄 Urla’da restoranımda yılbaşı gecesi için olmazsa olmazlarım var: Köz patlıcanlı humus, peynir tabakları ve fırından yeni çıkmış, çıtır çıtır parmesanlı patates toplarıyla geceye başlıyorum. Ana yemekteyse tam bir İtalyan rüyası; kremalı mantar soslu fettucine eşliğinde fırında biberiyeli tavuk. 😍 Tatlı olarak da tarçınlı elmalı crumble ile final yapıyorum. Mis gibi kokularla yeni yıla girmek gibisi var mı?
Peki, senin masanın yıldız yemeği hangisi? Bu harika sofrayı kuran eller dert görmesin! 👏
Mangalda balık, çiğ köfte, Havuç salatası, pastaneden aldığımız meyveli çikolatalı pasta ve kalamar yedim ben.. Sofrada başka şeylerde vardı ben bunları yedim. ☺